محمد قاسمی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرمایه گذاری در بخش تحقیقات کشاورزی نه تنها هزینه نیست بلکه راهی مناسب برای افزایش بهره وری و پیشرفت است.
وی ادامه داد: بررسی جوامع پیشرفته نشان از سرمایه گذاری بالای آنها در بخش تحقیق و توسعه بخش خصوصی دارد لذا حضور تحقیقات بخش خصوصی در رابطه با تحقیقات کشاورزی در موسسهها و مراکز استانی با توجه به امکانات و توانایی زیاد آنها میتواند به سرعت جای خود را پیدا کند و نتیجه آن ارتقای پژوهش در کشور خواهد شد.
مدیر صادرات و نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت خوزستان بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی استان خوزستان و امکان ۲ بار کشت برخی محصولات از جمله ذرت در یک سال علاوه بر کاهش زمان عملیات به نژادی به حدود نصف، با توجه به ویژگیهای یاد شده بستری برای ورود پژوهشگران بین المللی و تبادل دانش فنی و تکنولوژی در قالب یک ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی مهیا میکند.
وی افزود: میتوان با راهبرد و حمایت مدیران ارشد بخش کشاورزی کشور امور تحقیقاتی ایستگاه پیشنهادی را با کار مشترک تحقیقات دولتی خصوصی و محققین بین المللی به سمت و سوی امور تحقیقاتی مؤسسه بین المللی همچون سمیت مکزیک (CIMMYT) پیش برد و باعث ارتقای جایگاه علوم کشاورزی بخش کشاورزی کشور شد.
قاسمی نژاد با بیان اینکه چنین شرایطی(امکان ۲ بارکشت ذرت درسال) فقط در کشور مکزیک وجود دارد که یک موسسه با نام سیمیت در این کشور احداث شده است، اظهارکرد: اغلب بریدرها و محققان اروپا و آمریکا برای اینکه از این رخداد خداوندی استفاده کنند، طرحهای خود را به سیمیت میبرند که اگر این ایستگاه در دزفول احداث شود، بریدرها و کارشناسان جهان به ویژه اروپا برای بررسی تحقیقات خود به ایران و شهر دزفول سفر میکنند.
وی با بیان اینکه کارشناسان اروپا برای ورود به ایران سه ساعت زمان نیاز دارند که یک سوم زمان سفر به مکزیک است، ادامه داد: پروپزالی برای احداث ایستگاه تحقیقات بخش خصوصی، محصولات زراعی در دزفول طراحی و به فرمانداری و مدیریت جهاد کشاورزی دزفول ارائه شده است ضمن اینکه با معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان در خوزستان هماهنگی شده و قول مساعدت در این زمینه دریافت شده است.
مدیر صادرات و نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت خوزستان با بیان اینکه طرح برای دریافت ۳۰ هکتار زمین در فرمانداری و جهاد کشاورزی مانده است، گفت: این ایستگاه دروازهای برای انتقال دانش فنی، ارزآوری، فرهنگ کشاورزی و سیستمهای مدیریت و تربیتی باز میکند.
وی با بیان اینکه این ایستگاه تحقیقاتی انبوهی از افکار و فرهنگهای مختلف را در یک جا متمرکز میکند، افزود: هیچ مشکلی از نظر بین المللی برای راه اندازی این ایستگاه تحقیقاتی در شهرستان دزفول وجود ندارد.
به گزارش ایرنا شهرستان دزفول با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن ذرت علوفهای سیلاژ شده و حدود ۷۰ هزار تن ذرت دانهای سهم مهمی در تامین علوفه و ذرت دانهای کشور دارد.
سالانه حدود ۲ونیم میلیون تن انواع محصول زراعی و باغی در دزفول تولید و وارد بازار داخلی و خارجی میشود.
شرکت توسعه کشت ذرت نمایندگی خوزستان در شهرستان دزفول و در نزدیکی شهر صفی آباد واقع شده است.
نظر شما