نماینده مجلس خبرگان: اعطای مشوق های لازم، خانواده ها را به فرزند آوری تشویق می کند

ارومیه- ایرنا- نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه جمعیت و جوانی جمعیت، نشانه اقتدار و بالندگی کشور است، گفت: اعطای مشوق های لازم، خانواده ها را به فرزند آوری تشویق می کند

آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مساله جوانی جمعیت یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و اهتمام جدی به آن شود.

وی اظهارکرد: کشوری که جمعیت ندارد و یا جمعیت آن مسن است اقتدار، توانمندی و قدرت لازم را برای برنامه ریزی و رشد کشور نخواهد داشت و چنین کشوری از مسیر شکوفایی عقب خواهد ماند.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: باتوجه به اینکه کاروان علم و تولید در حرکت است اگر کشور بخواهد ازاین کاروان جا نماند این نیاز را دارد از ظرفیت فرهنگی بالایی برخوردار باشد و دانشجویان و جوانان آن کشور در صحنه های مختلف ارتقا پیدا کنند.

آیت الله شبستری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به مساله جوانی جمعیت گفت: موتور محرکه هرکشوری برای آبادانی، جوانی جمعیت آن کشور است که می توانند در زمینه های کار، تولید، اندیشه، علوم پزشکی و علوم انسانی نقش ایفا کنند.

وی با بیان اینکه جوانان آینده سازان کشور هستند، افزود: مسوولان در برنامه هایشان باید مساله جوانی جمعیت را مورد توجه قرار دهند.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: رسانه ها وظیفه دارند به تبیین مقوله جوانی جمعیت بپردازند و همچنین شعار فرزند بیشتر زندگی موفق تر جای شعار فرزند کمتر زندگی بهتر را بگیرد.

وی تاکید کرد: نگرش جامعه به مساله جمعیت و فرزند آوری تغییر کرده و ارگانهای تبلیغاتی از جمله صداو سیما درقالب فیلم و سریال فرزند آوری و جوانی جمعیت را تیلغ و در جامعه نهادینه کند و مخاطبان را با تبعات جامعه سالمند آشنا کنند.

آیت الله شبستری افزود: همچنین دربعد اقتصادی نیز مشوق های لازم در اختیار خانواده ها گذاشته شده تا جوانان نسبت به تشکیل خانواده،فرزند آوری و ضرورت جوانی جوانی جمعیت تشویق شوند.

وی واگذاری زمین، اعطای تسهیلات، وام، کالا برگ و مشوق های دیگر را از جمله مولفه هایی عنوان کرد که می توانندخانواده ها را به فرزند آوری ترغیب می کنند.

آیت الله شبستری افزود: خانواده ها بیشتر براین اعتقاد بودند که داشتن فرزند بیشتر گرفتاری های بیشتری بویژه از لحاظ اقتصادی و معیشتی بوجود می آورد بنابراین اگر دراین زمینه معکوس عمل شود و خانواده های دارای فرزند بیشتر از امکانات بیشتری برخوردار شوند این عامل باعث می شود تا به فرزندآوری تشویق شوند که این امر به دنبال خود نشاط بیشتری برجامعه حاکم می کند.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: همه مسوولان، مجلسیان و برنامه و بودجه دراین زمینه احساس مسوولیت کرده و طرح و برنامه داشته باشند.

وی با بیان اینکه در علوم و فنون مختلف جوانان می توانند تاثیرگذار باشند افزود: با توجه به اینکه جوانان تحصیکرده بیکار زیادی داریم بنابراین مسوولان فعلی جامعه اگر بتوانند زمینه اشتغال برای جوانان فراهم کنند و مشکل اشتغال آنها حل شود دراین صورت جوانان هم تشکیل خانواده داده و هم فرزند آوری را مورد توجه قرار می دهند.

به گزارش ایرنا، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید که در این قانون وظایف دستگاه‌های مرتبط اعلام و همچنین به مشوق های جمعیتی نیز پرداخته شده است.

اهمیت فرزندآوری و نگرانی‌ها از گسترش جمعیت سالمندی موجب شد تا رییس جمهور در نخستین نشست ستاد ملی‌ جمعیت تاکید کند که همه رسانه‌ها باید همت کنند تا قانون جمعیت به خوبی در جامعه انعکاس پیدا کند و مشوق‌ها برای افزایش و جوان‌سازی جمعیت به روشنی برای مردم تبیین شود.

براساس این گزارش زنگ خطر نرخ "رشد جمعیت ایران" به صدا درآمده است و به گفته جمعیت‌شناسان تا سال ۱۴۲۰ این نرخ به "صفر" می‌رسد، این در حالی است که گفته می‌شود، ایران وارد مرحله اول سالخوردگی جمعیت شده و موالید نیز مانند کشورهای دیگر کاهش یافته است، این عوامل دست به دست هم داده تا مسوولان سیاست‌های تشویقی جهت افزایش جمعیت را اتخاذ کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha