به گزارش ایرنا، کشت و تولید گل محمدی به عنوان یک گیاه کم آببر، شهرستان دلیجان را به قطب تولید این محصول معطر در استان مرکزی تبدیل کرده است.
ایران یکی از خاستگاههای اصلی گل محمدی است و بیش از ۳۵۰ سال است که این گیاه بومی در کشور رویش دارد و سهم شهرستانهای جنوب استان مرکزی از رویش آن قابل توجه است.
به گفته کارشناسان کشاورزی قابلیتهای متعددی برای کشت و تولید و صادرات گل محمدی به عنوان صنعت سبز وجود دارد که شناخت و استفاده موثر از آنها نیازمند مطالعه و برنامهریزی در بخش استانداردسازی و عرضه دارد و در نهایت با سرمایهگذاری در گلاب ارگانیک و ایجاد تنوع و خلاقیت لازم در بستهبندی، میتوان صادرات این محصول را افزایش داد.
فرماندار دلیجان از تولید سالانه یکهزار و ۶۰۰ تن گل محمدی در این شهرستان خبرداد.
ابوالفضل قاسمی بیان کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در این شهرستان ۴۵۰ هکتار است که ظرفیت افزایش دارد.
وی افزود: سالانه یک میلیون لیتر گلاب ناب در خاستگاه گل محمدی استان مرکزی تولید می شود.
بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در روستاهای «خاوه»، «مهدیآباد»، «هستیجان» و «قالهر» دلیجان قرار دارند.
نظر شما