گام‌های امیدبخش گلستان برای رونق تجارت خارجی؛ جهش تولید در سایه اکسپو

گرگان- ایرنا- نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ به‌عنوان دروازه ورود به بازارهای جهانی فرصت مغتنمی برای استان‌هایی همچون گلستان بود تا با نمایش ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود فرصت ورود به بازارهای بین‌المللی و گسترش تجارت خارجی را برای خود رقم بزند و در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گام‌های محکم‌تری برای توسعه و پیشرفت بردارد.

به گزارش ایرنا، گلستان جزو استان‌هایی است که در تامین امنیت غذایی کشور نقش به‌سزایی دارد، بنا به گفته استاندار گلستان ۳۶ روز از امنیت غذایی کشور مرهون تلاش گلستانی‌هاست و این مساله بیانگر جایگاه استان و نقش‌آفرینی آن در امنیت غذایی کشور است اما یکی از معضلات جدی که گلستانی‌ها با آن روبه‌رو هستند و پاشنه آشیل اقتصادی استان به شمار می‌رود موضوع خام‌فروشی است.

گلستان برای عبور از این معضل که به درآمد سرانه خانوار آسیب وارد کرده راهی جز توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیره‌های ارزش ندارد؛ مساله‌ای که اهمیت آن در دولت سیزدهم به درستی شناسایی و احصاء شد و مسوولان استان را به این فکر انداخت که نقشه راه تازه‌ای برای توسعه اقتصاد گلستان و سرمایه‌گذاری ترسیم کنند.

یکی از ظرفیت‌هایی که می‌توانست در کنار معرفی توانمندی‌های استان گلستان، رونق صادرات و تجارت خارجی را به همراه داشته باشد نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران موسوم به ایران اکسپو ۲۰۲۴ بود.

این نمایشگاه که از هشتم اردیبهشت ماه در تهران آغاز به کار کرد روز گذشته به کار خود پایان داد، استان گلستان با ۲۱ زنجیره ارزش افزوده برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت کرده تا از این فرصت برای افزایش تولید و صادرات کالای غیرنفتی و ارزآوری برای کشور استفاده کند.

با توجه به پایان کار نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برای اطلاع از رهاورد این نمایشگاه برای گلستان و آخرین جزئیات مذاکرات اقتصادی به سراغ مسوولان ذی‌ربط رفتیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری گلستان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امسال دومین سال حضور استانداری‌ها در قالب ارائه زنجیره ارزش و اقدامات آنها در نمایشگاه ایران اکسپو بود و گلستان به مدد تجربه سال گذشته با آمادگی بیشتری در این نمایشگاه حاضر شد.

گام‌های امیدبخش گلستان برای رونق تجارت خارجی؛ جهش تولید در سایه اکسپو

علی وفایی نمایشگاه امسال ایران اکسپو را بسیار کاربردی و مفید خواند و افزود: برای این نمایشگاه ۲۱ زنجیره ارزش راهبردی را شناسایی کرده بودیم که از این ۲۱ زنجیره ارزش، بیشتر بر ۲ زنجیره ارزش راهبردی اولویت‌دار در بخش شیلات و طیور تمرکز کردیم.

وی از بازدید بیش از ۸۰ هیات تجاری خارجی از غرفه گلستان خبر داد و بیان کرد: بیش از ۶۰ مدل B۲B و رایزنی برای افزایش تعاملات اقتصادی از جمله صادرات با هیات‌های داخلی و خارجی داشتیم و در حوزه‌های مختلف توانمندی‌های صادراتی استان با محوریت شیلات و طیور و دیگر حوزه‌ها مذاکره انجام شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری گلستان تاکید کرد: تفاهم‌نامه‌ای بین استانداری گلستان و بوشهر منعقد شد و براساس آن انتقال دانش، تجربه و تکنولوژی راهبردی در خصوص زنجیره‌های ارزش راهبردی ۲ استان در دستور کار قرار می‌گیرد.

وفایی ادامه داد: گلستان در حوزه طیور و بوشهر در حوزه شیلات عملکرد خیلی خوبی دارند که براساس این تفاهم‌نامه مقرر شد این ۲ استان برای بهبود این زنجیره‌ها به کمک همدیگر بیایند.

وی تاکید کرد: در راستای مذاکرات انجام‌شده در جشنواره ایران اکسپو برخی از هیات‌های تجاری به گلستان سفر کرده و اقدامات لازم برای هدایت این مذاکرات برای عقد قرارداد و صادرات در حال انجام است.

گام‌های امیدبخش گلستان برای رونق تجارت خارجی؛ جهش تولید در سایه اکسپو

به گفته مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری گلستان؛ در نمایشگاه ایران اکسپو در خصوص هفت موضوع سرمایه‌گذاری مذاکره انجام شد و سرمایه‌گذاران در حال بررسی هستند تا برای انعقاد تفاهم‌نامه اقدام کنند.

وفایی نمایشگاه ایران اکسپو را فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان گلستان به مسوولان در سطح ملی برشمرد و ابراز امیدواری کرد حضور گلستان در این نمایشگاه بتواند منجر به تعمیق و گسترش زنجیره‌های اولویت‌دار و مهم گلستان شود.

وی تاکید کرد: پس از طی فرایندهای مشخص ۲۱ زنجیره ارزش در گلستان شناسایی شده و در حال مطالعه و بررسی هر کدام از زنجیره‌ها براساس شاخصه‌های مختلف از جمله میزان اشتغال، سهم زنجیره‌های ارزش در تولید ناخالص داخلی استان و کشور، میزان صادرات و امثال آن هستیم که پس از اتمام مطالعات و ترسیم وضعیت موجود زنجیره ارزش، اولویت‌های استان مشخص خواهد شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری گلستان گفت: در حال حاضر تلاش ما حمایت از زنجیره ارزش شیلات و طیور است که در تسهیلات تکلیفی امسال برای تکمیل حلقه‌های پسین و پیشین منابع اعتباری اختصاص یافته تا پایان ۱۴۰۳، شاهد تکمیل زنجیره ارزش در بخش شیلات و طیور باشیم.

وفایی سیاست دولت سیزدهم را گسترش تعامل با کشورهای همسایه دانست و گفت: در دولت قبل مراوده گلستان با کشور ترکمنستان تقریبا به صفر رسیده بود اما در دولت سیزدهم ۲ بار هیاتی از گلستان به ترکمنستان اعزام شدند و طی ماه‎‌های آینده نیز نمایشگاهی را در ترکمنستان برگزار خواهیم کرد.

مشاور استاندار در تدوین سند چشم‌انداز و برنامه استراتژیک استان گلستان نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان گلستان یک استان با میانگین تولید بالا در بخش کشاورزی، صنعت و معدن محسوب می‌شود اما درآمد سرانه در استان پایین است.

گام‌های امیدبخش گلستان برای رونق تجارت خارجی؛ جهش تولید در سایه اکسپو

حمیدرضا دنکوب ادامه داد: با وجود آنکه میزان تولید در گلستان بیش از میانگین جمعیت استان است اما درآمد استان نصف میانگین کشوری است و این مساله نشان می‌دهد رویکرد گلستان طی سال‌های گذشته تولیدمحور بوده نه بازارمحور.

وی با بیان اینکه استان گلستان در سال‌های اخیر صاحب چشم‌انداز شده تا درآمد سرانه خانوار ارتقا پیدا کند، گفت: استراتژی برای افزایش درآمد سرانه خانوار ورود به بازارهای بین‌المللی و گسترش تجارت بین‌الملل در استان مبتنی بر مزیت‌های رقابتی است.

مشاور استاندار در تدوین سند چشم‌انداز و برنامه استراتژیک استان گلستان با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو جایگاه مطلوبی دارد و بازدیدکنندگان خوبی را جذب خود می‌کند، یادآور شد: استان گلستان با توجه به استراتژی بازارمحور نیازمند ورود به بازارهای بین‌المللی است و نمایشگاه‌های اکسپو از این منظر اهمیت ویژه‌ای دارد.

دنکوب با تاکید بر اینکه هزینه اندک در نمایشگاه ایران اکسپو، اثربخشی بالایی خواهد داشت، یادآور شد: تجار مختلف از اقصی نقاط دنیا و از داخل کشور به این نمایشگاه آمدند و مذاکرات مختلف B۲B، G۲B و حتی G۲G در حاشیه آن برگزار شده است.

به گفته وی؛ در غرفه استانداری گلستان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ مذاکره تجاری انجام شد که ۵۰ درصد این مذاکرات خارجی بوده است.

مشاور استاندار در تدوین سند چشم‌انداز و برنامه استراتژیک استان گلستان با بیان اینکه رویکرد بازارمحوری بدون معرفی ظرفیت‌های گلستان تحقق پیدا نمی‌کند، تصریح کرد: جهش تولید جهش در رشد اقتصادی است و بدون فروش و ارتباط با بازارهای بین المللی امکان ایجاد رشد تولید وجود ندارد لذا تفکر بازاریابی، بازارمحوری و فروش حکم می‌کند برای تحقق جهش تولید، جهش تقاضا ایجاد کنیم.

دنکوب تاکید کرد: استراتژی تجارت جهانی جذب سرمایه‌گذار است و وقتی در کشور کمبود منابع وجود دارد، می‌توان با جذب سرمایه‌گذار خارجی تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.

وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم شاخص بهبود فضای کسب و کار در گلستان ارتقا پیدا کرده و سرمایه‌گذاری خارجی بهبود یافته است، گفت: کار تولید فردی نیست و نیاز به انسجام ملی و استانی دارد، در حال حاضر راه پیش‌رو درست است و باید به آن سرعت بخشید.

به گفته مشاور استاندار در تدوین سند چشم‌انداز و برنامه استراتژیک استان گلستان؛ استان گلستان برای جذب سرمایه‌گذار به ویژه در حوزه صنعتی از همه زمان‌ها آماده‌تر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha