به گزارش ایرنا، سعید یوسفپور روز سهشنبه در دور سوم نشست منطقهای مدیران کل حفاظت محیطزیست کشور در مجتمع رفاهی آفتاب در منطقه چغاخور شهرستان بروجن افزود:امسال تمرکز برنامهها بر مدیریت جامع پسماند است و از ابتدای سالجاری تاکنون جلسات متعددی با عنوان کارگروه پسماند آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در چهارمحال و بختیاری مکان مناسبی برای دفن پسماند وجود ندارد، گفت: دفن نامناسب و غیربهداشتی پسماند یکی از چالشهای مهم محیطزیست منطقه پنج کشور است.
وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری یک درصد مساحت کشور را دارد و یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر از رودخانههای اصلی کشور از این استان سرچشمه میگیرد، گفت: مدیریت پسماند در این استان ضروری است و نیاز به یک عزم همگانی دارد.
یوسفپور اظهار داشت:هماکنون ۲۵۴ هزار هکتار وسعت استان زیرپوشش حفاظت محیطزیست قرار دارد و تالاب بینالمللی چغاخور به عنوان نخستین تالاب که زیرمجموعه کنوانسیون رامسرسایت قرار گرفته و در سالجاری نیز تالاب گندمان زیرپوشش این کنوانسیون قرار میگیرد.
وی افزود:تنگ صیاد به عنوان قدیمیترین منطقه حفاظت شده استان است که یک سوم مساحت این منطقه ثبت کمیته جهانی پاریس قرار گرفته و یک سوم مساحت استان تحت عنوان ذخیرهگاه زیستکره است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری به وجود ۳٠ آبشار دائمی و فصلی در سطح استان اشاره کرد و گفت: در استان ۲۴ پاسگاه محیطبانی فعال است که به دلیل کمبود نیروی انسانی برخی از پاسگاههای محیطبانی استان غیرفعال است.
وی اظهار داشت: امسال ۶ منطقه سبزکوه، زردکوه سپیدانه، گندمان و چغاخور برای ارتقا سطح معرفی شدند که در سالجاری به نتیجه خواهد رسید.
۶۲ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون ۶۲ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی شده است، گفت: روند کاهشی مخازن سدها، تغییر فصلها، آلودگی هوا، کاهش جریان رودخانهها، کاهش مخازن و خشکی دریاچهها، کاهش آب در سفرهای زیرزمینی و رانش زمین و زلزله و مهاجرتهای اقلیمی برای میحط زیست آسیب زا است.
حمیدرضا منتظری افزود:با توجه به اینکه هماکنون مساله آب از اهمیت بالایی برخوردار است، اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری به صورت جدی مورد توجه قرار میگیرد.
به گفته وی، توسعه بیابانها طی ۱۰ سال افزایش داشته است و ۶۰ درصد مساحت کشور درگیر خشکسالی شدید و خیلی شدید شده است.
وی اظهارداشت: مخاطرات و چالشهای محیطزیست به واسطه افزایش دمای انسان ساخت بزرگترین تهدید محیطزیست تبدیل شده و این افزایش دمای جهانی به گرمایش جهانی و تغییر اقلیم و خشکسالی و فراوانی سیلاب و رخداد پدیدههای جوی تبدیل شده است.
منتظری افزود: فرونشست، تغییر رژیم بارش از برف به باران، ذوب یخچال، تخریب جنگل و اکوسیسم جنگلهای زاگرس از دیگر تهدیدها و چالشهای محیطزیست است که خشکیدگی درختان بلوط، آتشسوزی در جنگلها آفات و بیماری از تهدیدهای جنگلهای زاگرس است.
به گفته وی، استان از شمال غربی به جنوب شرقی به ۲ قسمت تقسیم میشود که در قسمت غربی که عمده بارشها را دارد، به دلیل شیب زیاد، مهار آب امکانپذیر نیست و روانآبها از استان خارج میشود و در قسمت شرقی استان نیز با فرونشست زمین و دشتهای ممنوعه مواجه شدیم.
منتظری افزود: در گذشته بیش از ۹۰ درصد کشاورزی استان با استفاده از آب چاهها و منابع آب زیرزمینی بود که این مساله باعث شده که بیشتر دشتهای استان به دشت ممنوعه و بحرانی تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه رعایت ملاحظات زیستمحیطی در توسعه پایدار ضروری است، گفت: پیوست مطالعات ارزیابی محیطزیست برای اجرای طرحهای متوسط و بزرگ در دست تدوین است تا فعالیتها براساس توان مطابق با اهداف و جهتگیری آمایش سرزمینی، حفظ، احیا و مدیریت پایدار محیطزیست و منابع طبیعی و در چهارچوب توسعه پایدار و رعایت الزامات زیست محیطی اجرا شود.
منتظری بر شناسنامهدار شدن محیطزیست و تنوع زیستی، گونهها و ژنها تاکید کرد و گفت: با تهیه شناسنامه باید آسیبشناسی دورهای انجام شود .
به گزارش ایرنا، دور سوم نشست منطقهای مدیران کل حفاظت محیط زیست کشور با حضور معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس و مدیران برگزار شد.
نظر شما