کتاب‌ها در آینده چطور نوشته و منتشر خواهند شد؟

تهران- ایرنا- نشست تخصصی «کتاب‌های آینده چطور نوشته و منتشر خواهند شد؟» در سیزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ایران (اینوتکس ۲۰۲۴) برگزار شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نشست تخصصی «کتاب‌های آینده چطور نوشته و منتشر خواهند شد؟» در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴، با حضور سمیه محمدی مدیر انتشارات آریانا قلم و رضا قربانی بنیان‌گذار گروه رسانه‌ای راه (کارخانه نوآوری رسانه راهکار) برگزار شد.

رضا قربانی بنیان‌گذار گروه رسانه‌ای راه در ابتدای این نشست اظهارداشت: بسیاری از مدیران روی کمیت کتاب بحث دارند؛ درحالی که مدیران فناوری در دنیا، وقت زیادی را صرف مطالعه می‌کنند اما در ایران خیلی این موضوع رواج ندارد.

وی ادامه داد: بسیاری از افراد فکر می‌کنند هوش مصنوعی توان تولید کتاب را دارد و می‌خواهند به این حوزه وارد شوند.

مدیر انتشارات آریانا قلم نیز در این نشست در پاسخ به زنجیره ارزش، اظهار داشت: اگر کتاب‌های مدیریتی خلاصه شود یا به صورت پادکست کوتاهی باشد، قطعا امکان‌پذیر است اما باز به هدف افراد از کتاب خواندن برمی‌گردد.

سمیه محمدی گفت: گاهی هدف صرفا آشنایی با موضوع کتاب است، در آن صورت این راهکار مناسب است اما در صورتی‌که افراد بخواهند به آن حوزه ورود کنند و در آن عمیق شوند، نه تنها نیازمند یک کتاب بلکه به مجموعه‌ای از کتاب‌ها برای آشنایی و آگاهی با حوزه مورد نظر خود نیاز دارند.

مدیر انتشارات آریانا قلم اضافه کرد: فضای امروز، فضای تخصص است. هدف کلی از کتاب هم کسب مجموعه‌ای از دانش‌ها است. به این منظور خلاصه‌خوانی جوابگوی نیاز نیست.

محمدی اضافه کرد: زنجیره ارزش آریانا در ابتدا انتخاب کتاب است. در آریانا توان تعداد انتشار زیاد را نداریم. به همین منظور، وقت زیادی را برای انتخاب کتاب‌های محدود صرف می‌کنیم. یک نفر مسئول خواندن و تحلیل آنهاست؛ بنابراین کتاب باید در سبد محصولات آریانا بگنجد. اگر ترجمه باشد، جلساتی را با مترجم داریم تا با روند ما آشنا شود. بعد از آن بخش《ویرا ترجمه》آغاز می‌شود.

وی درباره ویراترجمه گفت: در این بخش افراد متخصص ویرایش خود را انجام می‌دهند و تعاملی میان مترجم و ویراستار شکل می‌گیرد. بعد از آن ویرایش انجام خواهد شد و در نهایت به مرحله تولید می‌رسیم.

محمدی ادامه داد: انتخاب عنوان کتاب الزاما با عنوان انگلیسی آن یکی نیست. بعد از آن به طراحی جلد و خلاقیت کتاب می‌رسیم و در ادامه کتاب تولید می‌شود. اگرچه در این فرایند محدودیت‌ها و مشکلات زیادی داریم و در نهایت هم به فرایند بازاریابی، ارتباط با مخاطبین و کمپین‌ها می‌رسیم.

وی در باره فرایند تولید کتاب الکترونیک گفت: معمولا فرایند سختی طی نمی‌شود اما برای صوتی کردن کتاب، پیچیدگی و حساسیت خاصی وجود دارد. به‌نظر می‌رسد بازار کتاب حتی در نسل زد هم رو به رشد است.

به گزارش ایرنا، سیزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری ایران (اینوتکس ۲۰۲۴) به عنوان بزرگ ترین رویداد حوزه نوآوری خاورمیانه، عصر سه شنبه ( ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور «روح الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی فناوری و اقتصاددانش بنیان رییس جمهور گشایش یافت و این نمایشگاه تا روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در پارک علم و فناوری پردیس برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha