۱۵ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۲۷
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85498298
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

۱۵ خرداد ۱۴۰۳، ۹:۲۷
کد خبر: 85498298
کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

زنجان - ایرنا- آتشنشانی زنجان با کمبود نیروی انسانی مواجه شده است که امدادرسانی در هنگام حوادث و سوانح را با چالش مواجه می‌کند.

به گزارش ایرنا، آتشنشانی در ایران یک سازمان زیر نظر شهرداری هر شهر است که وظیفه مقابله با آتش و برخی سوانح و حوادث شهری دیگر مانند نجات محبوس شدگان در زیر آوار، خودروی تصادفی و آسانسور و پیشگیری از سقوط اجسام و درخت برای آن تعریف شده است.

کار آتشنشان‌ها شامل ۲ بخش اطفای حریق و عملیات امداد و نجات می شود، در بخش نخست برای خاموش کردن انواع آتش ها در مناطق مختلف اقدام می کنند و در بخش دوم، افرادی را که در چاه، معدن، آسانسور و ارتفاعات گیر کرده یا دچار مسمومیت و خفگی شده‌اند نجات می دهند.

آتشنشانی یکی از مشاغل حساس و پرمخاطره‌ است به گونه‌ای که یک آتشنشان وارد مکانی می‌شود که همه از آنجا می‌گریزند و اگرچه استرس این شغل بسیار بالاست، اما زمانی که جان یک انسان نجات داده می‌شود لذت و شیرینی کار با تمام وجود حس می‌شود.

آتشنشانی شهر زنجان با وجود این حساسیت‌ها با چالش جدی کمبود نیروی انسانی مواجه شده که خبرنگار ایرنا در این خصوص با مجید امیرفضلی رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان گفت و گو کرده است.

کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

ایرنا:هم اکنون چه تعداد ایستگاه آتشنشانی در زنجان فعال است؟

بنا بر قانون و مقررات کشور، آتشنشانی شهر زنجان به نسبت جمعیت آن باید هشت ایستگاه داشته باشد که با تلاش های صورت گرفته به این عدد رسیده ایم.

برای خدمت رسانی بهتر،احداث یک ایستگاه آتشنشانی در بافت متراکم شهر یعنی سبزه میدان مد نظر قرار دارد هرچند ایستگاه های چهار و یک این منطقه را در هنگام حوادث پوشش می دهد اما به دلیل وجود پروژه سبزه میدان و همچنین بازار تاریخی شهر زنجان، احداث این ایستگاه لازم و ضروری است.

اگرچه شهرداری برای اختصاص زمین جهت احداث ایستگاه در این منطقه قول مساعد داده اما تاکنون این مهم محقق نشده است که در صورت همکاری شورای شهر و شهرداری و نگاه حمایتی آنها مشکلات این حوزه به مراتب کاهش می یابد.

کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

ایرنا: مهمترین مشکل آتشنشانی زنجان چیست؟

هم اکنون آتشنشانی زنجان به لحاظ لجستیکی در وضعیت خوبی به سر می برد به طوری که ماشین آلات به روز رسانی شده و تجهیزات موجود هم اورجینال و درجه یک است.

مشکل اساسی سازمان، کمبود شدید نیروی آتشنشان است در حالیکه شهر زنجان باید ۲۸۱ نیروی آتشنشانی داشته باشد تاکنون یک سوم آنها تامین شده و نبود این تعداد نیرو، یک ضرر برای ایمنی شهر است.

سازمان آتشنشانی زنجان به تنهایی امکان و اختیار جذب نیروی انسانی لازم را ندارد، چون مقررات سختی در این زمینه حاکم است و در صورت ارائه درخواست هم پروسه طولانی باید سپری شود.

هم اکنون مجوز به کارگیری ۱۲ نیروی آتشنشانی از طریق آزمون اخیر شهرداری داده شد که این تعداد بسیار اندک است، از طرفی این آزمون قرار بود پایان سال گذشته برگزار شود اما به دلایلی به تاخیر افتاد.

هرچند هشت ایستگاه آتشنشانی در شهر زنجان فعالیت می کند، اما در خصوص نیروی انسانی به شدت با کمبود مواجه هستیم و امکان شیفت بندی متعدد در ۲۴ ساعت را نداریم.

در زمان حاضر ایستگاه های آتشنشانی شهر به صورت تک شیفت فعالیت می کنند و مدیریت در این حوزه با دشواری هایی همراه است.

شهر زنجان برابر با جمعیت و چارت سازمانی به نیروی انسانی لازم نیاز دارد اما اکنون در بخش عملیات حدود ۱۰۰ نفر فعالیت می کنند که یک خسران محسوب می شود.

به عبارت دیگر باید روزانه ۱۰۰ آتشنشان در کشیک کاری خود فعالیت داشته باشند که اکنون ۳۵ نفر در هر کشیک فعال هستند که بسیار نامطلوب است.

کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

ایرنا: با توجه به کمبود نیرو، در صورت بروز حادثه ای خاص امکان امداد رسانی وجود دارد؟

تاکنون آتشنشانان زنجان در تمامی وقایع حضوری فعال داشته و با تمام قوا و حتی در برخی مراسم و برنامه ها، خارج از شیفت هم برای امداد رسانی اقدام کرده اند.

البته در صورت بروز حوادث بزرگتری همانند سیل و یا زلزله در شهر زنجان، کمبود نیروی انسانی خود را نشان خواهد داد و بروز چنین مساله‌ای، معضلات و مشکلات بیشتری را به وجود خواهد آورد بنابراین مسوولان شهری و شورای شهر باید تدبیر لازم را در خصوص استاندارد کردن نیروی انسانی آتشنشانی داشته باشند چون احداث ایستگاه و حتی افزایش ماشین آلات نیز به تنهایی مایه افتخار نیست.

با کارهای انجام گرفته و طی مراحل سخت قانونی ۹ سرباز به مجموعه اداری سازمان افزوده شده اند، البته این افراد نمی توانند به حوزه عملیاتی وارد شوند ولی تا حدودی کمبود نیروی انسانی در حوزه ستاد برطرف شده است.

کمبود نیروی انسانی، چالش آتشنشانی زنجان

ایرنا: راه حل رفع کمبود نیروی آتشنشانی چیست؟

روال به کارگیری نیروی انسانی در آتشنشانی تنها به زنجان اختصاص ندارد بلکه کلانشهرهای دیگر را نیز در بر می گیرد، بنابراین باید در این زمینه یک انقلابی در کشور صورت گیرد.

با نیروی انسانی کنونی در شهر زنجان نمی توان آنگونه که باید و شاید برنامه ریزی لازم را برای امدادرسانی انجام داد.

برای رفع این چالش بزرگ نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند با تصویب قانون ویژه ای برای رفع کمبود نیروی انسانی آتشنشان کمک کنند، موضوعی که در حال حاضر کمتر به آن توجه می شود.

موضوع مهم دیگر اینکه آتشنشانی زنجان نمی تواند از شهرداری نیروی مورد نیاز خود را تامین کند، چرا که قاعده خاص خود را دارد، معمولا این نیروها از طریق آزمون و طی مراحل استخدامی و آموزش های لازم جذب می شوند.

آتشنشانی کار سخت و عملیاتی است و آتشنشانان همواره تلاش کرده‌اند، در کنار دیگر دستگاه های خدمات رسان نقش آفرینی موثری داشته باشند و به سرعت در سر صحنه ها حضور یابند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha