حساسیت فصلی سرماخوردگی نیست، آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید + فیلم

سمنان - ایرنا - فوق تخصص بیماری‌های ریه در سمنان با بیان اینکه علایم حساسیت فصلی(آلرژی) و سرماخوردگی علایم مشابهی دارند اما یکی نیستند، گفت: مبتلایان به حساسیت فصلی از مراجعه زودهنگام به پزشک و مصرف آنتی‌بیوتیک پرهیز کنند.

دکتر فرهاد ملک روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فصل بهار به دلیل گرده‌افشانی گل‌ها و درخت‌ها و تغییر آب و هوا دوره شیوع آلرژی محسوب می شود و رعایت توصیه‌ها به پیشگیری از دچارشدن به علایم آلرژی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه علایم آلرژی مشابه سرماخوردگی است و به همین دلیل گاهی با هم اشتباه گرفته شود، ادامه داد: علایم مشابه سرماخوردگی از جمله آبریزش بینی، خس‌خس سینه، گلودرد، بدن درد و خارش گوش، گلو و ته حلق در آلرژی بروز می‌کند.

فوق تخصص بیماری‌های ریه توصیه کرد: مبتلایان به حساسیت فصلی زود به پزشک مراجعه نکنند و از مصرف خودسرانه داروهایی آنتی‌بیوتیک پرهیز کنند.

وی درباره راهکارهای درمانی آلرژی اظهار کرد: داروهای ضدحساسیت در انواع مختلف وجود دارد که افراد باید زیر نظر پزشک متخصص داروی مناسب را مصرف کنند.

گرده افشانی درخت زیتون از عوامل آلرژی‌زا در سمنان

این پزشک فوق تخصص ریه با بیان اینکه گرده‌افشانی گل‌ها و به ویژه درخت زیتون در سمنان عامل اصلی بروز آلرژی است، بیان کرد: به طور معمول گرده‌افشانی زیتون در شب رخ می‌دهد؛ بر این اساس توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از نفوذ گرده‌های گیاهان در فضای خانه و پیشگیری از ابتلا به آلرژی در و پنجره‌های اتاق خواب و حتی دریچه‌های کولر بسته باشد.

وی اظهار کرد: گرده‌های گیاهان با وزش باد جابه جا می‌شوند و از طریق در و پنجره باز و دریچه کولر وارد فضای اتاق و در نتیجه فضای تنفسی می‌شود و آلرژی بروز می‌کند.

تفاوت‌ها و ملاحظه‌های آلرژی‌های فصلی و دایمی

دکتر ملک با بیان اینکه آلرژی می‌تواند منشا فصلی یا دایمی داشته باشد، گفت: اواخر شهریور و اوایل بهار دوره شیوع آلرژی فصلی و منشا آلرژی‌های دایمی محرک‌هایی در محیط کار یا خانه است.

فوق تخصص بیماری‌های ریه در سمنان گفت: آلرژی فصلی به صورت دوره‌ای بروز می‌کند و پس از مدتی بهبود می‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بیماری‌های آلرژیک، عوامل محرک محیطی مختلفی دارد و پاسخ سیستم ایمنی بدن به این عوامل محرک به صورت آسم، آلرژی و حساسیت بروز می‌کند که شناسایی این عوامل محیطی در کنترل و پیشگیری از این بیماری‌ها امری ضروری است.

آلرژی‌های فصلی در نتیجه قرار گرفتن در معرض ذرات موجود در هوا (مانند گرده‌ها) رخ می‌دهد که فقط در برخی زمان‌های سال مانند فصل بهار اتفاق می‌افتد و همه شاید یکی از علایم آن را از جمله خارش پوست، آبریزش بینی، عطسه و گاهی خارش، آبریزش و قرمز شدن چشم‌ها تجربه کرده باشیم.

آلرژی‌های فصلی یکی از انواع شایع آلرژی‌هاست، حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که برخی افراد در فصل بهار به آن مبتلا می‌شوند و افرادی که مبتلا این عارضه شده زمینه ژنتیکی دارند به طوری که اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد جامعه به انواع آلرژی مبتلا هستند که می‌تواند آلرژی پوستی، غذایی، تنفسی یا دارویی باشد.

حساسیت در زمانی بروز می‌کند که سیستم ایمنی بدن به ‌طور اشتباه در برابر ماده‌ای که به نام «آلرژن» شناخته می‌شود و چندان خطرناک هم نیست، از خود دفاع می‌کند. در حالت طبیعی، سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری و ویروس دست به کار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha