به گزارش خبرنگار ایرنا، «فاطمه رستگار» روز چهارشنبه در نوزدهمین مرحله استانی جشنواره ملی هنرهای نمایشی اظهار کرد: یکی از مهمترین و رساترین و تاثیرگذارترین سبک های هنری برای کشف حقیقت خود، درک دیگران و شناخت جهان پیرامون، استفاده از ظرفیت هنرهای نمایشی است.
وی ادامه داد: آماده کردن کودکان و نوجوانان برای ورود به شبکه روابط اجتماعی و تربیت افراد کنشگر و انعطاف پذیر از نخستین ضروریات زیستن در جهان امروز است و نمایش کودک و نوجوان بر رشد این گروه سنی آینده ساز و بر ارتقای فرهنگ جامعه ای پویا و بانشاط و جستجوگر کمک می کند.
رستگار یکی از مهمترین کارکردهای نمایش را جنبه تربیتی و آموزشی آن ذکر کرد و افزود: تاثیرپذیری کودکان از آموزش و تربیت غیرمستقیم بسیار بیشتر از آموزش مستقیم و بی واسطه است و زبان هنرهای نمایشی یکی از راه های آموزش غیرمستقیم به کودکان و نوجوانان محسوب
می شود.
وی تاکید کرد: طرح و بررسی نیازها و مشکلات جامعه و آشنا کردن بچه ها با دنیای فانتزی و تخیلی، بیان حقایق و واقعیات جامعه، توجه به نیازهای فکری، روحی و روانی کودکان با طرح و بررسی نیازها و مشکلات موجود ارائه رهنمودها و راه حل های منطقی از طریق نمایش و هم ذات پنداری بچه ها با شخصیت های نمایش در افزایش سطح درک آنها از وضعیت جامعه تاثیرگذار خواهد بود.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان ایلام یکی دیگر از کارکردهای هنر نمایش را آماده کردن بنیادهای فکری و شخصیتی کودکان و نوجوانان برای طی کردن منطقی و مسئولانه مراحل گوناگون زندگی برشمرد.
وی یادآور شد: استفاده درست و بجا از ابزار مهم و تأثیرگذار نمایش بسیاری از دشواریهای آموزشی را آسان خواهد کرد و البته هنر نمایش و ادبیات کودک و نوجوان باتوجه به ظرافت ها و حساسیت های آن باید توسط افرادی آموزش دیده که آشنایی کاملی با دنیای کودکان و نوجوانان نیز داشته باشند، انجام شود.
رستگار به جایگاه ویژه و مهم هنر نمایش در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام اشاره و بیان کرد: با حضور مربیان و کارشناسان تلاش های موثری در راستای بالنده کردن استعدادهای جامعه هدف کودکان و نوجوانان تلاش های مناسب انجام شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری استان ایلام ادامه داد: اجرای برنامه های نمایشی در مراکز فرهنگی هنری کانون استان ایلام یکی از اقدامات فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام است.
وی تصریح کرد: مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون با شعار «این صحنه خانه ماست» با هدف عمومی و مردمی سازی نمایش در جامعه و هم چنین فضاسازی و ارتقا ظرفیت نمایش به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی برگزار شد.
رستگار گفت: فراهم سازی مناسب برای شناسایی و حمایت از استعدادهای هنری در میان نوجوانان و ایجاد فضایی پویا، پرنشاط و دوستانه برای تعامل کودکان و نوجوانان از اهداف کلی این جشنواره است.
وی توجه به نامداران، امید آفرینی، آیین های بومی، سنتی، مذهبی، طنز، محیط زیست و موضوع آزاد را از محورهای این جشنواره ذکر کرد که گروه ها در بخش های نمایش صحنه ای، عروسکی، زنده _ عروسکی، نمایش خلاق و نمایشنامه نویسی با هم رقابت می کنند.
به گزارش ایرنا، در این جشنواره هشت گروه نمایشی شامل ۲ گروه از اعضای مراکز کانون،۲ گروه آزاد و چهار گروه دانش آموزی با هم به رقابت پرداختند.
در پایان رقابت استانی و پس از ارزیابی داوران که از چهره های بنام و هنری استان هستند، سه گروه به مرحله کشوری راه می یابند.
نظر شما