به گزارش ایرنا، محمد فرامرزی روز دوشنبه در سومین جلسه کارگروه استانی پیادهسازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، افزود: با اجرای «طرح ساماندهی رشته های دانشگاهی» در استان اصفهان از بین ۸۶۶ رشته تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد، ۶۱۷ رشته ابقا، ۷۰ رشته با کاهش ظرفیت و ۱۷۵ رشته با توقف پذیرش و ادغام مواجه شد.
وی ادامه داد: همچنین از بین ۲۴۰ رشته مقطع دکترا در دانشگاه های استان اصفهان ۲۰ رشته(هشت درصد) با ادغام و توقف پذیرش، پنج رشته (۲ درصد) با کاهش ظرفیت مواجه و ۹۰ درصد رشته ها ابقا شد.
فرامرزی با بیان اینکه بیشترین توقف پذیرش رشتهها مربوط به زیر نظامهای غیر دولتی بوده است، خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی رشته های دانشگاهی با هدف شناسایی رشته های کم متقاضی و ایجاد رشته هایی متناسب با نیاز صنعت و جامعه و اشتغالآفرین برای دانش آموختگان اجرا میشود.
وی اضافه کرد: این طرح بر اساس شاخصهای «وضعیت میزان پذیرش و ورودی دانشجو در سه سال گذشته»(میزان استقبال داوطلبان)، «سال و نوع مجوز پذیرش»، «وضعیت برخورداری و تناسب اعضای هیات علمی و رشتههای دایر متناسب با استانداردهای مصوب»، «تناسب رشتهها با زمینه اصلی فعالیت و ماموریت دانشگاه» و «وضعیت اشتغال دانشآموختگان» انجام شده است.
وی با بیان اینکه وضعیت رشته های دانشگاهی اصفهان در مقاطع کارشناسی و کاردانی نیز در کارگروه استانی پیاده سازی آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی بررسی شده است، گفت: طبق بررسی های اولیه از یکهزار و ۳۲۷ رشته مقطع کارشناسی در استان برای ۲۰۸ رشته کاهش ظرفیت و ۳۰۸ رشته ادغام یا توقف پذیرش در نظر گرفته شده است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه توقف در پذیرش دانشجو به معنی حذف رشته تحصیلی نیست، تصریح کرد: در عمده دانشگاه های جامع استان بیشتر رشته هایی که مشمول طرح ساماندهی شدند در مقاطع تحصیلات تکمیلی بودند.
فرامرزی ادامه داد: بعنوان مثال در دانشگاه اصفهان از ۱۲۵ کد رشته مقطع دکترا ۲ رشته مشمول کاهش ظرفیت و هشت رشته مشمول ادغام و توقف پذیرش، از ۲۴۸ کد رشته کارشناسی ارشد پنج رشته مشمول کاهش ظرفیت و ۴۱ رشته ادغام و توقف پذیرش و از ۷۳ کد رشته کارشناسی فقط هشت رشته مشمول ادغام و توقف پذیرش شد.
فرامرزی همچنین با اشاره به وضعیت آموزش عالی در اصفهان گفت: سهم زیر نظام های آموزش عالی استان در زمینه تعداد دانشجو، برای دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد (با حدود ۸۰ هزار دانشجو)، دولتی ۱۹ درصد (با حدود ۳۹ هزار دانشجو)، پیام نور ۱۵ درصد، غیردولتی غیرانتفاعی ۱۳ درصد، فنی و حرفه ای ۶ درصد، جامع علمی کاربردی پنج درصد و فرهنگیان سه درصد است.
وی، بیشترین تعداد دانشجویان استان اصفهان را در رشته های علوم انسانی و فنی و مهندسی اعلام و اضافه کرد: نسبت دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه ها متفاوت است بعنوان مثال دانشگاه های دولتی ۲۱ هزار دانشجوی زن و ۱۷ هزار دانشجوی مرد و دانشگاه های آزاد استان ۴۱ هزار دانشجوی مرد و ۳۸ هزار دانشجوی زن دارند.
به گزارش ایرنا، در سومین جلسه کارگروه استانی پیادهسازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول که با حضور معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه اصفهان برگزار شد، ساماندهی رشتههای تحصیلی در دانشگاه های مختلف استان مورد بررسی قرار گرفت.
۱۸۳ موسسه در حوزه های آموزش عالی، پژوهش و فناوری و آموزش آزاد در استان اصفهان فعال است؛ ۱۱۸ موسسه شامل دانشگاههای دولتی، پردیس های فرهنگیان، مراکز و واحدهای پیام نور، مراکز جامع علمی و کاربردی، دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای و غیر دولتی، ۹ موسسه آموزش عالی آزاد و ۵۶ موسسه در بخش پژوهشی است.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی، دومین استان دانشگاهی کشور بهشمار میآید.
نظر شما