۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۱:۰۳
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85462517
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

احتمال تبدیل جنگ اوکراین به یک درگیری هسته‌ای

تهران-ایرنا- «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان خواستار پایان هر چه سریعتر جنگ در اوکراین به منظور جلوگیری از یک جنگ جهانی جدید شد که به گفته وی ممکن است تبدیل به یک جنگ هسته‌ای شود.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از خبرگزاری تاس روسیه، «پیتر سیارتو» با اشاره به وضعیت اوکراین، یادآور شد که پس از شروع درگیری، «سیاستمداران غربی قول دادند که فقط کلاه و پتو به ارتش اوکراین عرضه کنند، سپس سلاح، تانک، سیستم های پرتاب چندگانه، جنگنده ارائه شدند و اکنون [امانوئل مکرون] رئیس جمهور فرانسه رویای اعزام نیروهای زمینی به اوکراین را در سر می پروراند.»

وی افزود: متأسفانه، این جنون جنگ طلبانه غرب ابعاد جدیدی پیدا کرده و به جنون جنگ هسته ای تبدیل شده است. ما قبلاً اظهارات رئیس جمهور فرانسه [در مورد اعزام نیرو به اوکراین] را شنیده ایم، علاوه بر این، آندری دودا رئیس جمهور لهستان در مورد یک جنگ هسته ای بالقوه صحبت کرده است.

به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بیانیه‌ای اعلام کرد که نشست آتی وزرای دفاع کشورهای عضو این پیمان روز ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) با تمرکز بر موضوع حمایت از اوکراین در بروکسل برگزار خواهد شد.

در این نشست، وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در قالب شورای ناتو - اوکراین دیدار خواهند کرد.

بر اساس این بیانیه، شرکت‌کنندگان در این نشست، درباره وضعیت میدانی جبهه‌های جنگ و نحوه ادامه حمایت ناتو و دیگر کشورهای حامی اوکراین از این کشور در جنگ بر علیه روسیه بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha