به گزارش روز سهشنبه خبرنگار ایرنا، در مراسم آغاز این طرح ملی در مهد کودک «بومرنگ»، رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس گفت: این طرح زیرنظر معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور اجرا خواهد شد و پس از غربالگری، کودکان در صورت نیاز به اپتومتریست و چشم پزشک معرفی میشوند.
محمود پیری افزود: درصورت نیاز کودکان به عینک نیز بهزیستی بخشی از هزینه خرید آنرا پرداخت میکند.
وی با یادآوری اینکه سال گذشته ۲۴ هزار و ۱۵۰ کودک سه تا ۶ سال مناطق شهری و روستایی گنبدکاووس بینایی سنجی شدند، اضافه کرد: از این تعداد ۲۲۱ کودک به اپتومتریست معرفی شدند.
مجری طرح بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال گنبدکاووس هم گفت: در اجرای این طرح ملی ۱۰ پایگاه شهری شامل چند پایگاه دائمی (مراکز مثبت) و برخی مهدهای کودک و نیز ۱۱۲ پایگاه روستایی که بیشتر خانههای بهداشت هستند، فعالیت دارند.
محمدرضا سایری افزود: تنبلی چشم یک نوع معلولیت است که اگر در کودکان کمتر از پنج یا ۶ سال به موقع تشخیص داده شود، براحتی قابل درمان است اما بعد از این سن تا ۱۰ سالگی سخت و بعد از آن درمان ندارد.
وی اضافه کرد: بهترین راه تشخیص تنبلی چشم، مشارکت خانوادهها در طرح غربالگری است که توسط بهزیستی با مشارکت مجموعه شبکه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش اجرا میشود.
سایری درباره هزینه بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال هم بیان کرد: این طرح با استفاده از تابلو E با هزینه ۹۰ هزار ریال و با دستگاه ۱۹۰ هزار ریال انجام میشود که برای خانوادههای نیازمند رایگان است.
همچنین فرهاد بدیعی مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس هم از آمادگی خانههای بهداشت و بهورزان مناطق روستایی این شهرستان در اجرای طرح ملی بینایی سنجی کودکان سه تا ۶ سال خبر داد و گفت: باتوجه به شعار «پیشگیری مقدم بر درمان» است، از اجرای چنین طرحهایی حمایت و پشتیبانی میکنیم.
شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و حدود ۱۷۰ روستا در گسترده پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع سکونت دارند.
نظر شما