حسین زند روز روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با ارائه یارانه کود و سبد کودی کامل، نقش مهمی در حمایت از کشاورزان استان و تولید پایدار گندم ایفا میکند که در همین رابطه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ هزار تُن انواع کودهای شیمیایی یارانهای بین کشاورزان قمی توزیع شد.
وی افزود: تلاش ما این است که با تامین و توزیع بهموقع کودهای پایه کشاورزی و ترویج دانش فنی مصرف این نهادهها در میان بهرهبرداران، بهمنظور تولید پایدار محصولات راهبردی همچون گندم و دیگر غلات، نقش موثری ایفا کنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا در سالی که گذشت، به مدد همت و تلاش بیوقفه کشاورزان و حمایتهای دولت، با تامین بهموقع و توزیع گسترده و مصرف قابل توجه کودهای پایه کشاورزی، شاهد رشد در تولید گندم بودیم که این دستاورد بزرگ، مرهون زحمات و تلاشهای بیوقفه همه دستاندرکاران این زنجیره است.
زند گفت: یکی از مهمترین عواملی که میتواند منجر به افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی شود، بهبود تغذیه گیاهی است. هر چقدر تغذیه گیاهی بهتر و هدفمندتر انجام شود، نتیجه حاصل از آن در بهبود کمی و کیفی محصول آن بهتر خواهد بود. در همین رابطه مصرف کافی و متعادل انواع کودهای شیمیایی بهخصوص کودهای فسفاته و پتاسه نقش بسیار موثری دارد.
وی بیان داشت: با توجه به شرایط خاصی که استان قم به لحاظ تنشهای آب و هوایی دارد، تغذیه گیاهی در آن اهمیت بیشتری پیدا میکند و باید به آن توجه ویژهای شود، ما در سه سال گذشته با انجام کارهای ترویجی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان انجام گرفت و با تدارک و فراهم نمودن سبد کودی کامل، انواع کودهای پتاسه و فسفاته از طریق شبکه رسمی توزیع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درسطح استان (کارگزاری های توزیع نهاده های کشاورزی) توزیع و دربخش کشاورزی استان مصرف شد.
وی افزود: در نتیجه توانستیم عدد بسیار خوبی از مصرف ترکیب مناسب کودها را داشته باشیم. این اقدامها باعث شد که استان قم در سالهای اخیر رتبه برتر در مصرف بهینه و متعادل و ترکیب مناسب کودی در سطح کشور را به دست آورد.
به گفته متولیان بخش کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایهگذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یکهزار و ۲۹۱ نفر در قم بهبهرهبرداری رسیدهاست.
این میزان سرمایهگذاری و افتتاح طرحهای کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.
گفتنیاست ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت میرود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما