۳ خرداد ۱۴۰۳، ۰:۲۳
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 85486596
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وزیرخارجه ایرلند: جنگ غزه، سرکوب طولانی اسرائیل علیه فلسطین را ثابت کرد

تهران-ایرنا- «مایکل مارتن» وزیر امور خارجه ایرلند چهارشنبه شب گفت: جنگ غزه مثالی بارز از تندروی و سرکوب طولانی مدت اسرائیل علیه ملت فلسطین است.

به گزارش ایرنا، مارتن که با شبکه الجزیره سخن می‌گفت، تصریح کرد: ما به دلایلی از جمله حمایت از راه حل «دو دولتی»، تصمیم گرفتیم کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم.

وی با بیان این که "ما بخشی از جنبش جهانی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در چهارچوب حمایت از صلح و راه حل دو کشور هستیم"، افزود: به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیامی از طرف ما به ملت فلسطین و اعتراف به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد است.

همزمان با اقدام دولت‌های ایرلند، اسپانیا و نروژ در شناسایی رسمی دولت فلسطین، وزیر امور خارجه ایرلند گفت: کشورهای اروپایی دیگری با جدیت به دنبال به رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند و در این مسیر گام بر خواهند داشت.

وی افزود: باید مذاکراتی سیاسی آغاز شود و همه باید برای ارائه راه حلی برای پایان جنگ در غزه تلاش کنند.

مارتن گفت، به رسمیت شناختن کشور فلسطین امر مهمی بود به ویژه اینکه کابینه نتانیاهو در مسیر نابودی راه حل دو دولتی گام برداشته است.

وی اظهار کرد که جنگ علیه غزه مثالی برای تندروی و سرکوب فلسطینیان برای مدتی طولانی توسط رژیم صهیونیستی است.

پیشتر نیز «آیریش ایندیپندنت» گزارش داد که دولت ایرلند نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که دوبلین در ۲۸ ماه می فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت خواهد شناخت.

«سیمون هریس» نخست‌وزیر ایرلند نیز چندی قبل در این باره اعلام کرده بود:در نظر داریم تا پایان ماه جاری (میلادی) کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسیم.

«یوناس گار استوره» نخست وزیر نروژ امروز چهارشنبه اعلام کرد کشور فلسطین را تا ۲۸ ماه می (۸خرداد) به رسمیت خواهد شناخت.

وی که معتقد است جنگ علیه نوار غزه موجب تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین شده است، هدف از به رسمیت شناختن کشور فلسطین را تقویت این تشکیلات و ایجاد کشور فلسطین عنوان کرد.

این مقام نروژی خواستار حل مساله فلسطین از طریق شروع دوباره فرایند سازش شد و گفت: راه حل مساله فلسطین، سیاسی است و برای راهکار (موسوم به) "دو دولتی" تلاش می کنیم.

استوره ابراز امیدواری کرد که اقدام نروژ در به رسمیت شناختن کشور فلسطین برای دیگر کشورها نیز الهام بخش شود و آنها نیز این اقدام را انجام دهند.

وی گفت: جنگ علیه نوار غزه ثابت کرد که رسیدن به صلح و ثبات در منطقه، فقط با حل مساله فلسطین ممکن است.

براساس گزارش رویترز، «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا نیز امروز چهارشنبه اعلام کرد که مادرید کشور فلسطین را در ۲۸ ماه می به رسمیت خواهد شناخت.

در همین حال، تارنمای «تی ار تی ورلد» نوشت، تماس میان ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت، با توجه به اینکه این کشورها به طور مشترک کشور فلسطین را به رسمیت می شناسند، افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، کشورهای اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی ۲۲ مارس (۳ فروردین۱۴۰۳) در بیانیه مشترکی اعلام کردند که در زمینه برداشتن اولین گام‌ها برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به توافق رسیده‌اند.

تلاش‌های این کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن فلسطین همزمان با افزایش آمار شمار شهدا و زخمی ها در نوار غزه به دلیل حملات بی رحمانه رژیم صهیونیستی انجام می‌شود. همزمان، کشورهای جهان خواستار آتش بس در نوار غزه و یافتن راه حلی پایدار برای صلح در نوار غزه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha