به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در همایش بین المللی فناوری های کوانتومی و کاربرد آن در صنعت گفت: مصمم هستیم برای جبران عقب ماندگی احتمالی در حوزه کوانتوم، روی دانش کوانتوم، میکروالکترونیک و هیدروژن سرمایهگذاری کنیم و برای سال آینده کارنامه خوبی داشته باشیم.
محمود رضا آقامیری اظهارداشت: برای همراهی در مرزهای دانش باید مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و علمی تلاش های خود را انجام دهند و در کنار آن مسئولان و دستاندرکاران سیاستهای لازم را اتخاذ کنند. یکی از این اقدامات فعالیت در حوزه فناوری پیشرفته کوانتوم است.
دانشگاه شهید بهشتی با برگزاری همایش تخصصی وارد بحث کوانتوم شده است و این مبحث را با متخصصان دنبال میکند و با برگزاری نشست تخصصی و سیاست گذاری به ماموریت شورای انقلاب فرهنگی و نقشه علمی کشوری با حضور بیش از ۳۰ متخصص برگزار و به بحث و گفتوگو گذاشته میشود و به نوعی نقشه راه تدوین خواهد شد.
آقامیری با بیان اینکه دانشگاه شهید بهشتی مصمم است تا بر بحث کوانتوم متمرکز شود، گفت: میخواهیم در این حوزه نیروی انسانی کارآمد تربیت کنیم. همچنین به دنبال آماده سازی تجهیزات لازم در دانشگاه هستیم. مصمم هستیم برای جبران عقب ماندگی احتمالی در این حوزه، بر دانش کوانتوم، میکروالکترونیک و هیدروژن سرمایه گذاری کنیم و برای سال آینده کارنامه خوبی داشته باشیم.
سند جامع کوانتوم با تکیه بر خرد جمعی تدوین میشود
در ادامه این همایش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند کوانتوم باید زاییده عقل جمعی باشد، گفت: تدوین سند جامع کوانتوم در مرحله نهایی است و پیشنهاد میکنم به دلیل بار مالی سنگین این دانش یک اتحادیه کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم شکل گیرد.
عبدالحسین خسروپناه بیان کرد: معتقدم وارد یک انقلاب سوم کوانتومی شدهایم که تلفیق فناوریهای کوانتومی و هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی را فرانظریه و کوانتوم را یک پارادایم میدانم. این دو دارای فناوریهایی است که تلفیق آن انقلاب سوم را به وجود میآورد.
وی با بیان اینکه سرعت حکمرانی و سبک زندگی تحت تاثیر کوانتوم قرار خواهد گرفت، افزود: اولویت حکمرانی ما اقتضا میکند سند جامع در حوزه فناوری کوانتوم داشته باشیم. حدود یک سال است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی میز کوانتوم راهاندازی شده و توسط اساتید در حال نهایی شدن است.
این سند باید چند ویژگی داشته باشد که مهمترین آن این است که این سند باید زاییده عقل جمعی باشد و در تدوین آن تمام دانشمندان کشور در ایران، خارج از ایران و حتی دانشمندان غیر ایرانی مشارکت داشته باشند. این کار بدون عقل جمعی استادان این حوزه میسر نخواهد شد و نمیشود ۱۰ نفر در شورا بنشیند و تدوین کنند. البته در مدیریت بنده این شیوه اشتباه پیادهسازی نشده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه همه نهادهای مصرف کننده محصولات کوانتوم نیز باید در تدوین سند، مشارکت داشته باشند، گفت: این گسستگی سند، دانش و دانشگاه از نهاد مصرف کننده فناوری کوانتومی اشتباه است.
استاد فلسفه اسلامی توجه به مسائل فلسفی، فقهی و اخلاقی را در تدوین سند کوانتوم ضروری دانست و بیان کرد: نمیتوان مباحث اخلاقی را نادیده گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به مشارکت دستگاههای زیربط همانند وزارت علوم، بهداشت، ارتباطات، دانشگاه آزاد و غیره تاکید کرد و گفت: در سند باید به رشد زیرساختها به ویژه آزمایشگاههای پیشرفته توجه زیادی کرد.
حجتالاسلام خسرو پناه بیان کرد: باید وضعیت و جایگاه فناوری کوانتوم در کشور، کشورهای منطقه و دنیا جمعآوری شود؛ البته در شورا وضعیت جهانی گردآوری شده است.
وی افزود: باید برای دانشمندان این رشته حرمت قائل شویم و توجه ویژهای جدا از اعضای هیات علمی بودن به آنان شود. همچنین اتحادیه کشورهای اسلامی در حوزه کوانتوم باید شکل گیرد، چون هزینه این دانش سنگین و کار گسترده است، باید مدیریت شود. باید یک تشکیلات در این حوزه در جهان اسلام شکل گیرد و تقسیم کار شود.
نظر شما