به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، برای مهارتافزایی و توانمندسازی قشر جوان و دانشجو نیازمند نقشهای روشن و کارآمد هستیم که ضمن توجه دائم به سیر تحولات ایرانی و جهانی، بتواند برنامههای مبنایی و معرفتی خود را ارتقا داده و روزآمد کند.
در همین راستا با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ایجاد بصیرت در قشر جوان و تقویت مبانی بهویژه در میان دانشجویان، معاونت فرهنگی واجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از رویکرد های اصلی خود را بر همین محور قرار داد تا بتواند در تعمیق تفکرات دینی و اعتقادی دانشجویان تاثیر گذار باشد.
از این رو دومین دوره آموزشی «آرمان» با محتوای آشنایی با مبانی انقلاب اسلامی ویژه تشکلهای اسلامی و سایر فعالان فرهنگی دانشجویی با برنامه ریزی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همـکاری مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار آیتاللهالعظمی خامنـهای، برگزار شد.
این دوره با موضوع آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی براساس اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور ۲۰۰ نفر از دختران فعال فرهنگی با هدف آشنایی با مبانی اعتقادی، فکری و آرمانهای انقلاب اسلامی، آشنایی مقدماتی با خط فکری امام (ره)، آشنایی مقدماتی با شخصیت و سیره رهبر معظم انقلاب و تربیت کنشگر فعال در عرصه دانشگاه در قالب سرفصلهای درآمدی بر مبانی فکری نظام اسلامی، خط امام، الگوی سوم زن، تعلیم و تربیت و الگوی مواجهه با بیانات رهبر معظم انقلاب برگزار شد. یکی از ویژگیهای بارز و مثبت این دوره برگزاری گعدههای مسالهمحور، تعامل و پاسخگویی مناسب و خوب از سوی اساتید با دانشجویان بود.
این دوره با حضور اساتید متعدد و شناخته شده ای همچون مهدی عباسی مهر مدیرکل سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، زینب شریعتمدار مدرس جامعه المصطفی، عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی، فاطمه رایگانی نویسنده و مدرس دانشگاه، رقیه فاضل استاد دانشگاه و حجت الاسلام سجاد کرمی مدیر برنامه ریزی و گسترش آموزش موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی به مدت یک هفته در مشهد مقدس در محل مجتمع فرهنگی تربیتی امام رضا (ع) میزبان علاقمندان بود.
دانشجویان و اساتید سفیران مبانی انقلاب اسلامی در دانشگاه ها هستند
قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در آیین افتتاحیه دومین دوره آموزشی آرمان، اظهار داشت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب جهتدهی علم و عالم در دانشگاهها باید به طور جدی لحاظ شود و دانشجویان و اساتید بهعنوان سفیران مبانی اندیشه انقلاب اسلامی این مبانی را در سطح دانشگاه گسترش دهند.
رشید جعفرپور با بیان اینکه برگزاری این دورهها به شما کمک میکند با مبانی اندیشه انقلاب اسلامی بهویژه مبانی اندیشه امام راحل و رهبر معظم انقلاب آشنا شوید، گفت: شما سفیران این اندیشهها هستید و باید این اندیشه را به دانشجویان منتقل کنید و در هر محفلی مبلغ آن باشید.
وی ضمن به دیدار رهبر معظم انقلاب با تشکلهای دانشجویی اشاره کرد و گفت: حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار برای دانشگاه سه وظیفه مشخص کردند، تولید علم، تولید عالم و جهتدهی علم و عالم و فرمودند که در تولید علم موفق عمل کردیم و تولید مقالات علمی، نشریات و کتابهای حوزه دانشگاه مؤید این امر است.
قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم یادآور شد: در حوزه تولید علم دارای رتبه پانزدهم یا شانزدهم در منطقه هستیم و در بسیاری از حوزهها در رتبههای ۱ تا ۱۰ قرار داریم. در حوزه تولید عالم هم گامهای بسیار خوبی برداشتهایم، ۱۵ میلیون فارغالتحصیل دانشگاهی، بیش از ۳ میلیون دانشجوی در حال تحصیل و بیش از صدها هزار استاد تربیت کردهایم که در شرایط موجود ۱۰۰ هزار استاد در حال تدریس هستند و اینها نشانگر موفقیت ما در زمینه تولید عالم است. از عدالت آموزشی و تنوع دانشگاهی خوبی برخورداریم اما همانطور که رهبر معظم انقلاب متذکر شدند، در زمینه جهتدهی علم و عالم دچار ضعفهایی هستیم.
جعفرپور همچنین از لزوم طراحی دانشگاههای حکمتبنیان خبر داد و اظهار داشت: دانشگاههای حکمت بنیانی توسط وزارت علوم در حال توسعه است که تاکنون در ۱۰ دانشگاه اجرایی شده است. در این دانشگاهها حکمت اسلامی مبنای دانشگاه قرار دارد.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک طریق جدید، یک طلیعه نو و یک افق وسیع ترسیم کرد که در آن توحید و خداباوری بنیان و محور اصلی آن بود. این دو اردوگاهی که بیان کردم، بسیاری تلاش کردند که انقلاب اسلامی را به خود نسبت دهند بهخصوص کمونیست که همعصر بود با انقلابهایی که در آن زمان رخ داده بود. تا اینکه شعار اصلی انقلاب اسلامی «نه شرقی، نه غربی» از سوی جمهوری اسلامی سر داده شد تا به آنان اثبات کند که ما نه لیبرالیسم و نه کمونیسم را قبول داریم.
قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خطاب به شرکت کنندگان در این دوره گفت: دورهای که در آن قرار دارید مبتنی بر اندیشههای مقام معظم رهبری است. ایشان چه در جایگاه رهبری و چه در جایگاه فردی انسانی فرهیخته و حکیم هستند که اندیشههای ایشان بسیار متقن است و محورهای راهگشایی را بیان میکنند که آینده اثبات میکند چه قدر این فرمایشات راهبردی و حکیمانه است.
از برگزاری نمایشگاه کتاب تا نشست های متعدد دانشجویی و بازدید از خانه انقلاب در مشهد مقدس
در حاشیه برگزاری «آرمان»، نمایشگاهی با محوریت کتب مبانی و معارف انقلاب اسلامی از سوی انتشارات انقلاب اسلامی و با ارائه تخفیف نیم بها نیز برگزار شد. از طرفی بازدید از خانه موزه انقلاب اسلامی (خانه رهبر معظم انقلاب در مدت اقامت ایشان در مشهد در قبل از انقلاب) از دیگر برنامه های این دوره برای دانشپژوهان دوره بود.
در روز پایانی دوره نیز، مراسمی با حضور حجت الاسلام مافینژاد پیرامون کرامات حضرت معصومه (س) و جایگاه و نقش دختران در اسلام و انقلاب برگزار شد.
بعد از ارزیابی و سنجش دانشجویان از طریق برگزاری آزمون و تعامل در مدت برگزاری دوره در سطح کلاسها منتخبین دوره به عنوان کنشگر برتر معرفی می شوند.
نظر شما