غنیمت گرانبهای استعمار موزامبیک/ ستاره‌ای که پرتغال را به سومی جام‌جهانی رساند

تهران- ایرنا- تیم فوتبال پرتغال در جام‌جهانی ۱۹۶۶ موفق شد به مقام سومی دست یابد. این جام در شرایطی به سود آنها تمام شد که اسطوره موزامبیکی‌الاصل پرتغال، با زدن ۹ گل سهم به‌سزایی در موفقیت این تیم داشت.

به گزارش شنبه‌شب ایرنا، پرتغال که برای نخستین‌بار در جام جهانی شرکت کرده بود، خود را در صحنه جهانی به شکلی عجیبی معرفی کرد. آنها در راه صعود به مرحله گروهی با رکورد ۱۰۰ درصد بُرد برابر برزیل مدافع قهرمانی و مجارستان دارنده مدال طلای المپیک ۱۹۶۴، به برتری دست یافتند تا خود را در قامت یک مدعی نشان دهند.

در آن سوی میدان، کره شمالی نیز که اولین حضور خود در جام‌جهانی را تجربه می‌کرد، در اولین بازی با نتیجه ۳ بر صفر مغلوب اتحاد جماهیر شوروی شد اما در بازی دوم به تساوی یک بر یک برابر شیلی رضایت داد. این تیم شرق آسیا برای صعود به مرحله بعد تنها یک راه داشت و آن عبور از سد ایتالیا بود. علی‌رغم آنچه تصور می‌شد در ۱۹ ژوئن ۱۹۶۶ کره شمالی با برد یک بر صفر برابر این حریف اروپایی پس از شوروی به عنوان تیم دوم از گروه خود صعود کرد و آتزوری با جام‌ جهانی وداعی تلخ داشت.

غنیمت گرانبهای استعمار موزامبیک/ ستاره‌ای که پرتغال را به سومی جام‌جهانی رساند

این تنها شوک کره‌ شمالی در این دوره از رقابت‌های جام‌جهانی نبود چراکه آنها در بازی برابر پرتغال و در ۲۵ دقیقه اول،‌ ۳بار دروازه حریف اروپایی خود را باز کردند تا تماشاچیان در بهت و حیرت فرو بروند اما تاریخ سرنوشتی دیگر برای این مسابقه نوشته بود. هر چند طوفان زرد آسیا بازی را با قدرت شروع کرد اما در ادامه اوزه‌بیو، پرتغال را به جام بازگرداند.

او در ادامه بازی و قبل از پایان ۴۵ دقیقه نخست، موفق شد ۲ گل بزند تا امیدهای هواداران پرتغال برای نیمه دوم همچنان زنده بماند. اوزه‌بیو ستاره این میدان بود و موفق شد در ۴۵ دقیقه دوم نیز ۲ بار دیگر گلزنی کند تا پرتغال بازی را که شکست خورده بود، با پیروزی عوض کند. در ادامه ژوزه آگوستو هم با زدن گل پنجم در ۱۰ دقیقه مانده به پایان بازی، خیال هواداران این تیم را راحت کرد تا بازی در نهایت با نتیجه ۵ بر ۳ و شکست کره‌شمالی تمام شود.

غنیمت گرانبهای استعمار موزامبیک/ ستاره‌ای که پرتغال را به سومی جام‌جهانی رساند

پرتغال در ادامه این مسابقات با قبول شکست ۲ بر یک برابر انگلیس در مرحله نیمه‌نهایی، برای کسب عنوان سومی جام‌جهانی ۱۹۹۶ به مصاف اتحاد جماهیر شوروی رفت و موفق شد این بازی را با نتیجه ۲ بر یک به سود خود خاتمه دهد تا با کسب عنوان سومی به خانه بازگردد. این جام در نهایت با قهرمانی انگلیس به پایان رسید و آلمان غربی در جایگاه دوم ایستاد. اوزه‌بیو در این مسابقات ۹ گل به ثمر رساند و کفش طلا را به دست آورد. این بهترین عملکرد پرتغال در ادوار تاریخ جام‌جهانی است.

اوزه‌بیو داسیلوا فریرا که افتخار پوشیدن لباس تیم ملی پرتغال را داشت، خود را به عنوان یکی از برترین بازیکنان این کشور مطرح کرد. او که زاده موزامبیک بود و فوتبال را از ۱۵ سالگی آغاز کرده بود، خیلی زود به مروارید سیاه و پلنگ سیاه معروف شد تا اسم و رسمی برای خود پیدا کند. او در مدت حضور ۱۵ ساله خود در بنفیکا، 10 بار قهرمان لیگ و ۵ بار قهرمان جام حذفی پرتغال شد. اوزه‌بیو در سن ۷۱ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha