به گزارش ایرنا ، عملیات اجرایی این طرح سال ۱۳۸۶ با اعتباری بالغ بر ۱۷ هزار و ۴۴۰ میلیون ریال در زمینی به وسعت حدود ۶۰ هکتار در عرصه ۹۲ هکتاری ناحیه صنعتی حوالی روستای «فیروزکلای سفلی» در بخش کوهستانی کجور نوشهر آغاز شد و قرار بود در ۲ سال به سرانجام برسد اما تاکنون بهسرانجام نرسید.
ایجاد فرصت شغلی برای دانشآموختگان رشتههای گوناگون کشاورزی، بسترسازی برای ماندگاری جمعیت مولد و زمینهسازی مهاجرت معکوس به عنوان مهمترین اهداف اجرای این طرح مطرح شد و بنا بود به تناسب کار کارشناسی و انجام مطالعات در گام نخست از سطح ۶۰ هکتار تعیین شده حدود ۳۰ هکتار در قالب ۳۴ شرکت تعاونی دام شیری طبق ضوابط به نام اعضا ثبت شود.
پس از گذشت حدود ۲ سال از اجرای این طرح، براساس توافق جهاد کشاورزی و شرکت شهرکهای صنعتی مازندران در سطح ۶۰ هکتار اقداماتی مانند ساخت راه دسترسی، تامین آب، قطعهبندی زمینها و فنسکشی انجام گرفت اما روند اجرای این طرح با موانع زیست محیطی و حقوقی مواجه شد و در اختیارات ادامه فعالیت از ناظر و جهاد کشاورزی بهعنوان کارفرما گرفته شد.
رفع بلاتکلیفی شهرک دامپروری در بخش کجور یکی از وعده های مسوولان گذشته بود که تاکنون محقق نشده است.
عرصه ۹۲ هکتاری در منطقه فیروز کلای سفلی بخش کجور که بخشی از آن برای ساخت شهرک صنعتی دامپروری است در دهه ۷۰ از سوی منابع طبیعی به شرکت شهرک های صنعتی واگذار و سند آن هم به نام این شرکت ثبت شد و در همان زمان سازمان حفاظت محیط زیست با ایجاد واحدهای صنعتی در ۱۵ هکتار از ۹۲ هکتار این شهرک موافقت کرد.
نامه نگاریهای زیادی شده است
از مجموع بیش از هزار و ۷۰۰ کیلومتر حوزه جغرافیایی نوشهر ، بیش از هزار و ۱۸۶ کیلومتر آن در بخش تاریخی و کوهستانی کجور واقع شده است و بنا به اسناد و مدارک موجود حدود ۹۰ درصد محصولات کشاورزی شهرستان در کجور تولید می شود. با همه این ظرفیت و قابلیتها هنوز روند اجرای برخی از طرحهای اشتغالزا مانند شهرک صنعتی دامپروری به سرانجام نرسیده است.
سید محمود حسینیپور استاندار سابق مازندران سال گذشته گفته بود: بخش کجور نوشهر، مستعد تولید پرورش گاو شیری و گوشتی است و بر همین اساس طرح ساخت شهرک صنعتی دامپروری در این منطقه اجرا شد.
وی بیان کرد: بستر سرمایه گذاری دامپروری صنعتی در این منطقه فراهم است و دلیل تاخیر در اجرای ساخت شهرک دامپروری این بخش باید مورد پیگیری قرار گیرد و مسوولان محلی و استانی موانع پیش روی این طرح را بردارند.
استاندار مازندران گفت : یکی از کمبودهای استان ، لبنیات است و شیر مورد نیاز از اصفهان ، شیراز و مشهد وارد استان می شود در حالی که در بخش کجور ظرفیت فراوانی برای تولید دام و طیور وجود دارد.
مازندران حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد دامی دارد و ظرفیت تولیدات دامی استان از جمله شامل شیر و گوشت ۹۲۶ هزار تن در سال است.
بخش کجور با برخورداری از ۶۴ نقطه روستایی و ۲ نقطه شهری در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نوشهر قرار دارد.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری - ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت - همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی مهمان مازندرانیها است.
بهرهبرداری از طرحهای جدید نهضت ملی مسکن، چندین طرح درمانی، سد گلورد، طرح تکمیل آبرسانی به شهر ساری، پارک جنگلی ۵۰۰ هکتاری ساری و چند طرح عمرانی دیگر و همچنین حضور در نشست شورای اداری، دیدار با علما، نخبگان و خانواده شهدا و مردم استان بخشی از برنامههای هفدهمین سفر رئیس دولت سیزدهم در دور دوم سفرهای استانی است.
سفر نخست آیتالله رئیسی همراه با تعدادی از وزرا و اعضای هیات دولت سیزدهم به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون بر دیدار با اقشار مختلف مردم و بازدید از برخی طرحهای زیرساختی، بهرهبرداری از چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژههای نیمهکاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرحهای مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.
از پایان سال ۱۴۰۰ تا کنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای مصوب سفر نخست رئیسجمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرحها است.
به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاههای اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیسجمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی میشود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.
نظر شما