زهرا ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این رویداد جایزه جوانی جمعیت یک رویداد فرهنگی اجتماعی شناخته میشود، تصریح کرد: دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت در هفت بخش خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاههای اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان با هدف فرهنگسازی افزایش جمعیت، همزمان با روز جوانی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت ماه امسال در سطح ملی و استانی برگزار میشود.
وی با اشاره به نحوه شرکت در این رویداد افزود: امکان شرکت همزمان متقاضیان در هر ۲ سطح استانی و ملی فراهم شده که مهلت ارسال آثار تا ۱۵ اردیبهشت تمدید شد و علاقه مندان می توانند از طریق وبگاه رویداد به نشانی www.jameyat.ir در این رویداد شرکت کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان کاهش مستمر نرخ باروری و خطر سالخوردگی جمعیت و تاثیر این مساله بر روی اقتصاد کشور را علت اصلی تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دانست و گفت: با توجه به نقش سرمایه انسانی در توسعه و پیشرفت ضرورت دارد تمامی ارکان جامعه اعم از گروههای مردمی و دولتی با تعامل و همافزایی در مسیر جوانی جمعیت گام بردارند.
وی تاکید کرد: موضوع جمعیت جوان به عنوان مولفه اصلی تمامی جوامع در سالهای متمادی در کشور مغفول واقع شده و سیاستهای اشتباه فرزند کمتر، زندگی بهتر شرایط کنونی را رقم زده است.
ابراهیمی ادامه داد: افزایش جمعیت متاثر از عوامل مختلفی است اما عامل فرهنگی و توجه نکردن توجه به سالمندی جمعیت و آگاهی نسبت به مخاطرات جامعه بویژه سالمند از مهمترین عوامل به شمار می رود.
وی گفت: با توجه به پیامدهای منفی کاهش جمعیت در زندگی خانوادهها و اثرات منفی سالمندی و پیری جمعیت طی سالهای آینده باید اقدامات لازم برای فرهنگسازی و اصلاح نگرش مردم نسبت کاهش تجرد زیستی، رشد ازدواج و فرزندآوری صورت گیرد و این مهم با آگاهی بخشی به آحاد جامعه و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی قابل حصول است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان افزود: در شرایط کنونی نرخ باروری کلی استان به نسبت کشور در شرایط نسبتا مطلوبی قرار دارد اما نکته حائز اهمیت سیر نزولی نرخ باروری در یک دهه اخیر در استان است که چنانچه تدبیر نشود احتمال آن می رود که در سالهای آینده این منطقه نیز در شرایط بحرانی سایر استانها قرار گیرد.
وی تقویت هویت مادری، تحکیم خانواده و تقویت نشاط درونی خانواده و تعریف خانواده اصیل، آسیب تک فرزندی و ترویج ازدواج را از جمله اهداف مهم در زمینه جوانی جمعیت عنوان کرد و گفت: موضوع جمعیت باید به یک اولویت در تمام بخشها تبدیل شود.
ابراهیمی تاکید کرد: همچنین در کنار جمعیت جوان اقداماتی همچون ترویج شیوههای فرزند پروری، گفتمان بین نسلی و تحکیم خانواده از جمله سرفصلهای آموزشی است که در دستورکار قرار دارد.
به گزارش ایرنا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید که در این قانون وظایف دستگاههای مرتبط اعلام و همچنین به مشوق های جمعیتی نیز پرداخته شده است.
اهمیت فرزندآوری و نگرانیها از گسترش جمعیت سالمندی موجب شد تا رییس جمهور در نخستین نشست ستاد ملی جمعیت تاکید کند که همه رسانهها باید همت کنند تا قانون جمعیت به خوبی در جامعه انعکاس پیدا کند و مشوقها برای افزایش و جوانسازی جمعیت به روشنی برای مردم تبیین شود.
زنگ خطر نرخ «رشد جمعیت ایران» به صدا درآمده است و به گفته جمعیتشناسان تا سال ۱۴۲۰ این نرخ به «صفر» میرسد، این در حالی است که گفته میشود، ایران وارد مرحله اول سالخوردگی جمعیت شده و موالید نیز مانند کشورهای دیگر کاهش یافته است، این عوامل دست به دست هم داده تا مسوولان سیاستهای تشویقی جهت افزایش جمعیت را اتخاذ کنند.
نظر شما