حجت الاسلام محمدباقر ولدان از مکتب رئیسی با ۴۰ شاخصه به عنوان یک حکمران اخلاقی یاد کرد و به خبرنگار معارف ایرنا گفت: شهید رئیسی یک کارگزار شجاع تمام عیار بود! «شجاع است آنکه یاری چون خدا دارد/ دلیر است آنکه دستی بر دعا دارد/ خدا دستش بگیرد آنکه با حق است/ شجاع است آنکه عهدی با خدا دارد» شهید رئیسی مصداق کامل سیاستمدار شجاع بود و این الگوی شجاعت باید در جامعه اسلامی امتداد یابد.
وی افزود: سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی بعد از شهادت آیت الله رئیسی گفت «شهید رئیسی فقیه، عالم و در مقابله با منافقان و دشمنان، بسیار شجاع بود. به مقاومت و دیدگاه آن ایمان داشت.» سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن نیز گفت «بعضی از رهبران کشورهای عربی به خاطر ترس از آمریکا موضع رسمی ندارند و با لحنی نرم صحبت می کنند اما آقای رئیسی این طور نبود و مواضع رسمی ایران را با شجاعت بیان می کرد. در بین مقامات کشورهای عربی، آقای رئیسی تنها کسی بود که موضع روشن و قوی داشت و از فشار آمریکا و استکبار نمیترسید».
این استاد حوزه اضافه کرد: از نگاه فلاسفه قدیم و بنیانگذاران علم اخلاق، یکی از اصول اخلاق و فضائل اخلاقی شجاعت است. در آیه هشتم سوره منافقون آمده است «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنینَ؛ عزت حقیقی از آن خدا و پیامبر و مومنین است.» پیامبر اعظم (ص)، پیامبر عزت و رحمت و کرامت بود و به پشتوانه همین عزت، شجاعانه در مقابل همه مشکلات سینه سپر کرد و بر دشمنان پیروز شد.
وی افزود: ملت ایران نیز با اقتدا به پیامبر اعظم(ص) دریافت که اگر بخواهد عزت و شرافت خود را بازیابی کند باید به مجاهدت های پیامبر(ص) و یاران او در صدر اسلام توجه کند. زیرا اتکا به سیره پیامبر (ص) و اتفاق بر اسلام، نیرو و شجاعتی فوق طبیعت برای مقابله با دشمن و تحقق آروزها به انسان میدهد. مردم به پشتوانه این اندیشه با انقلاب خود به آن دوران طولانی که بیگانگان و قدرتمندان عالم، ملت ایران را در عرصههای مختلف سیاسی، علمی و اجتماعی تحقیر می کردند، پایان داده و عزت و استقلال را برای ایرانیان به ارمغان آوردند.
نویسنده کتاب نظریه حکومت تربیت محور افزود: دفاع مقدس نیز عرصه دیگری برای نمایش شجاعت ایرانیان بود. رزمندگان در دوران دفاع مقدس، بدون هیچگونه هراسی شجاعانه به دفاع از میهن پرداختند. مهم ترین چیزی که ایجاد شجاعت می کند، ایمان است و ایمان یعنی باور یا نیرویی معنوی که باعث می شود انسان با شجاعت، قدرت، صدق و اخلاص برای رضای خدا تلاش کند و در مسیر قرب الهی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با استعانت از همین ایمان، امام خمینی (ره) هیچگاه در برابر هیچیک از مخالفان داخلی و خارجی، کوچکترین نرمش و ضعفی از خود نشان نداد و هر قدر مخالف، قویتر بود، ایشان سختتر و طبق تشخیصشان با تمام قدرت برخورد میکردند. از ایشان نقل شده است که «من اصلاً به چیزی مثل پدیده ترس خو نگرفتهام و نمیدانم ترس چیست». در جریان دستگیری و بازداشت امام در ۱۵خرداد۱۳۴۲ در حالی که ماموران ساواک در اضطراب و ترس بودند، امام هرگز دچار ترس و واهمه نشد.
ولدان افزود: علامه محمدتقی جعفری نیز با واسطه از ایشان نقل کرده که امام (ره) فرمود «من تاکنون به یاد ندارم از چیزی یا کسی ترسیده باشم، جز خدای متعال». روزنامه نگار فرانسوی نیز با واسطه نقل میکند در هواپیمایی که امام را به تهران میبرد، همه نگران بودند که آیا میتوانند در تهران فرود بیایند یا این که مورد حمله هواپیماهای رژیم شاه قرار میگیرند. در اثر این نگرانی هیچ کس نتوانست بخوابد جز یک نفر که آن هم شخص امام خمینی (ره) بود که طبقه بالای هواپیما رفتند و تا صبح خوابیدند.
وی اضافه کرد: بر اساس وجود چنین شجاعتی در امام خمینی (ره) و نائب بر حقشان آیت الله خامنه ای، ایران از آغاز تا امروز با صراحت و شجاعت در برابر زورگویان و گردنکشان ایستاده و از مظلومان و مستضعفان دفاع کرده است که نمونههای آن در تاریخ انقلاب بسیار است که از جمله آنها حمایت از جبهه مقاومت و مردم مظلوم یمن، سوریه، عراق و لبنان در برابر حمله تروریستهای داعش و دولت عربستان و دیگر متحدان آمریکایی و غربی است.
این استاد دانشگاه افزود: همچنین انقلاب اسلامی با شجاعت از جبهه مقامت در برابر نظام سلطه حمایت کرده و در کنار مظلومان جهان ایستاده و به الگوی بیداری ملت های مستضعف در برابر سلطه آمریکا و صهیونیسم تبدیل شده است.
وی افزود: روشنفکران انقلابی همچون استاد شهید مرتضی مطهری، شهید محمد مفتح و شهید سید محمدحسین حسینی بهشتی نیز با نفوذ عمیق فکری- عاطفی در میان دانشجویان و نخبگان مذهبی، روحیه شجاعت، اتکا و اعتماد به نفس را طوری در آنها بالا برده بودند که به راحتی با مارکسیست های نام و نشان دار به بحث و مجادله علمی پرداخته و آنها را شکست می دادند.
ولدان اضافه کرد: بر این اساس یکی از ویژگی های غیرقابل انکار روشنفکر متدین انقلابی، برخورداری از حس اتکای به نفس و خودباوری و شجاعت در برخورد با مخالفان و دشمنان انقلاب اسلامی است و این صفت در حد عالی در شهید آیت الله رئیسی وجود داشت.
رئیسی یک کارگزار صادق بود
ولدان از صداقت به عنوان یکی دیگر از شاخص های مکتب رئیسی یاد کرد و گفت: شهید رئیسی یک کارگزار صادق تمام عیار بود! خداوند متعال صداقت را به خود نسبت داده و در آیه ۱۲۲ سوره نساء می فرماید «وَ مَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلًا؛ چه کسی از خداوند راستگوتر است؟» از صفات پیامبر اعظم(ص) نیز راستگویی و صداقت است و قرآن کریم نیز اهل بیت(ع) را با صفت «صادقین» معرفی کرده است.
وی افزود: یکی از معیارها در گزینش مسئولان و مدیران جامعه اسلامی، صداقت و راستگویی است. صداقت علاوه بر اینکه یکی از اصول بزرگ اخلاقی است، از لوازم ضروری زندگی اجتماعی سالم بشری و از پایه های اساسی زندگی است و آثار زیادی دارد. صداقت، پیش نیاز اعتماد و اتکا به دیگران در روابط بین انسان هاست و دروغگویی اعتماد را از بین می برد.
این استاد حوزه افزود: عدم صداقت در برخی موارد منشأ سوء ظن می شود که اثر تخریبی عمیقی دارد. رفتار سیاسی حاکم بر تشکل ها نیز باید بر مبنای صداقت باشد. برخی از تشکل ها و احزاب بر اساس ریا و تظاهر، مردم فریبی می کنند. تشکل ها و گروهای سیاسی با هر اندیشه و عملکردی باید مواضع عقیدتی، سیاسی و اجتماعی خود را در برابر نهادهای حاکم به صورت شفاف و صریح بیان کنند.
وی اضافه کرد: حرکت یک تشکل برای آنکه در سطح وسیع به ثمر برسد، نیازمند امامت و رهبری است و اتحاد و همسویی نیروها در پرتو رهبری واحد به پیروزی می رسد. همچنین از معیارهای شایستگی و لیاقت تشکیلاتی مسؤولان، صداقت و درستی در عمل است. انجام درست یک کار دسته جمعی جز با صداقت امکان پذیر نیست.
ولدان گفت: شهید آیت الله رئیسی مصداق کامل یک سیاستمدار و مسئول صادق بود و این الگو باید در جامعه اسلامی امتداد یابد. ایشان با مردم صدق و یک رنگی داشت؛ آنچنان که به صادق الوعد بودن نسبت به شعارهای انتخاباتی معروف شد و افتخار زمینه سازی برای عملیات تاریخی «وعده صادق» را نیز در پرونده خود ثبت کرده است.
نظر شما