از بومی‌سازی ایمپلنت‌های فک و صورت تا ثبت اختراع روشی برای تولیدپروتئین پوست

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان متمرکز بر تولید محصولاتی که در ایران فاقد تولیدکننده است، علاوه بر بومی‌سازی انواع ایمپلنت‌های فک و صورت، ارتوپدی و ستون فقرات، موفق به ثبت اختراع یک روش جدید برای تولید کلاژن یا همان پروتئین پوست شده؛ طوری‌که این اختراع از ظرفیت جلوگیری از خروج میلیون‌ها دلار از کشور برخوردار است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از شرکت های دانش بنیان استان فارس که بر تولید و بومی سازی محصولات فاقد تولید کننده در ایران تمرکز دارد، علاوه بر تولید انواع ایمپلنت‌های فک و صورت، ارتوپدی، ستون فقرات اخیرا موفق به ثبت اختراع یک روش نوآورانه برای تولید کلاژن یا همان پروتئین پوست شده است که سالانه می تواند میلیون ها دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان داشته باشد.

این شرکت دانش بنیان که در سال ۱۳۹۲ به‌ عنوان موقوفه‌ای تحت نظارت سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گرفته است، در ابتدا کار خود را در محل بیمارستان شهید رجایی شیراز در اتاقی به وسعت ۱۲ مترمربع با هدف خدمت‌رسانی به نخستین و بزرگ‌ترین مرکز ترومایی در جنوب کشور، تأمین تجهیزات و ملزومات اتاق عمل و به خصوص مساعدت با احوال بیماران در قالب یک شرکت توزیع‌کننده آغاز کرد.

این مجموعه دانش بنیان که در سال ۱۳۹۶ وارد مرحله تولید شده است، در ابتدا به صورت مشارکتی و پس از مدتی در دی ماه ۱۴۰۰ به صورت مستقل افتتاح و مستقر شد و تولید مستقل خود را از این زمان آغاز کرد و در سال ۱۴۰۱ موفق به اخذ عنوان دانش بنیانی شد.

تمرکز بر تولید محصولاتی که در ایران تولیدکننده ندارد

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان سلامت با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت فناور در تولید انواع ایمپلنت‌های حوزه فک و صورت افزود: حوزه فعالیت این شرکت دانش‌بنیان شامل فک و صورت، ارتوپدی، انواع ایمپلنت‌های ستون فقرات، انواع پلاک پیچ ها، طب ورزشی است. اخیراً نیز شرکت با ورود به حوزه دندانپزشکی، اقدام به تولید ایمپلنت‌های دندانی و محصولات بایومتریال کرده که تا پیش از این در ایران تولید نمی‌شدند.

از بومی‌سازی ایمپلنت‌های فک و صورت تا ثبت اختراع روشی برای تولیدپروتئین پوست

مینا شفیعی با اشاره به یکی از نقاط قوت و راهبردهای کلیدی شرکت تاکیدکرد: تمرکز شرکت دانش‌بنیان سلامت کوثر بیشتر بر تولید محصولاتی است که اکنون فاقد تولیدکننده‌ای در داخل کشور است. به عنوان مثال پیچ هایی تولیدی شرکت همراه با ظرافت های خاص است و در ایران نیز تولید کننده ای ندارد.

از بومی‌سازی ایمپلنت‌های فک و صورت تا ثبت اختراع روشی برای تولیدپروتئین پوست

وی با بیان اینکه، این شرکت فناور دارای ۴۰ پروانه فعال کالا در حوزه های مختلف در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی است افزود: به تفکیک مدل، بیش از یک هزار و ۱۰۰ قلم IRC در سامانه اداره تجهیزات پزشکی به ثبت رسیده است.

ثبت اختراع روشی برای تولید کلاژن توسط یک شرکت دانش‌بنیان

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان در ادامه ثبت اختراع یک روش برای تولید پروتئین پوست یا کلاژن را برای نخستین بار در ایران یکی از دستاوردهای منحصر به فرد این شرکت فناور نام برد. فرآیند تولید به این صورت است که این پروتئین از منابع حیوانی استخراج، سپس فرموله و در نهایت به محصولات مختلف تبدیل می شود.

از بومی‌سازی ایمپلنت‌های فک و صورت تا ثبت اختراع روشی برای تولیدپروتئین پوست

این محقق حوزه دانش بنیان در ادامه یکی از مزیت های این شرکت دانش بنیان را فعالیت در زمینه ساخت محصولاتی دانست که به دلایل مختلف از جمله کمبود و تحریم ها با قیمت بسیار بالایی در اختیار بیماران قرار می گیرد. بنابراین روی آنها سیاست گذاری می شود و همانند مشابه نمونه های خارجی با مهندسی معکوس تولید می شود.

زمان دریافت مجوزها طولانی است

شفیعی بزرگ ترین چالش این مجموعه فناور را طولانی شدن زمان دریافت مجوزها از مجموعه سازمان غذا و دارو عنوان کرد و افزود: وجود چنین مسئله ای در کار اختلال ایجاد کرده و برای تولید کننده داخلی غیرقابل پذیرش است.

وی با بیان اینکه، سهام این مجموعه دانش بنیان وقف بیماران بی بضاعت شده است، اظهارکرد: فعالان این مجموعه دانش بنیان در واقع هیچ منفعت شخصی ندارند و حتی محصولات تولیدی ما در زمره محصولات بسیار ارزشمند حوزه سلامت محسوب می شود و بیماران بسیاری در کشور در انتظار تولید برخی از این محصولات به سر می برند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha