۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۲۵
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 85468798
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

وزیر کشور: با افرادی که آیین‌نامه‌های ساخت‌وساز را نادیده می‌گیرند باید برخورد قضایی شود

تهران- ایرنا- وزیر کشور بر ساخت سازه‌های مقاوم در برابر زلزله تاکید کرد و گفت: با افرادی که آیین‌نامه‌های ساخت‌وساز را نادیده می‌گیرند باید برخورد قضایی شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، احمد وحیدی روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله که در برج میلاد برگزار شد، افزود: ما همچنان در پیش‌بینی زلزله دچار ضعف هستیم، در حالی که منطق می‌گوید نباید در این حوزه ضعف داشته باشیم.

وی یادآور شد: این فرضیه به تازگی قوت گرفته است که می‌توان از قابلیت‌های هوش مصنوعی در پیشگیری از زلزله بهره برد و موفق‌تر عمل کنیم.

وزیر کشور موضوع این کنفرانس را یکی از موضوعات مهم کشور دانست که در زندگی انسان‌ها اثرگذار است و ادامه داد: زلزله از آن جایی که از نظر انسانی و تجهیزات شهری آسیب‌هایی را ایجاد می‌کند، یک پدیده نگران‌کننده و دلهره‌آور است.

وحیدی با تاکید بر شناسایی جنبه‌های علمی زلزله، گفت: زلزله حاصل فعل و انفعالات و حرکت صفحات زمین است؛ از این رو شناخت علمی آن همواره مورد توجه بوده است، لذا این حوزه کنکاش عمیقی را می‌طلبد.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه شبکه‌های زلزله‌نگاری و لرزه‌نگاری در کشور، خاطرنشان کرد: موضوع دیگر کشور در حوزه زلزله توسعه دانش و فناوری است. در این حوزه محققان در شناخت گسل‌ها خوب عمل کرده‌اند، ولی معتقدم این شناخت باید عمیق‌تر باشد.

وزیر کشور گام بعدی شناخت گسل‌ها را ساخت سازه‌های مقاوم در برابر زلزله عنوان کرد و گفت: قطعا توجه به ساخت و ساز پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی در برخی موارد به آن توجه نشده است.

وحیدی ادامه داد: در سال‌های اخیر شاهدیم که در زلزله‌های با بزرگای بیشتر از ۶ در شهرها، سازه‌ها کمتر آسیب دیدند و در روستاهایی که اقدام به بازسازی سازه‌ها شد، آسیب کمی را متحمل شده‌اند. از این رو در این حوزه نیازمند نظام سختگیرانه‌تری هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در برابر کسانی که آیین‌نامه‌های ساخت‌وساز را نادیده می‌گیرند، باید برخورد قضایی صورت گیرد، گفت: در این زمینه آیین‌نامه ۲۸۰۰ وجود دارد، ولی این آیین‌نامه در همه مناطق کشور به طور یکسان باید اجرا شود.

وزیر کشور به نقش دانشی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در توسعه علمی این حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: احساس می‌شود که رشته‌های مرتبط با زلزله در دانشگاه‌ها در جایگاه بالایی قرار ندارند و نیازمند فرهنگ‌سازی در این حوزه هستیم. چرا که زلزله یک پدیده چند وجهی است و برای شناخت عمیق آن باید تلاش کنیم.

تمرکز نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های کلان شهرها

محمد حسن بازیار رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله هم بررسی راهکارهای کاهش تلفات در زلزله را از رویکردهای نهمین کنفرانس بین المللی زلزله بیان کرد و گفت: این دوره از کنفرانس زلزله‌شناسی از امروز - سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت - آغاز به کار کرد و تا روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد ادامه دارد.

وی به حضور ۶ سخنران خارجی کلیدی در این کنفرانس اشاره کرد و اظهار داشت: در این رویداد ۴۱۵ مقاله داخلی و ۴۳ مقاله خارجی ارائه می‌شود که از این تعداد ۲۱۱ مقاله شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر است.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران را از جمله محورهای مقالات این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: سخنرانان بخش خارجی از کشورهایی چون آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، چک، سوئد، فرانسه، نیوزلند و هند هستند.

بازیار تمرکز اصلی این کنفرانس را حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ کلان شهرهایی چون تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: در روزهای برگزاری کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در حوزه‌هایی چون ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های تاب‌آور برگزار می‌شود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده در این کارگاه‌ها، در تلاش هستیم که در پایان این کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری و مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاست‌گذاران تدوین شود.

بازیار، این کنفرانس را رویداد تبادل تجربیات دانست که در طی آن راهکارهایی برای کاهش تلفات به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش ایرنا، نهمین کنفرانس بین‌الملی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروز (۱۸ اردیبهشت ماه) با حضور وزیر کشور، استادان و کارشناسان پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با شعار «زلزله و کلان شهرها در برج میلاد تهران گشایش یافت.

این کنفرانس بین المللی روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه پایان می یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha