به گزارش خبرنگار ایرنا، "اللواء ریاض الخیکانی" روز دوشنبه در نشست مشترک مسئولان ایرانی و عراقی در مرز زرباطیه - مهران، اظهار کرد: تمهیدات لازم برای تسهیل در تردد و ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی از هم اکنون تدارک دیده می شود.
وی افزود: طی دیدارها و رایزنی های انجام شده میان مسئولان ۲ طرف ایران و عراق و بازدید از زیرساخت های مرزی، برنامه ریزی های لازم برای تسهیل در تردد زوار اربعین انجام می شود.
مشاور وزیر داخلی و رییس ستاد اربعین کشور عراق با اشاره به بازدید مسئولان ۲ طرف ایرانی و عراق از مرزهای مشترک در راستای احصای مشکلات و نواقص و برطرف کردن آنها، گفت: تلاش می شود که برخی از نکات مثبت در این بازدیدها تقویت و برخی از نواقص هم با رایزنی دوجانبه رفع شود.
"اللواء ریاض الخیکانی" خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته با معاون وزیر امور خارجه ایران هم رایزنی های لازم انجام شده و چندین جلسه نیز با محوریت تسهیل در امورات مرتبط با اربعین حسینی برگزار شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز گفت: تعامل و همدلی مسئولان ۲ کشور ایران و عراق در برگزاری مطلوب و اربعین در سال گذشته موجب رضایتمندی خاطر زائران و مسئولان هر ۲ کشور شد.
«محمدکاظم آل صادق» با بیان اینکه بیشترین حجم زائران اربعین و عتبات عالیات از گذرگاه مهران تردد می کنند، افزود: این میزان تردد در ایام اربعین حسینی نیازمند امکانات و زیرساخت های لازم از جمله سرویس های بهداشتی، سوله های خنک کننده، آب و یخ است که با هماهنگی و تعامل بین ۲ طرف این نیازها احصا و برطرف می شود.
وی یادآور شد: یک سوله ذخیره یخ با موافقت طرف عراقی در مرز مهران (زرباطیه) ایجاد خواهد شد و هدف و تلاش همه مسئولان، برگزاری یک اربعین باشکوه و ایمن نسبت به سالهای گذشته است که این امر با احصا و مرتفع کردن نیازهای زیرساختی زائران امکان پذیر خواهد بود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام هم گفت: گذرگاه مهران - زرباطیه مهم ترین مرز تردد زوار اربعین حسینی محسوب می شود که همه ساله بیش از ۵۰ درصد تردد زائران از این مرز انجام می شود به طوری که سال گذشته سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از مرز مهران تردد کردند.
"محمدسبحان حسنی" افزود: عمده زائران ایرانی و عراقی به دلیل امنیت طول مسیر در داخل عراق و نزدیکی این مرز به عتبات عالیات، تعامل خوب بین مسئولان ۲ کشور و استان های همجوار ایلام در کشور عراق، مرز مهران - زرباطیه را برای تردد در ایام اربعین انتخاب می کنند.
وی به موضوع گرمای هوا در ایام رابعین پیش رو اشاره کرد و یادآور شد: یکی از مباحث مهم در تردد زائران گرمای هوا است که باید شرایط لازم برای تسهیل در تردد زوار اربعین و کاهش توقف و ایستایی آنها در مرز فراهم شود که البته سال گذشته تسریع در تردد زائران از مرز مطلوب بود و امسال نیز باید شرایط تسریع در تردد زوار مرز مهران بیشتر از سال گذشته باشد.
حسنی خواستار افزایش تعداد گیت های مرز زرباطیه برای روزهای پیک تردد زائران شد و بیان کرد: سال گذشته با هماهنگی های انجام شده بین پلیس گذرنامه ایران و عراق و دایر کردن سامانه سجاد،خروج زائران از مرز مهران تسریع یافت.
وی در خصوص اعزام اتوبوس های ایرانی به عراق در ایام اربعین، توضیح داد: امسال ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای اعزام به عراق در نظر گرفته شده است و۲۵۰ دستگاه هم در مرز مهران در حالت انتظار مستقر می شوند که در صورت نیاز و ازدحام جمعیت به کشور عراق برای تردد زوار اعزام خواهند شد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام گفت: مکان هایی برای استقرار رانندگان اتوبوس و سایر افراد خدمات رسان از جمله تعمیرکاران تدارک دیده شود و به گونه ای باید برنامه ریزی شود که اتوبوس ها بتوانند از ابتدای ماه صفر به کشور عراق اعزام شوند.
وی خواستار نظارت بیشتر مسئولان بر فعالیت رانندگان در عراق شد و افزود: رانندگان باید با سرعت مطمئنه تردد کنند تا از بروز هرگونه حادثه ای پیشگیری شود.
حسنی ادامه داد: نظارت بر نرخ های تعیین شده کرایه خودروها به عنوان یکی از مطالبات مهم زائران انجام و همچنین تابلوهایی برای درج قیمت ها در مکان های محل تردد زائران نصب شود.
وی خاطرنشان کرد: برای تبادل سریع اطلاعات و هماهنگی های لازم، یک مکان و فضای مناسب برای استقرار نماینده استان ایلام در ایام اربعین در مرز زرباطیه فراهم شود.
به گزارش ایرنا، نشست مشترک مسئولان ۲ کشور ایران و عراق در مرز زرباطیه - مهران با محوریت اربعین حسینی با حضور سفیر ایران در عراق و مشاور وزیر داخلی عراق، معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، معاون اقتصادی استاندار ایلام و جمعی از مسولان استان و مسئولان مرز زرباطیه عراق برگزار شد.
سفیر ایران در عراق و مشاور وزیر داخلی کشور عراق به همراهی جمعی از مسئولان مرزی ۲ کشور به صورت مشترک از زیرساخت ها و نحوه خدمات دهی به زوار در پایانه های مرزی مهران و زرباطیه بازدید کردند.
نظر شما