به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری طلوع نیوز، کمیته بینالمللی صلیب سرخ با اشاره به کمبود بودجه برای کمک رسانی به افغانستان گفته است که بیش از ۲۴ میلیون فرد در این کشور به کمک نیاز دارند.
در بخشی از گزارش کمیته بینالمللی صلیب سرخ آمده است: نیازهای بیش از ۲۴ میلیون نفر بسیار گسترده و به هم پیوسته است. بسیاری از این نیازها به دلیل ترکیبی از تاثیرات طولانی مدت چندین دهه درگیری، تغییرات اقلیمی و بحران عمیق اقتصادی ایجاد شدهاند. منابع افغانستان گسترده است، اما مهم این است که راهحلهایی برای ریشهکن شدن همه این نیازها اجرا شود.
«معاون» فردی میانسال که در طول شبانهروز با چرخ دستی خود در گوشهای از شهر کابل مشغول تامین مخارج خانواده خویش است میگوید که تاکنون هیچ کمکی به دستش نرسیده است.
وی به طلوعنیوز گفت: وقتی که کمکها میرسند، مسوول کوچه مجبور است آن را میان اقوام و همسایههای خود تقسیم کند و تا به حال کمکی به دست ما نرسیده است. اما حتی کسانی که امرار معاش میکنند نیز این کمکها را دریافت کردهاند.
عبدالظهور مدبر کارشناس مسائل اقتصادی میگوید: کمکهای جهانی با توجه به مقیاس و میزان وخامت وضعیت کشور میتواند نقش مهمی در اقتصاد افغانستان ایفا کند.
مسوولان حکومت سرپرست طالبان نیز خواستار کمکهای سازمانهای بین المللی برای کاهش فقر در افغانستان شده اند.
عبداللطیف نظری معاون وزارت اقتصاد گفت: درخواست ما از جامعه جهانی و نهادهای کمکرسان این است که کمک به مردم افغانستان در ابعاد بشردوستانه و توسعه و زیر ساختی تداوم داشته باشد تا ما فقر را در افغانستان کاهش دهیم.
برنامه جهانی غذا به تازگی گفته است که به دلیل کمبود بودجه، کمکهای غذایی بشردوستانهای خود را از ماه مه (اردیبهشت-خرداد) کاهش میدهد و در ماه ژوئن سال جاری میلادی (خرداد-تیر) کمکهای غذایی بشردوستانه خود را تنها به ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان کاهش میدهد و افراد مشمول کسانی خواهند بود که برای زنده ماندن چارهای دیگری جز دریافت این کمکها ندارند.
نظر شما