به گزارش خبرنگار ایرنا از شورای شهر، محمدجواد تاجیک روز یکشنبه در دویست و سی و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی لایحه تعیین بهای خدمات آرامستان بهشت زهرا (س) گفت: اینکه گفته ایم ظرفیت بهشت زهرا پایان یافته، منظور ما منطقه دفن روز بوده است و ظرفیت بخشی که یک طبقه قبر رایگان به شهروندان ارائه می دهیم، رو به اتمام است اما در دیگر نواحی شاید تا ۷۰ سال دیگر نیز ظرفیت دفن داشته باشیم. آنچه ما را به اضطرار می رساند دفن در روز است که روزانه به ۵۰ مورد می رسد. از ۱۸۰ متوفی ۵۰ نفر در ناحیه دفن روز، دفن می شوند.
وی افزود: مطالعات برای ایجاد آرامستان های جدید در تهران صورت گرفته و در نهایت چهار نقطه را پیشنهاد داده ایم و لایحه آن به زودی به شورا ارائه می شود. پیوست های فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و ترافیکی نیز لحاظ شده و قطعا با تصویب شورا جانمایی آرامستان جدید انجام می شود.
تاجیک با بیان اینکه در زمانی که افراد برای تخفیف مراجعه می کنند ما معیاری برای ارائه تخفیف نداریم، تصریح کرد: فرصتی برای سنجش این معیار وجود ندارد، لذا گفتیم که بر اساس تشخیصی که در آن زمان انجام می شود، تخفیف لحاظ شود.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اعلام اینکه ما تجزیه و تحلیل برای موضوع یک طبقه رایگان و دو طبقه با هزینه انجام دادیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از خانواده ها گفته اند که نمی خواهند دو طبقه دیگر را بخرند. اگر خانواده ای خواست می تواند دو طبقه دیگر را بخرد و در غیر این صورت باید اجازه دهند که ما فرد دیگری را در دو طبقه بعدی دفن کنیم. عدد پیشنهادی ما در سایر قطعات ناحیه سه پیش از این مصوب شده است. برای هر طبقه ۲۰ میلیون تومان پیش بینی شده است.
تاجیک گفت: پیشنهاد ما برای هر طبقه قبر در ناحیه سه ۱۵ میلیون تومان بود که به ۲۰ میلیون تومان رسیده است. هزینه سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان حذف شده است. ما مشکل کمبود قبر داریم و این شرایط را در نظر گرفتیم که یک طبقه رایگان باشد و دو طبقه دیگر را به خانواده های دیگر ارائه دهیم. ما به افراد به میزانی که برای دریافت طبقات دیگر فرصت می خواهند فرصت می دهیم.
وی با بیان اینکه میانگین هزینه های خدمات در تهران از میانگین آرامستان های مراکز استان های کشور پایین تر است، یادآور شد: هر سال بهای خدمات ما بر اساس نرخ تورم نبوده و این موضوع هر سال باعث شده هزینه های ما بیشتر از درآمدها باشد. تا سال ۱۴۰۱ شهرداری برای خدمات عمومی از بودجه رقمی پرداخت می کرده اما در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ این هزینه حذف شده است.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اعلام اینکه بودجه تنها برای خدمات جدید در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: اگر بنا باشد تخفیف های جدید در نظر بگیریم باید منابع آن توسط شهرداری تأمین شود.
وی افزود: ۲۵ هزار پلاک قبر در دفن روز داریم که با احتساب سه قبر به ۷۵ هزار طبقه می رسد، اما تنها برای همان ۲۵ هزار قبر می توانیم تمرکز کنیم. امکان توسعه وجود ندارد و این موضوع ممنوع شده است.
تاجیک گفت: می توان رقم طبقات را ۱۵۰ میلیون ریال در نظر بگیریم و چند ماه فرصت دهیم تا وضعیت را تعیین تکلیف کنند.
نظر شما