فلرینگ به ۵۰۰ میلیون متر مکعب کاهش می‌یابد/ افزایش ۱۱درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: گاز فلرینگ در سال ۱۴۰۰ برابر با ۳.۲ میلیارد مترمکعب در روز بود که تا سال ۱۴۰۶ این عدد به ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز کاهش خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید چگنی روز پنجشنبه - ۲۰ اردیبهشت - در نشست خبری در محل برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲، با در سرویس قرارگرفتن پالایشگاه ۱۳ فازِ ۱۴ شاهد افزایش ظرفیت پالایشی گاز از یک میلیارد و ۳۲ میلیون مترمکعب به یک میلیارد ۹۳ میلیون مترمکعب در روز بودیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: گاز تحویلی به خطوط لوله نیز ۲۵ میلیون مترمکعب نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است و تولید گاز از ۱۹۸ به ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کرده است.

چگنی با بیان اینکه بیش از ۶۴۰۰ روستا در سال دوم دولت سیزدهم گازرسانی شد، افزود: میزان گاز تحویلی به خطوط لوله هم ۱.۴ درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۳.۱ درصد کاهش پیدا کرد. همچنین میزان گازرسانی به نیروگاه‌ها ۱۱٪ درصد افزایش و در صنایع عمده نیز ۶ درصد افزایش داشته است.

معاون وزیر با بیان اینکه صادرات گاز به ترکیه در سال گذشته کاهش یافت و به ۱۶.۵ میلیارد مترمکعب رسید، گفت: صادرات گاز نیز به مدت پنج سال با عراق تمدید شد و بیش از ۴۰۰ میلیارد به ۱۹ شرکت دانش‌بنیان گاز تحویل دادیم که در صدد افزایش آن به ۱۰۰۰ میلیارد مترمکعب هستیم.

وی ادامه داد: در زمینه ذخیره‌سازی گاز، ۲.۲ میلیارد مترمکعب افزایش ظرفیت دادیم و با تکمیل پروژه‌ها این حجم افزایش پیدا خواهد کرد و می‌توانیم روزانه به برداشت ۱۱۴ میلیون مترمکعب در دوران پیک‌ فصل زمستان برسیم.

چگنی گفت: تزریق گاز به مخازن نفتی ۶۲ درصد و به مخازن گازی ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است، اما سوخت‌رسانی به جایگاه‌ها ۷ درصد کاهش پیدا کرد. در حوزه کاهش گاز فلرینگ نیز در سال ۱۴۰۰ این عدد برابر با ۳.۲ میلیارد مترمکعب در روز بود که در سال ۱۴۰۶ این عدد به ۵۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

«فلرینگ» (flaring)، فرآیندی است که از طریق آن، گاز طبیعی را به صورت کنترل شده‌ای به هنگام استخراج نفت می‌سوزانند. در غیر اینصورت، این گاز به شکل خطرناک و کنترل نشده‌ای آتش می‌گیرد و خواهد سوخت. به طور معمول، سعی بر این است که گاز طبیعی را جمع‌آوری و ذخیره کنند اما زمانی که این امکان وجود نداشته باشد،‌ آن را می‌سوزانند. فلرینگ، خطرات ناشی از آتش‌سوزی تجهیزات را کاهش می‌دهد و از تولید محصولات ناخواسته جلوگیری می‌کند

وی با اشاره به اجرای طرح‌ها و پروژه های مهم در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: در مجموع معادل ۲۲۴ میلیون یورو پروژه به بهره‌برداری رسید یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که معادل بیش از ۱۰ همت است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره اقدام‌های این شرکت در حوزه کاهش گازهای مشعل گفت: مزایده گازهای مشعل در پالایشگاه های پارس جنوبی و پالایشگاه پارسیان نیز پارسال برگزار شد.

چگنی بیان کرد: سال ۱۴۰۱ در حوزه صدور پروانه برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۲.۶ همت سرمایه‌گذاری داشتیم، پارسال نیز حدود ۳ همت پروانه صادر شد.

وی از نیاز به جذب ۴۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت گاز کشور خبر داد و گفت: طبق برنامه ۲۰ میلیارد تومان آن از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تامین می‌شود.

وی افزود: همچنین مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد در جریان و قرار است با تشکیل کارگروهی مشترک این موضوع پیگیری شود.

به گفته چگنی ارمنستان نیز متقاضی دریافت گاز بیشتری از ایران است و مذاکرات در این حوزه در حال انجام است؛ همچنین پاکستان در چند ماه گذشته اعلام کرده که می‌خواهد قرارداد گازی با ایران را احیا کند و مذاکره‌هایی بین دو طرف انجام شده است.

همکاری صنعت گاز با ۳۰۰ دانش‌بنیان

چگنی تصریح کرد: اکنون بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان با شرکت ملی گاز ایران در ارتباط مستقیم هستند و ۴۱ موضوع راهبردی از طریق آنها پیش می‌رود، قراردادهایی نیز با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای حمایت از آنها امضا شد و پارسال بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۵ دانش‌بنیان اختصاص یافت و امیدواریم امسال تا سقف هزار میلیارد تومان تسهیلات به آنها ارائه شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ذخیره‌سازی گاز جزو اولویت‌های این شرکت و وزارت نفت است، گفت: با تکمیل پروژه‌های در حال اجرای توسعه یا احداث، در مجموع روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت ذخیره‌سازی گاز کشور افزوده می‌شود.

به گزارش ایرنا، بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با حضور بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان‌دستی و پایین‌دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت، با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه‌سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت‌ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha