دیوان بین‌المللی دادگستری قاطع‌تر با اسرائیل برخورد کرد

تهران- ایرنا- «دیالا شحاده» عضو و وکیل پیشین دیوان بین المللی کیفری گفت که حکم جدید دیوان بین المللی دادگستری درباره جنگ علیه نوار غزه، قاطع تر از احکام پیشین این دیوان بود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، شحاده در گفت گو با تلویزیون «العربی» افزود: همانگونه که آفریقای جنوبی به عنوان شاکی نیز اعلام کرد، حکمی که روز جمعه در دیوان بین المللی دادگستری صادر شد، از احکامی که در ماه های ژانویه و مارس صادر شده بود قاطع تربود قضات این دیوان از وخیم تر شدن اوضاع انسانی در نوار غزه نسبت به زمان صدور احکام گذشته سخن گفتند.

این کارشناس و فعال حقوقی و وکیل سابق دیوان بین المللی کیفری اضافه کرد: حکم جدید دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت توقف عملیات نظامی در «رفح» در چارچوب اختیارات آن و در راستای احکام پیشین درهمین پرونده بود.

شحاده گفت: در حکم دیوان بین المللی دادگستری به صراحت آمده است که هر گونه عملیاتی در رفح ممکن است به تخریب جزئی یا کلی در این شهر منجر شود و اسرائیل بایستی فورا حملات نظامی به رفح را متوقف کند.

وی تصریح کرد: هیچ تغییری در این حکم دیده نمی شود مگر در موضوع عقب نشینی نظامیان اسرائیلی از رفح، زیرا آفریقای جنوبی علاوه بر توقف عملیات نظامی، خواستار عقب نشینی کامل نظامیان اسرائیلی از رفح شده بود.

شحاده افزود: دلیل موافقت با درخواست آفریقای جنوبی در دیوان مبنی بر توقف عملیات نظامی، این بود که رفح تنها پناهگاه باقیمانده برای آوارگان نوار غزه است.

دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه با بررسی شکایت آفریقای جنوبی، حکم توقف عملیات نظامی در رفح در جنوب نوار غزه را صادر کرد.

«نواف سلام» رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه گفت که آفریقای جنوبی از دادگاه در خصوص اتخاذ تدابیر اضافی با توجه به عملیات‌های نظامی در رفح درخواست کرده است.

وی با اشاره به وخامت اوضاع معیشتی ساکنان نوار غزه گفت: اوضاع در رفح پس از چند هفته بمباران، فاجعه‌بار است و از زمان آغاز حمله زمینی حدود ۸۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند.

قاضی سلام گفت: تدابیر موقتی که دادگاه در ماه مارس اتخاذ کرد با توجه به تحولات اخیر پاسخگو نیست و اسرائیل بایستی از هر گونه عملیات‌هایی که خطری برای فلسطینیان محسوب می‌شود، خودداری کند.

وی تصریح کرد: دادگاه در خصوص تدابیری که اسرائیل در رفح اتخاذ کرده، قانع نشده است، مسئولان بین‌المللی درباره خطرات علیه غیرنظامیان در رفح هشدار داده‌اند، وضعیت کنونی نیز خطراتی دارد و خسارت‌های جبران‌ناپذیر در حقوق مردم در غزه خواهد داشت.

وی افزود: طبق معاهده منع نسل‌کُشی، هر گونه عملیاتی در رفح ممکن است به تخریب جزئی یا کلی در این شهر منجر شود و اسرائیل بایستی فورا حملات نظامی به رفح را متوقف کند؛ از دیدگاه ما هر گونه عملیات نظامی در رفح، موجب ویرانی کلی در منطقه خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha