به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق هرمزگان، داریوش محمودی روز دوشنبه با اعلام این خبر عنوان کرد: در واحدهای بخار ۳۲۰ مگاواتی نیروگاه بندرعباس، سیستم مدیریت مشعلهای بویلر یا BMS وظیفه کنترل مشعلها، اجرای سکوئنسهای عملیاتی و همچنین حفاظت بویلر را برعهده دارد و هر واحد بویلر دارای ۱۶ مشعل گاز و ۱۶ مشعل مازوت در چهار طبقه و چهار گوشه است و چهار مشعل گازوئیل نیز در زمان راهاندازی بویلر استفاده میشود.
وی بیان کرد: با گذشت چند دهه از کارکرد، سیستم کنترلی BMS قدیمی، قابلیت خود را به میزان زیادی از دست داده و این امر سبب خروج واحدهای بخار شده بود، که هریک از این خروجها، وقت زیادی را جهت راهاندازی مجدد واحد به خود اختصاص میداد و نیز هزینههای عدم تولید را دربر میگرفت.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهار کرد: با هدف افزایش قابلیت اطمینان نیروگاه مقرر شد، سیستم کنترل BMS واحد یک بخار با استفاده از سیستم PLC و با درنظر گرفتن استانداردهای نوین سیستمهای کنترل و حفاظت نیروگاهی طراحی، ساخته و تعویض شود.
وی خاطرنشان کرد: طراحی، ساخت و نصب سیستم BMS نیروگاه بندرعباس به صورت پروژه تولید بار اول، در مدتزمان ۶ماه، با صرفه جویی ۲ میلیون دلاری و بومی سازی این سیستم با همکاری، طراحی و ارتقای تکنولوژی شرکتهای دانش بنیان انجام شد.
محمودی تصریح کرد: نوسازی سیستم کنترل BMS دیگر واحدهای بخار، اصلاح تجهیزات معیوب در بخش فیلد، نوسازی حلقههای کنترل آنالوگ واحد یک بخار و خودکار نمودن سیستم کنترل احتراق این واحد، نوسازی حلقههای کنترل آنالوگ دیگر واحدهای بخار، نوسازی دیگر سیستمهای کنترل قدیمی واحدهای بخار و یکپارچهسازی سیستم های کنترل هر واحد بهمنظور تحقق سیستم کنترل DCS بومی نیروگاه بندرعباس، از برنامههای آینده این شرکت در جهت افزایش راندمان و رفع موانع تولید است.
نیروگاه بندرعباس با چهار واحد بخاری و ۲ واحد گازی با ظرفیت یکهزار و ۳۲۰ مگاوات نقش بسزایی در پایداری شبکه برق سراسری و تامین برق استان هرمزگان دارد.
نظر شما