ضرورت تشکیل کارگروه‌های استانی رفع موانع نوسازی در بافت‌های فرسوده

تهران- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: انتظار می‌رود با ورود انبوه‌سازان و سازندگان محلی و خرد به بافت‌های فرسوده، تولید مسکن در این مناطق جهشی افزایش یابد.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «محمد آیینی» در نشست مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و اعضای هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با اشاره به ابلاغ بسته تشویقی کالبدی برای نوسازی بافت‌های فرسوده مصوبه شورای عالی شهرسازی کشور در بهمن ماه سال گذشته‌، توضیح داد: سال گذشته بیش از ۸۹ هزار پروانه ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری به ثبت رسید و انتظار می‌رود در صورت ثبت همه پروانه‌های ساختمانی در سامانه این آمار به ۹۵ هزار فقره افزایش یابد.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده در سال گذشته شکسته شد، اظهار داشت: از ۸۹ هزار واحد مسکونی ساخته شده در سال ۹۰، تعداد ۴۵ هزار واحد به شهر تهران اختصاص داشت اما در حال حاضر با اجرایی شدن بسته تشویقی ۱۹ بندی در سراسر کشور، سهم شهر تهران به ۳۰ درصد رسیده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۴۶ شهر بسته تشویقی خاص خود را تدوین و اجرایی کرده‌اند، گفت: به گفته اکثریت کارشناسان و متخصصان اهل فن، بهترین مکان برای تامین مسکن مورد نیاز و متناسب با فرهنگ جامعه، محدوده بافت‌های فرسوده شهری است.

آیینی با بیان اینکه اگر همانند تسهیلات مسکن روستایی‌، تسهیلات ارزان قیمت به مسکن‌های فرسوده شهری اختصاص یابد، سرعت نوسازی شتاب مضاعف خواهد گرفت، ادامه‌داد: باید به منظور رفع موانع و مشکلات نوسازی بافت‌های فرسوده یک ستاد در شرکت بازآفرینی شهری ایران و متناظر با آن یک کارگروه با حضور نمایندگان (انبوه‌سازان‌، سازمان نظام مهندسی، تامین اجتمای‌، سازمان امور مالیاتی، شورای هماهنگی بانک ها، سازمان اوقاف و امور خیریه، شوراها و غیره) با ریاست معاونت هماهنگی عمرانی در استان‌ها راه اندازی شود.

«سید مسلم سید الحسینی» عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست با اشاره به اینکه با نوسازی واحدهای فرسوده سطح تاب‌آوری بافت‌ها افزایش یافته و بناهای ناپایدار کاهش و کیفیت زندگی ساکنین در بافت‌های فرسوده ارتقا می‌یابد، گفت: بافت‌های ناکارآمد شهری از ظرفیت‌های اساسی توسعه شهری بوده و برای سازندگان و انبوه سازان از یک سو و ساکنین و مالکین بافت از سوی دیگر یک فرصت برد- برد است که از یک سوء نیاز جامعه به مسکن ر ا حل می‌کند و از سوی دیگر پدیده بد مسکنی و تعداد مسکن‌های ناپایدار در کشور کم می‌شود.

عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه برای ارتقای توان رقابتی بافت فرسوده و تشویق به سرمایه گذاری و ورود بخش خصوصی در توسعه بافت، اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی شهری ایران آمادگی را دارد تا زمینه حضور بخش خصوصی برای ورود به مقوله توسعه بافت‌های فرسوده را فراهم کند.

سید الحسینی با بیان اینکه الگوی مسکن در کشور نیازمند اصلاح و ارتقا است، افزود: الگوی تولید مسکن باید متنوع و متناسب با محتوای بومی و شرایط اقلیم و منطبق با شیوه و سبک زندگی و فرهنگ مردم باشد و باید سیاست توانمند سازی سکونت در اولویت قرار گیرد.

«بهرام معماریان» معاون فنی و نظارت شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای بافت‌های فرسوده در رابطه تولید مسکن در جامعه گفت: با وجود مصوبه ۱۹ بندی تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و تسهیلات نوسازی در این محدوده‌ها، موج نوسازی در بافت‌های ناکارآمد شهری به راه افتاده است و امید است که انبوه سازان در این مسیر بیش از پیش یاری‌گر دولت باشند.

«فرشید پورحاجت» دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن و ساختمان ایران نیز با اعلام آمادگی انبوه سازان برای ورود به بافت‌های فرسوده، گفت: انتظار داریم انجمن های استانی عضو کانون سراسری انبوه سازان و نماینده کانون به ترتیب در سطح ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استان‌ها و ستاد ملی عضو شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha