به گزارش خبرنگار ایرنا، «رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز جمعه به وقت محلی به مجمع عمومی گفت که اقدامات «یک جانبه» در سازمان ملل راه کار دو کشوری را پیش نمیبرد.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در عین حال مدعی شد: «رای ما منعکس کننده مخالفت با دولت فلسطین نیست. ما کاملاً صریح بودهایم که از آن حمایت میکنیم و به دنبال پیشرفت معنادار آن هستیم. در عوض، این یک تصدیق است که کشور فلسطین تنها از فرآیندی حاصل میشود که مستلزم مذاکرات مستقیم بین طرفین باشد.»
او ادامه داد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفته است که صلح پایدار در منطقه تنها از طریق راهکار دو کشوری، با تضمین امنیت اسرائیل، که در آن اسرائیلی ها و فلسطینی ها می توانند با معیارهای برابر آزادی و کرامت در کنار یکدیگر زندگی کنند، حاصل می شود و اقدامات یکجانبه در سازمان ملل متحد این هدف را پیش نمی برد.
رابرت وود اضافه کرد: این قطعنامه نگرانیها مربوط به درخواست عضویت فلسطینیها را که در ماه آوریل در شورای امنیت از طریق فرآیند کمیته پذیرش شورای امنیت مطرح شد، برطرف نمیکند و اگر شورای امنیت درخواست عضویت فلسطینیان را در نتیجه این قطعنامه بپذیرد، نتیجه مشابهی خواهد داشت.
قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ می ۲۰۲۴ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصدو نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با ۱۴۳ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.
فلسطین و گروه کشورهای عربی این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.
فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سالهاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش میکند این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.
با این وجود، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیشنویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمیدهد، اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد.
نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا در وضعیت فلسطین "بازنگری" کند و عضویت کامل آن را توصیه کرد.
نظر شما