خبر فوری: رفع فیلترینگ

نقش‌ صندوق ضمانت صادرات ایران در بازار افغانستان کمرنگ است

مشهد-ایرنا- رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان گفت: نقش صندوق ضمانت صادرات ایران به افغانستان در فرصت اقتصادی بوجود آمده کمرنگ است و در اعتبارسنجی خریدار کالای ایرانی چندان موثر نیست.

محمود سیادت روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون صندوق ضمانت صادرات ایران به بیمه‌کردن چند پروژه بزرگ اقتصادی در بازار افغانستان اکتفا کرده است و کمترین حضور را در این بازار پر ریسک دارد.

وی با اشاره به تغییر و تحولات سیاسی کشور افغانستان در ۲ سال گذشته گفت: در این مدت شاهد تغییر رفتار کشور افغانستان در حوزه های اقتصادی نیز بوده ایم که تفاوت بسیار چشمگیری نسبت به قبل دارد و آن را می توان به وضوح در برنامه ریزی‌های طالبان برای بازار افغانستان مشاهده کرد.

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه در ۴۵ سال گذشته عمده ارتباطات ایران با افغانستان در حوزه تجاری بوده است، ادامه داد: به دلیل جنگ ها و ناامنی ها تاکنون سرمایه گذاری بویژه در معدن و کشاورزی افغانستان مقدور نبود و این دو بخش در این کشور سربسته باقی مانده است.

وی تصریح کرد: اما امروز با سیاست‌های خوب حکومت افغانستان در اقتصاد، با وجود آنکه هنوز دولت این کشور به رسمیت شناخته نشده و فقر در افغانستان به دلیل حجم بالای خروج سرمایه و قطع کمک های خارجی حاکم است، نشانه‌هایی از افغانستانی متفاوت در ۱۰ سال آینده پیدا است.

سیادت با اشاره به فرصتهای بکری که در حوزه معدن و کشت فرا سرزمینی در افغانستان برای فعالان اقتصادی ایرانی وجود دارد، افزود: حمایت از تولید داخلی در کشور افغانستان به شدت افزایش یافته، تعرفه وارداتی کالاهایی که قابلیت تولید در افغانستان را دارند چهار یا پنج برابر شده و ما را بر سر دو راهی حضور در بازار آن کشور و تولید یا مشارکت در بخش تولید آن کشور یا حذف تدریجی کشورمان از بازار افغانستان قرار داده است.

وی به رشد صادارت کالا به افغانستان با وجود تغییر شرایط اقتصادی اشاره و بیان کرد: حجم صادرات کالا از کشورمان به افغانستان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۳.۵ درصد و از استان خراسان رضوی به میزان ۷۷ درصد رشد داشت، اما باید برنامه ریزی جدی در خصوص رشد صادرات به آن کشور انجام داد که نقش صندوق ضمانت صادرات ایران بسیار پررنگ است.

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان با بیان اینکه پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران زندگی می کنند، افزود: در مواجهه با فرآیند ارزی مهاجران افغانستانی و تبدیل درآمد خود در ایران به ارز، بهتر است این اجبار نسبت به بازگرداندن ارز از افغانستان به ایران و رفع تعهد ارزی صادرکنندگان برداشته شود.

سیادت اظهار امیدواری کرد که ایران فرصت جدیدی در آن کشور دارد که اگر از تجارب تلخ گذشته درس گیرد، می تواند به توفیق‌های زیادی بویژه از طریق خراسان رضوی دست یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha