۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۳۶
کد خبر: 85481043
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گام بلند پژوهشگران دانش‌بنیان ایران در تشخیص به هنگام هیولای سرطان

سمنان - ایرنا - سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران به شمار می‌رود و اکنون متخصصان یک مجموعه دانش‌بنیان ایرانی با تکیه بر توان داخلی و تجهیزات بومی، به علم تشخیص و شناسایی زودهنگام سرطان از طریق آزمایش بزاق دهان دست یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هر ۱۰ دقیقه سه نفر مبتلا به سرطان در جهان شناسایی می‌شود و ایران اسلامی به همت متخصصان بومی به جرگه کشورهای مجهز به فناوری تشخیص زودهنگام سرطان پیوسته است و این خدمت را به کشورهایی مانند ترکیه و امارات صادر می‌کند.

سرطان را چنگ‌اندازی تعدادی سلول طغیان‌کرده علیه سیستم ایمنی بدن تعریف می‌کنند که مانند خرچنگی سلامت انسان را می‌بلعد. تشخیص به موقع، تقویت اطلاع‌رسانی، توجه به آموزش، ورزش، انجام آزمایش‌های غربالگری و تغذیه سالم، راهکارهای مقابله، کنترل و پیشگیری از آن عنوان شده است.

طبق تحقیقات، نرخ زنده ماندن بیماران سرطانی حدود ۳۰ درصد است و از عوامل موثر در عمر کوتاه بیماران تشخیص دیرهنگام عنوان می شود. تشخیص زودهنگام نرخ زنده ماندن فرد مبتلا را به ۸۰ درصد می رساند و اکنون یک شرکت دانش‌بنیان داخلی با تکیه بر دانشمندان ایرانی به فناوری و دانش تشخیص زودهنگام سرطان دست یافته است.

همت پژوهشگران بومی برای مراحل شناخت سرطان

سید عارف سلیمانیان بنیانگذار و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت می‌گوید: شرکت دانش بنیان ما طبق فناوری روز دنیا و با بررسی بزاق دهان افراد، ژن معیوب و عامل سرطان را شناسایی می‌کند.

وی بیان کرد: متخصصان در این شرکت دانش‌بنیان دانش فنی و فناوری های روز دنیا را بومی سازی می‌کنند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون در این مجموعه دانش بنیان، دانش فنی تحلیل داده‌های ژنتیکی و تجهیزات بومی سازی شده است. ارسال نمونه‌های ژنتیکی به خارج کشور منتفی شده و در داخل کشور این فرایند انجام می‌شود.

بنیانگذار و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلامت گفت: تشخیص زودهنگام در پیشگیری از سرطان موثر است و انتظار می‌رود بخش‌های مختلف بیش از پیش در زمینه توسعه خدمات در حوزه سلامت همراهی کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرطان‌ها گروهی از بیماری‌ها هستند که با رشد بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلول‌ها ایجاد می‌شوند و ورزش منظم از جمله پیاده‌روی تند پنج روز در هفته و در هر نوبت حداقل ۳۰ دقیقه، رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف چربی های اشباع موجود در گوشت و لبنیات پرچرب،کاهش مصرف گوشت قرمز به کمتر از سه بار در هفته، افزایش مصرف روزانه میوه ها و سبزی ها، و کاهش مصرف موادغذایی سرخ‌شده، از نکات مهم در پیشگیری از ابتلا به سرطان بیان شده است.

سرطان های شایع در استان سمنان

شایع‌ترین سرطان‌ها در استان سمنان سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ (کولورکتال)، پوست و معده است که انجام آزمایش‌های غربالگری و درمان به موقع در پیشگیری از پیشرفت بیماری موثر است.

کامران قدس رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تاکید کرده است: عوامل شیمیایی و پرتوهای رادیو اکتیو و مصرف فست فودها از عوامل تحریک کننده بروز سرطان است.

به باور متخصصان، رژیم غذایی پُرچرب، کم فیبر و مصرف کم میوه و سبزی، رابطه مستقیم در ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان دارد و رشد سرطان‌ها ممکن است سال‌ها به طول بینجامد، اما تشخیص به موقع آن، شانس بهبودی را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد؛ از این رو، انجام آزمایش‌های دوره‌ای توصیه می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha