به گزارش ایرنا، یکی از مواردی که همیشه در سفرهای استانی آیتالله سید ابراهیم رئیسی در سه سال گذشته مانند نگینی سبز خودنمایی میکرد حضور بیادعا و بدون آلایش وی در بین مردم مناطق کمبرخوردار و روستاها بود.
از آنجاییکه سید محرومان یکی از اولویتهای دولت سیزدهم را توجه ویژه به مناطق روستایی و کم برخودار میدانست بارها در سفرهای استانی دیدم و البته بیشتر شنیدیم که خارج از برنامه و هنگام تردد در جادههای شهر مسیرش را به سمت روستاها تغییر میداد.
ترجیح میداد به جای اینکه در برنامههای رسمی و از پیش تعیین شده با حضور رسانهها باشد به میان مردم رفته و از نزدیک درد دلشان را بشنود و چه خوب میدانست با نثار بوسهای بر دستان پینهبسته پدران و مادران کشاورز این سرزمین، دعای خیرشان را بدرقه راهش میکنند.
او در دوران ریاست جمهوریاش به مناطق دور افتاده و روستاهایی پا گذاشت که به اذعان اهالی برخی مناطق تا بحال حتی مسئول شهرستانی هم به خود ندیده بودند، انسانی که رضایت مردم را بر همه چیز ارجح میدانست و هیچوقت از ناسپاسیها، طعنه و کنایههای برخی بدخواهان خسته نشد و تنها هدفش رضایت خدا و مردم بود.
نتیجه قوت قلب دادنها، خداقوت گفتنها و هم کلام شدنها با روستاییان شکوفا شدن روزنههای امید در دلهای خسته و رنجور اما بسیار فراخ روستاییان بود که ریشههای خشکانده را دوباره زنده کرد.
مردی خستگیناپذیر که مردمی بودنش نه تنها در دوران ریاستجمهوری که از زمانهای دور زبانزد خاص و عام بود و او را به همین ویژگیاش میشناختند؛ آیتالله رئیسی در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی از جمله عید غدیر به مناطق مختلفی از جمله روستای سادات سیوجان شهرستان خوسف رفت.
مادر شهید یاسین مقری گفت: از وقتی رئیسی رئیس جمهور شد هیچ کمبود نکرد به غیر از خوبی هیچی ندیدیم، ما را تنها نگذاشتند و هر چه لایق دانستند برای ما انجام دادند.
وی با اشاره به شنیدن خبر شهادت آیت الله رئیسی افزود: گفتند برف و باران آمده و هلیکوپتر با کوه اصابت کرده است هوا هم غبارآلود شده و از رئیس جمهور بیخبر هستند.
وی تصریح کرد: برعکس تلویزیون ما خراب بود و خبر نداشتم چه اتفاقی افتاد اما آنقدر گریه کردم، کاش به جای او من میرفتم من که پیر شدم.
یکی از اهالی روستای سیوجان گفت: آیت الله رئیسی نه تنها در دوران ریاست جمهوری که در دوران دادیاری، ریاست قوه قضاییه و آستان قدس رضوی هم عالی کار میکرد و بعد از اینکه رئیس جمهور شد اعلام کرد هر جا میروم اگر با یکبار یا دوبار آباد نشود تا ۴۰ بار هم خواهم رفت.
سید حامد موسویامین با بیان اینکه رئیسی یک شخص نبود بلکه فرشته و مالکی تکرارنشدنی بود افزود: او در بین مردم، با مردم و از مردم بود.
وی بیان کرد: از دوران ریاست جمهوری تا امروز همچنین فردی روی کار نیامده بود امیدواریم مسئولان، مردم و رهبری سعی کنند شخصی مانند آیت الله رئیسی و رجایی فردی مطمئن و در شان جمهوری اسلامی که تمام ابرقدرتهای جهان اسم این کشور را میشوند به خود میلرزند، انتخاب کنند.
وی افزود: رئیس جمهور باید در خور شان مردم ایران باشد چون مردم ما اعم از شیعه، سنی، ترکمن یا هر طایفهای متدین و دیندار هستند.
یکی دیگر هم از روستاییان خراسان جنوبی گفت: آقای رئیسی همیشه در میان مردم بود از این روستا به آن روستا میرفت و درد مردم را رفوه ( دوا) میکرد.
عبدالله محمدی افزود: تاکنون همچنین انسانی ندیده بودیم مانند امام حسین (ع) بود به میان مردم میرفت و مشکلاتشان را رفع میکرد، حتی آمریکا در حیرت این مخلوقات مانده است.
یکی از اهالی روستای سیوجان هم با بیان خاطراتی از دوران انقلاب و نقش مهم آیت الله رئیسی گفت: شهید خدمت برای مملکت خیلی کار کرد با شنیدن خبر شهادت آیت الله خیلی غصه خوردیم و از دست دادن این شخصیت قابل تحمل نیست.
سید محمد موسوی نژاد بیان کرد: بارها به شهرستان خوسف و روستای سیوجان آمدند، بدون ترس و واهمه و حتی به تنهایی به روستاها میرفت، کدام رئیس جمهور مانند او جرات و شهامت داشت به بین مردم برود.
وی تاکید کرد: انقلاب ما خدایی است و بعید میدانیم چنین شخصیتی دوباره تکرار شود، اما خون ناحق نمیخوابد اینها شهید بودند که شهید شدند.
یک کارشناس مذهبی هم از آیتالله رئیسی به عنوان سردار خدمترسانی یاد کرد و افزود: رئیسی نسبت به مردم خراسان جنوبی لطف وافر و بی اندازهای داشت و سالهای اول کاندیداتوری مجلس خبرگان با ایشان آشنا شدیم.
حجتالاسلام سید محمود موسوی رستگار بیان کرد: در یکی از سفرهایی که به روستای نقنج داشتیم شاهد اشکهای گرانبهای وی در عزای سیدالشهدا بودم و در حسین دوستی این مرد همین بس که در مسیر فرمودند «سید حاضرم تمام مسندها و مشاغلی که دارم را همه یکجا تو میداشتی و من میتوانستم روضهای که برای جدمان سیدالشهدا خواندی را میخواندم».
وی بیان کرد: به خراسان جنوبی لطف عجیبی داشت و بارها بدون نگهبان کنار سفره سادات روستای سیوجان مینشست و مردم به راحتی حرف دلشان را به او میگفتند.
وی با بیان اینکه بعید میدانم شخصی با این ویژگیها بتواند مسند کشور را به دست بگیرد اظهار کرد: البته او به دنیای ما حیف بود و صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را که دگر مادر گیتی چو تو فرزند بزایید.
حجتالاسلام موسوی رستگار عنوان کرد: با شنیدن خبر حادثه تبریز بارها تماس گرفتم و جویای حالشان شدم ، مردم استان شب حادثه تا صبح در مساجد مشغول به دعا شدند تا رئیس جمهور به سلامت بازگردد اما گویا او با شهید سلیمانی و دیگر شهدا عهد بسته بود.
وی افزود: شبانه روز سختی به مردم گذشت و شاهد خواهید بود که شهادت وی مانند زندگی و خدمتش تبرک بود چون این شهادت موجب همبستگی خیلیها خواهد شد، همه در تشییع جنازه شرکت خواهند کرد حتی کسانی که گاهی اعتراض داشتند، راهش پر رهرو باد.
وی بیان کرد: با شهادت آیتالله رئیسی مردم ایران یک رئیس جمهور و فرد خدوم را از دست دادند اما مردم خراسان جنوبی ۲ نماینده یعنی هم نماینده خبرگان خود و هم رئیس جمهورشان را از دست دادند.
وی اظهار کرد: فقط صبیحههای رئیسی یتیم نشدند مادر او تنها بی پسر نشد بلکه مردم خراسان جنوبی که او سومین دوره متوالی نماینده خبرگان آنها بود یتیم شدند، او میتوانست در تهران یا قم کاندید شود و رای بیاورد اما او خراسان جنوبی را ترجیح داد و این ضایعه برای همه مردم ایران سخت اما برای خراسان جنوبی به مراتب چندین برابر سخت تر بود، امیدوارم خداوند به مردم این استان صبر عنایت کند.
مردم مناطق روستایی و عشایری خراسان جنوبی به صورت خودجوش و از سر مهر و محبت خالصانه و غیورانه در مساجد و حسینیهها حاضر شده و پیر و جوان روستایی با نوحه و مرثیه، جلوههایی ناب از عشق به وطن، قدرشناسی، معرفت و ارادت به خادمان ملت را به نمایش گذاشتند.
ذکر ویژگیهای شهدا، از جمله متانت و اخلاص خادم الرضا؛ آیت الله رئیسی کلام مشترک روستاییان سوگوار در این آیینها بود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و با همراهان خود همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا(ع) به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
پیکر شهید جمهور پس از تشییع در شهرهای تبریز، قم و تهران، صبح پنجشنبه سوم خرداد برای تشییع و وداع مردم خراسان جنوبی به بیرجند و سپس به مشهد مقدس منتقل خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیس جمهور، تعدادی از محافظین و کادر پروازی بالگرد نیز در این سانحه هوایی به شهادت رسیدند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسالساداتی ۶۴ ساله هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران و نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری بود.
وی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ شهر مقدس مشهد است که مسئولیتهایی از جمله ریاست قوه قضاییه و معاونت اول این قوه، دادستانی کل کشور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تولیت آستان قدس رضوی و نایب رئیسی مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه داشت.
نظر شما