به گزارش ایرنا، سید محمد بهشتی پنجشنبه شب در مراسم دومین سالیاد دکتر محمد علی اسلامی ندوش با عنوان ایران را از یاد نبریم که در سالن اجتماعات موسسه فرهنگی اخوان دستمالچی یزد برگزار شد، افزود: مرگ برای دکتر اسلامی ندوشن حل شده بود و کارنامه صاف و پاکی داشت و به خصوص در سالهای آخر عمر خود با آرامش زندگی می کرد و هرگز به دنبال مادیات نبود .
وی ادامه داد:مرحوم اسلامی ندوشن عشق و علاقه خاصی به ایران داشت و همواره در حال نوشتن برای ایران بود و دغدغه فرهنگ ایران را داشت و این هنر ایرانی ها است که قرار در بی قراری را پیدا کرده اند.
رئیس سابق پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور گفت: از جمله کارهای محیر العقول ما وجود یزد است چون شهری معمولی نیست و در کویر علی رغم حوادث طبیعی ماندگار شده است و البته همه جای ایران اینگونه است و زیست انسان در طول قرن ها ادامه یافته است.
بهشتی ادامه داد: خاندان ثروتمند زیادی در قدیم بوده اند که درآمد آنها از محل فکر و تلاش بوده است و داشته های خود را به فعلیت رسانده اند و از ایران بودن ایران، ثروتمند شدند و تا سال ۱۳۳۵ نفت و معدن ایفای نقش نمی کرد و بعد از آن همه فعالیت ها بر اساس درآمد نفت شد.
وی افزود: امروز تصور جوانان ما این است که قبل از نفت در فقر زندگی می کردیم که اینگونه نیست و در سرتاسر ایران نامهای تاریخی وجود دارد و طی هزاران سال دماوند و یزد و اصفهان به وجود آمده است در حالی که کشورهای دیگر اینگونه نیست.
رئیس سابق پژوهشگاه میراثفرهنگی کشور گفت:ما وظیفه خود را به درستی انجام ندادیم و گوهر یگانه ایران و آورده جهانی آن مثل کیمیاگری و شاعری و صلح را به درستی معرفی نکردیم و ایران ادامه ایرانی بودن ما است و بزرگترین منبع ثروت این است که ایرانی هستیم.
جواد عباسی پژوهشگر و از شاگردان مرحوم استاد محمد علی اسلامی ندوشن نیز در این مراسم گفت: یاد مرحوم اسلامی ندوشن نام ایران را بر سر زبان ها می اندازد و ایشان هر کجا بود اثر خود را می گذاشت و همواره در خارج کشور نیز محل مراجعه فرهیختگان و نویسندگان و پژوهشگران بود و عشق و علاقه خاصی به ایران داشت و همواره در حال نوشتن برای ایران بود و دغدغه فرهنگ ایران را داشت و نقش مادران یزدی را هم باید ستود که چنین فرزندانی را پرورش داده اند.
بهزاد کریمی دبیر برگزاری دومین سالیاد دکتر محمد علی اسلامی ندوشن در یزد نیز در حاشیه این مراسم و در گفت و گو با ایرنا گفت:این مراسم به نوعی گرامیداشت ایران است چون اسلامی ندوشن تقریبا تمام آثار خود را برای ایران نوشته است و تا آخرین لحظات زندگی خود نیز از ایران گفت و نوشت و لذا ما وظیفه خود دانستیم نام و یاد این استاد را گرامی داشته و این مجلس بزرگداشت برگزار شود.
محمود رهبران خوشنویس بین المللی و شهیر یزدی نیز به ایرنا گفت: خدا را شاکرم که در زمانی دنیا آمدم تا افتخار و توفیق همنشینی با چندین چهره فرهنگی و هنری این مرز و بوم را داشته باشم و یکی از شخصیت های فرا کشوری نیز دانشمند بی مانند مرحوم استاد اسلامی ندوشن است و تعدادی از تابلوهای من برگرفته از کتاب ها و نوشته های نثر و نظم ایشان است و آخرین رباعی نیز در مراسم امروز رونمایی شد و سنگ مزار ایشان نیز توسط اینجانب خطاطی شده که رونمایی شد.
استاندار سابق یزد نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایرنا گفت: استاد اسلامی ندوشن از ۲ جنبه برای ما اهمیت دارد اول اینکه اهل ندوشن استان یزد با خواستگاه فرهنگی و تمدنی استان یزد است که موجب افتخار همه مردم این استان است و دوم اینکه اندیشه ها و آثار ایشان مخصوصا در حوزه ایران فرا استانی و باعث افتخار است.
محمد علی طالبی افزود: عشق و علاقه مرحوم اسلامی ندوشن به ایران نیاز امروز جامعه ما است و امروز این خلا احساس می شود که جوانان ما باید در جهت تقویت بنیان های فرهنگی و هویتی خودشان تلاش کنند و این مسیر نیازمند آشنایی با چنین شخصیت هایی است و برگزاری این مراسم ها نقش مهمی در آشنایی نسل جوان با شخصیت های این مرز و بوم دارد.
احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در حاشیه این مراسم و در گفت و گو با ایرنا گفت: مرحوم اسلامی ندوشن از مفاخر ملی و بین المللی ما بود و پژوهش های بسیار عمیقی در حوزه ایران و ایران شناسی دارد که مورد استفاده محققان و علاقه مندان ایران شناسی قرار می گیرد و اینکه این چهره بین المللی یزدی است باید به عنوان ظرفیت فرهنگی مورد توجه قزار گیرد و این مراسم ها به گسترش و معرفی آداب و فرهنگ و ریشه مردم ایران زمین کمک می کند.
در این مراسم پیام شیرین بیانی همسر مرحوم استاد محمد علی اسلامی ندوشن نیز قرائت شد و رونمایی از تابلو خط استاد محمود رهبران با شعری از استاد اسلامی ندوشن و همچنین رونمایی از ویژه نامه و پخش فیلم سفر سیمرغ از دیگر برنامه های این مراسم بود.
نظر شما