به گزارش ایرنا، فرزاد مخلص الائمه عصر جمعه، در سفر به شهرستان تفرش در جریان بازدید میدانی از طرح آبخیزداری حوزه آبخیز آبکمر، روند اجرای این طرح و مسائل فنی مربوطه را مورد بررسی قرار دارد.
وی در جریان این بازدید با تأکید بر اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری از جمله سیاستها و برنامههای اولویتدار دولت سیزدهم است، اظهار کرد: در سفر هیات دولت به استان اعتباراتی به این بخش اختصاص داده و طرحهای مهمی در حال اجرا است.
استاندار مرکزی اضافه کرد: طرح آبخیزداری کهک و آبکمر شهرستان تفرش به مساحت هفت هزار و ۷۵۰ هکتار و طول آبراهه اصلی ۱۱ و نیم کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۲۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبار سفر ریاست جمهوری است که عملیات اجرایی آن بهعنوان بزرگترین طرح آبخیزداری استان، از آبان ماه ۱۴۰۱ آغاز شده است.
وی ادامه داد: کنترل فرسایش خاک، ذخیرهسازی روانآبهای سطحی و سیلاب، تغذیه قنوات، چشمهها و چاهها و جلوگیری از خسارات سیل به اراضی کشاورزی و تجهیزات زیربنایی منطقه از جمله اهداف اجرای طرح آبخیز آبکمر شهرستان تفرش به شمار میرود.
مخلص الائمه گفت: با توجه به مزیتها و ظرفیتهای حوزه آبخیز کهک و آبکمر شهرستان تفرش، ایجاد سومین پارک آبخیز استان مرکزی پس از اتمام طرحهای آبخیزداری و بیولوژیکی در این منطقه، در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار دارد.
نظارت میدانی استاندار مرکزی بر روند اجرای طرح انتقال آب هفتیان به تفرش
استاندار مرکزی همچنین در جریان سفر به شهرستان تفرش ضمن بازدید میدانی از روند اجرای طرح انتقال آب از چشمه هفتیان به تفرش، آخرین وضعیت این طرح را با حضور جمعی از مدیران و شرکت مجری، مورد بررسی قرار داد و با بیان اینکه طرح مذکور یکی از پروژههای بزرگ عمرانی استان است بر تسریع در اتمام کار و راهاندازی رسمی آن در آیندهی نزدیک تأکید کرد.
مخلصالائمه بیان کرد: تکمیل این طرح به عنوان یکی از طرحهای آبرسانی بزرگ و ملی در راستای رفع مشکل کم آبی شهر تفرش و ۴۰ روستا با اعتبار تخصیص یافته از محل سفر هیات دولت به استان در حال انجام است و تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این ابَرپروژه هزینه شده است.
وی اظهار کرد: این طرح آبرسانی به لحاظ توپوگرافی خاص منطقه از پیچیدهترین طرحهای عمرانی است که هدف از اجرای آن انتقال ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب است.
استاندار مرکزی بیان کرد: طول خطوط اصلی طرح آبرسانی به شهرستان تفرش و روستاهای مسیر از چشمه هفتیان ۶۵ کیلومتر و طول خطوط فرعی ۱۰۰ کیلومتر است.
مخلصالائمه افزود: این طرح ۲۸ باب مخزن ذخیره به ظرفیت کل ۱۵ هزار و ۹۱۰ متر مکعب از جنس بتن آرمه، هشت ایستگاه پمپاژ شامل چهار ایستگاه خط اصلی و چهار ایستگاه خط فرعی پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: برقرسانی برای این طرح به طول حدود ۶۵ کیلومتر و از مناطق صعبالعبور با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال انجام شده است.
شهرستان تفرش با جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی اراک مرکز استان مرکزی قرار دارد.
نظر شما