بارش برف و ثبت دمای صفر درجه در آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: کاهش محسوس دما در روزهای پایانی اردیبهشت در این استان موجب بارش برف در برخی نواحی کوهستانی و سردسیر در روز گذشته شد و دما در «تیکمه داش» و «سراب» به صفر درجه سانتی گراد رسید.

«محمد امیدفر» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته شهرهای تیکمه داش و سراب جزو سه شهر سرد کشور ثبت شده اند، افزود: در این بازه زمانی، ایستگاه هواشناسی «دیزین بالا» با دمای منفی ۲ درجه سانتی گراد سردترین شهر کشور بود و دما در «درازنو گرگان» نیز به صفر درجه رسید.

وی اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته میانه با ۲۴ درجه بالای صفر گرمترین شهر استان شد و دمای تبریز در گرمترین زمان به ۲۰ درجه و در سردترین زمان به ۹ درجه بالای صفر رسید و دمای فعلی( هشت و ۳۰ دقیقه) این شهر ۱۲ درجه است که نسبت به روز گذشته در همین ساعت سه درجه گرمتر شده است.

وی با اشاره به اینکه سامانه بارشی جدیدی از عصر امروز وارد استان می شود و تا روز سه شنبه فعالیت خواهد کرد، یادآور شد: روز گذشته نیز در برخی مناطق استان شاهد بارش باران بودیم که این بارش در شهرهای ورزقان و کلیبر به صورت برف بود.

رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به شدت بارش ها طی امروز و فردا، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها و لغزندگی جاده ای دور از انتظار نیست.

امیدفر، ادامه داد: با توجه به شرایط فصلی و ناپایداری های محلی، احتمال رگبار باران، غرش آذرخش و در نواحی مستعد بارش تگرگ، وزش باد گاهی شدید و خیزش گرد و خاک وجود دارد.

وی خواستار عدم اتراق مسافران و علاقه مندان به طبیعت در حریم رودخانه ها و مسیل ها، لایروبی مسیل ها و زهکشی کانال ها، لغو سفرهای غیرضروری و فعالیت های کوهنوردی، انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر و سیلاب ها، خودداری از چرای دام و تردد در حاشیه رودخانه از سوی عشایر و توجه به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی شد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha