به گزارش روز سه شنبه ایرنا، مجله «تایم» خبر داد که در تاریخ ۱۲ آوریل بیش از یک ساعت ترامپ در اقامتگاهش در «پالم بیچ» فلوریدا و همچنین طی یک تماس تلفنی در ۲۷ آوریل گفتوگو کرده است و امروز (سهشنبه) گزارش خود از این مصاحبهها را منتشر کرد و نوشت: هدف از گفتوگو با ترامپ این بود که از او بپرسیم «در صورت پیروزی در دور دوم ریاستجمهوری آمریکا، چه اقداماتی خواهد کرد».
این مجله آمریکایی با اشاره به اینکه «بسیاری از مقامات سابق کابینه، این بار از ترامپ حمایت نمیکنند و برخی به طور علنی هشدار دادهاند که او خطری برای آمریکا است»، نوشت: از ترامپ پرسیدیم که «چرا رایدهندگان [آمریکایی] باید به شما اعتماد کنند، در حالی که برخی افرادی که [اقدامات] شما را از نزدیک نظاره کردهاند، این کار را نمیکنند؟» و او در واکنش به این سوال، مثل همیشه مشاوران ارشد سابق خود را تحقیر کرد.
دونالد ترامپ با بیان اینکه از اسرائیل در رویارویی با ایران حمایت میکند، گفت: «اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله ما [برای حمایت از رژیم صهیونیستی] آنجا خواهیم بود.»
وی درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطین اظهار داشت: زمانی تصور میکردم که راه حل «دو دولتی» میتواند کارساز باشد اما اکنون فکر میکنم این بسیار بسیار سخت خواهد بود.
تایم نوشت: با این حال حمایت ترامپ از [رژیم] اسرائیل، قطعی نیست. او از اقدامات اسرائیل در جنگ علیه حماس که بیش از ۳۰ هزار فلسطینی را در غزه کشته است، انتقاد کرده و خواسته است که «آن را به پایان برساند.»
رئیسجمهوری سابق ایالات متحده در واکنش به این سوال نشریه تایم که آیا او در نظر دارد از کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل جلوگیری کند تا آن [رژیم صهیونیستی] را مجبور کند به جنگ پایان دهد، پاسخ مثبتی نداد اما آن را رد هم نکرد.
بر اساس این گزارش، او به شدت از نتانیاهو نخست وزیر [رژیم] اسرائیل که زمانی متحد نزدیک او بود، انتقاد میکند.
ترامپ تصریح کرد: «تجربه بدی با بیبی داشتم. عملیات ژانویه ۲۰۲۰ (دی ۱۳۹۸) ایالات متحده برای ترور یک ژنرال ارشد ایرانی [سردار قاسم سلیمانی] قرار بود یک حمله مشترک باشد تا اینکه نتانیاهو در آخرین لحظه از آن عقبنشینی کرد. این چیزی بود که من هرگز فراموش نکردم.»
این مجله آمریکایی افزود: او نتانیاهو را به دلیل شکست و ناتوانی در جلوگیری از حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، زمانی که حماس به جنوب اسرائیل [مناطق اشغالی] نفوذ کرد و نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ اسرائیلی را کشت، مقصر میداند.
نشریه تایم با استناد به مصاحبههای خود همچنین گزارش داد که «ترامپ ممکن است به متحدی که در اروپا یا آسیا مورد حمله قرار گرفته، کمک نکند، اگر احساس کند آن کشور به اندازه کافی برای دفاع از خود هزینه نمیکند.»
این مجله ادعا کرد: «ترامپ نسبت به پیشینیان خود، رویکردی بسیار تعاملیتر نسبت به روابط بینالملل دارد و نسبت به آنچه که او «دوستان سودجو» میداند و قدردانی از رهبرانی از جمله شی جینپینگ رئیسجمهوری چین و ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان، ابراز انزجار میکند.»
طبق این گزارش، این یکی از دلایلی است که وقتی ترامپ به تازگی در یک گردهمایی انتخاباتی گفت که «روسیه میتواند با هر کشور ناتو که او معتقد است به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نمیکند، هر کاری میخواهد بکند»، متحدان دیرینه آمریکا وحشت کردند.
ترامپ در این باره به تایم نیز گفت: «اگر نمیخواهید [برای دفاع جمعی] هزینه کنید، پس تنها هستید.»
این نشریه با اشاره به اینکه «در دوره جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا، این کشور بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به اوکراین برای دفاع کمک کرده است»، نوشت: بعید است ترامپ چنین حمایت از کییف کند.
ترامپ پس از دیدار با اوربان در مارآلاگو در ماه مارس (اسفند) گفت که «یک پنی» هم به اوکراین نخواهد داد.
وی در مصاحبه با تایم نیز اظهار داشت: «من [کمکی به اوکراین] ارائه نمیکنم مگر اینکه اروپا کمکها را برابر [با میزان کمکهای آمریکا] کند. اگر اروپا قرار نیست هزینهای را تقبل کند، چرا ما باید پرداخت کنیم».
حدود ۶ ماه به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا باقی مانده است و ترامپ نسبت به هر زمان دیگری در مبارزات انتخاباتی قبلی خود، موقعیت بهتری برای پیروزی و ورود به کاخ سفید دارد. او در اکثر نظرسنجیها، از جمله در چندین ایالت از هفت ایالت چرخشی یا خاکستری (Swing state) که احتمالاً نتیجه را تعیین میکنند، با اختلاف اندکی از بایدن پیشی میگیرد.
بر اساس این گزارش، پیروزی ترامپ در انتخابات برای بسیاری از کشورها و جهان، خطری نگرانکننده است. در همین حال، «داگلاس برینکلی» موررخ آمریکایی گفت: دور دوم ریاستجمهوری ترامپ میتواند «پایان دموکراسی ما» و تولد نوع جدیدی از «نظام ریاستجمهوری اقتدارگرا» را به همراه داشته باشد.
نظر شما