به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس بابایی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه استانی پیشگیری از آتش سوزی مراتع استان، افزود: در فصل بهار با گرم شدن هوا پوشش های گیاهی در مراتع خشک می شوند و برخی مشکلات مثل آتش سوزی را به وجود میآورند.
وی افزود: پیشگیری از آتش سوزی در مراتع استان توسط عوامل انسانی نیازمند فرهنگسازی و ارایه آموزش های لازم است که در این زمینه رسانهها و صدا و سیما می توانند یاریگر باشند.
بابایی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و اقدامات دستگاههایی مانند محیط زیست، شهرداریها و آتشنشانی، گفت: عمدتا آتشنشانی و مدیریت آن در مراتع بر دوش اداره منابع طبیعی است ولی نحوه مدیریت کلان این مساله بسیار اهمیت دارد چون نیازمند تامین تجهیزات، نیروی انسانی و بودجه لازم است.
وی با تاکید بر هم افزایی در این زمینه، افزود: منابع طبیعی یک ثروت همگانی است و همه باید خود را در قبال آن مسوول بدانند و با هم افزایی و همکاری برای استفاده از تمامی ظرفیت ها اقدام کنند.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان نیز در این باره، گفت:مراتع با توجه به ارائه خدمات متنوع زیست محیطی بسیار ارزشمند هستند و باید با استفاده از تمامی امکانات برای صیانت از آنها تلاش کنیم.
سید حسن حسینی گفت:یکی از مواردی که موجب تخریب مراتع می شود چرای بی رویه دامهاست که در این راستا طرح مدیریت چرا و ساماندهی کوچ با رویکرد پیشگیرانه و حفاظتی به مرحله اجرا درآمده که موثرترین اقدام در مدیریت بهره برداری از مراتع است.
وی اضافه کرد: تخریب مراتع نه تنها بر دامداران اثر میگذارد بلکه منابع آب و خاک را نیز در معرض تهدید جدی قرار میدهد به همین دلیل مدیریت و حفاظت از آنها ضروری است.
نظر شما