«مهدی خیراندیش» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سازوکار چگونگی انجام این طرح و اعتبار مورد نظر برای اجرای آن در استان مرکزی در دست بررسی است.
وی بیان کرد: ۱۷ استان از طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی بهرهمند میشوند که استان مرکزی یکی از این استانها است.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای مرکزی ادامه داد: این طرح انتقال در ۱۲ سال اخیر ویژه استانهایی از جمله اصفهان، کرمان، خراسان، سیستان و بلوچستان بود که مشکل کمبود آب داشتند و در این بازه زمانی، استان مرکزی با کمبود آب مواجه نبود.
خیراندیش افزود: استان مرکزی در سالهای اخیر با چالش کاهش نزولات جوی مواجه شد، بنابراین مطالعات طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان از سال گذشته به شکل جدی در این استان دنبال شده است.
بیشتر بخوانید:
خلیج فارس، کدام استانها را سیراب میکند؟
جانبخشی دریای جنوب به رگهای خشک شرق کشور
وی در خصوص اعتبار اجرای این طرح آبی عنوان کرد: اعتبار دولتی و ملی برای این طرح پیشبینی نشده و صنایعی که نیازمند آب هستند باید سرمایهگذار اجرای طرح باشند.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۲ در بند ع تبصره هشت و همچنین در برنامه هفتم، وزارت نیرو صنایع را ملزم به استفاده از آب نامتعارف کرده است.
طرح تامین و انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، شامل تعدادی پروژه برای تامین آب و شیرینسازی و انتقال آن به مقاصد مصرف در استانهای دارای کمبود آب در فلات مرکزی است که در چند مسیر به وسیله خطوط لوله انتقال آب، ایستگاههای پمپاژ و نیروگاههای برق اجرا میشود.
در این طرح برای استفاده از هشت و سه دهم میلیارد مترمکعب آب از دریای عمان و خلیج فارس برنامهریزی شده است که از این میزان ۲ و هفت دهم میلیارد مترمکعب آن، شیرینسازی و برای تمام متقاضیان خریداری و استفاده از آن در فعالیتهای صنعتی، آشامیدنی و کشاورزی پربازده صنعتی در طول مسیر به مقاصد مصرف در فلات مرکزی ایران منتقل میشود.
نظر شما