همت دولت سیزدهم و گشودن گره از طرح‌های زیرساختی فرهنگی آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- همت دولت سیزدهم به حوزه فرهنگ و هنر آذربایجان غربی رونقی دیگر داد و گره چندین ساله برخی از پروژه های زیرساختی این بخش در استان با نگاه ویژه دولت و البته آیت الله رییسی گشوده شد تا اهالی فرهنگ و هنر این دیار به آینده امیدوار شوند.

به گزارش ایرنا، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و سیاست عدالت محور آن و مهمتر از همه تلاش برای به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام، افقی نو به ویژه در استان هایی نظیر آذربایجان غربی گشوده شد و مردم این سرزمین را به آینده ای روشن امیدوار کرده و انتظارهای چندین ساله آنها را برآورده کرد.

روزگاری داشتن سالن های مجهز و پیشرفته، اکران فیلم های مختلف، بهره مندی از نمایشگاها و جشنواره ها و مهمتر از همه داشتن پردیس سیتمایی برای این دیار رویا بود اما همت بلند دولت سیزدهم این رویا را به واقعیت تبدیل کرد؛ پروژه های فاخر فرهنگی با تخصیص اعتبار مناسبی به سرانجام رسید و استان را صاحب یکی از بزرگترین تالارهای فرهنگی هنری کشور و نخستین پردیس سینمایی کرد؛ چیزی که مردم کمتر باور می کردند.

برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه ها، نگاه جدی به فعالان فرهنگ و هنر و همچنین رونق رسانه های استان همه گواه بر توجه ویژه دولت سیزدهم به مقوله هنر است.

اگرچه حوزه فرهنگ و هنر آذربایجان غربی از حمایت های دولت سیزدهم برخوردار شد و مناطق محروم این استان توانستند از سهمی برابر در حوزه فرهنگ و هنر برخوردار شوند؛ اما در بین تمامی اقدامات و پروژه هایی که دراین استان صورت گرفت احداث تالار مرکزی ارومیه یا تالار وحدت و پردیس سینمایی مهر، طلایی ترین خدمات فرهنگی دولت سیزدهم به ویژه در حوزه زیرساختی بود که به ثمر نشست.

تالار مرکزی ارومیه جلوه زیبای خدمات فرهنگی دولت سیزدهم

بیش از ۱۵ سال از کلنگ زنی این تالار می‌گذشت، روند ساخت این تالار تا قبل از آغاز به کار دولت مردمی به کُندی پیش می‌رفت؛ تا اینکه با نگاه ویژه دولت سیزدهم به تحقق عدالت فرهنگی در سراسر کشور و با سرعت بخشیدن به روند ساخت، این تالار در اردیبهشت ۱۴۰۱ در سفر رییس جمهور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح رسمی شد تا مورد بهره برداری اهالی فرهنگ و هنر و مخاطبان قرار گیرد.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی کار ساخت تالار مرکزی فرهنگ و هنر ارومیه با زیربنایی حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع در بلوار امام علی(ع) ارومیه سال ۱۳۸۶ آغاز شده بود؛ علیرضا نوروزی در این باره افزود: تالار مرکزی ارومیه جزو هشت تالار بزرگ کشور است که تا پایان سال ۱۳۹۹ برای ساخت آن ۸۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد و اعتبار سال ۱۴۰۰ این پروژه ۴۱۰ میلیارد ریال بود و علاوه بر آن، در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۰۰ میلیارد ریال دیگر به این پروژه اختصاص داده شد تا طرحی روی زمین مانده نباشد.

وی اضافه کرد: این مجتمع بزرگ فرهنگی شامل یک سالن موسیقی به ظرفیت ۴۵۰ نفر و یک سالن تئاتر به ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ نفر است؛ همچنین دارای سالن هنرهای نمایشی «وی آی پی»، محیط روباز برای اجرای نمایش به ظرفیت ۳۰۰ نفر، سالن بلک باکس، نگارخانه، محل برپایی کلاس‌های آموزشی و دیگر بخش‌های مورد نیاز اهالی فرهنگ و هنر است.

وی ادامه داد: توجه دولت به این پروژه‌ فاخر فرهنگی به اندازه‌ای بود که مشکلات اقتصادی و کمبود اعتبارات مانع اختصاص بودجه به این طرح نشد و این طرح در سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی به بهره برداری رسید.

همت دولت سیزدهم و گشودن گره از طرح‌های زیرساختی فرهنگی آذربایجان‌غربی

پردیس سینمایی مهر، خدمتی طلایی از دولت سیزدهم برای سینمادوستان ارومیه ای

پردیس سینمایی مهر نیز که از سال ۱۳۹۸ آغاز شده بود؛ پس از مدت ها سال ۱۴۰۲ به همت دولت سیزدهم به سرانجام رسید و امید و شادی را برای اهالی هنر هدیه کرد.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان غربی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این پردیس سینمایی با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال به پایان رسید.

داریوش علیزاده افزود: پردیس سینمایی مهر ارومیه با مجهز ترین دستگاه های دیجیتال روز و با منبع نورلیزری احداث شده است؛ سالن اصلی این پردیس سینمایی به سیستم صوتی "دالبی" مجهز و بقیه سالن ها با سبستم صوتی استریو به نمایش فیلم های روز دنیا می پردازند.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های مهم این پردیس، وجود سالن سینما ویژه کودکان است که برای نخستین بار در سطح استان و شمال غرب کشور در این مکان دایر شده است.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان غربی ادامه داد: تمام‌ صندلی های سالن های این پردیس از نوع «وی آی پی» است و فضای این پردبس با امکانات رفاهی مختلف تجهیز و به علاقمندان به سینما خدمات ارایه می دهد.

بازسازی سینما انقلاب ارومیه

علیزاده بازسازی و مرمت سینما انقلاب ارومیه را از جمله اولویت های حوزه هنری برای توسعه سینماهای تحت پوشش حوزه هنری استان برشمرد.

احداث سینما درسلماس و خوی

وی احداث سینما و یا پردیس سینمایی در شهرهای سلماس و خوی را دیگر برنامه حوزه هنری عنوان کرد و افزود: بنابراین است درصورت تامین اعتبار دراین شهرها سینما یا پردیس سینمایی احداث شود تا مردم این مناطق نیز برابر با نقاط دیگر از سینما بهره مند شوند.

همت دولت سیزدهم و گشودن گره از طرح‌های زیرساختی فرهنگی آذربایجان‌غربی

تکمیل تالار شهدای سردشت

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی همچنین یکی دیگر از طرح های اجرایی به ثمر رسیده در دولت سیزدهم در آذربایجان غربی را تالار شهدای بمباران شیمیایی سردشت دانست و اضافه کرد: این طرح نیز در سال ۱۳۹۷ افتتاح شده بود ولی به دلیل عدم نگهداری مناسب، با وضعیت بسیار بدی مواجه شده بود و بسیاری از تجهیزات آن به علت نبود زیرساخت‌های امنیتی، از میان رفته بود که با توجه به کمبود قابل توجه تجهیزات و نیاز به تعمیرات اساسی این تالار، در سفر رییس جمهور به استان و سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سردشت وضعیت تالار مورد بررسی قرار گرفت و اعتبار ویژه ای از سوی وزیر برای آن اختصاص یافت.

نوروزی افزود: این طرح با توجه ویژه وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی و تخصیص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه در روز هفتم تیر، سالروز بمباران شیمیایی سردشت مجددا افتتاح شد و مورد استفاده دوباره قرار گرفت که این اقدام نشان از عزم جدی دولت برای تسریع در اجرای طرح های عمرانی در بخش فرهنگی دارد.

چاپ بیش از یک هزار و ۱۳۲ عنوان کتاب در ۲ سال

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز درخصوص فعالیت های فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب و نشر، با اشاره به کتابهای چاپ و منتشره در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ گفت: ۵۷۸ عنوان کتاب درسال ۱۴۰۲ و ۵۵۴ عنوان درسال ۱۴۰۱ با موضوعات علوم عملی، هنر، ادببات، تاریخ و جغرافیا، کمک درسی و کودک در استان چاپ و منتشر شده است.

همت دولت سیزدهم و گشودن گره از طرح‌های زیرساختی فرهنگی آذربایجان‌غربی

پیروز قادری به ناشران استان نیز اشاره کرد و افزود: ۱۱۵ ناشر فعال در استان وجود دارد که از این میان ۴۸ ناشر زن و۶۷ ناشر مرد است که مربوط به شهرهای نقده، میاندواب، مهاباد، شاهین دژ، سلماس، خوی، چایپاره،چالدران، تکاب، پیرانشهر، بوکان، اشنویه و ارومیه است که همه آنها در دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفتند.

وی رسانه های چاپی منتشره درسال ۱۴۰۱ را ۱۱ رسانه و سال ۱۴۰۲ را ۱۰ رسانه عنوان کرد و افزود: همچنین در این ۲ سال به ترتیب ۲۱ و ۲۲ رسانه الکترونیکی برخط فعالیت خود را آغاز کردند.

وی ادامه داد: هشت پایگاه خبری درسال ۱۴۰۱ و ۹ پایگاه خبری درسال ۱۴۰۲ فعال شد.

اجرای یک هزار و ۳۰۰ برنامه فرهنگی در آذربایجان غربی

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی افزود: یک هزار و ۳۰۰ برنامه فرهنگی اعم از همایش، نشست های فرهنگی، محافل ادبی و شعر، بزرگداشت مقام فرهنگی ادبی، جشنواره فرهنگی ادبی، مسابقات فرهنگی، نمایشگاه کتاب، رونمایی کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی، تقدیر از مروجان کتابخوانی وکتاب و مناسبت های فرهنگی و دینی فقط در سال ۱۴۰۲ در استان انجام شد که رقمی بی سابقه بود.

همت دولت سیزدهم و گشودن گره از طرح‌های زیرساختی فرهنگی آذربایجان‌غربی

تولید و اجرای ۱۶۳ تئاتر در آذربایجان غربی

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در خصوص فعالیت های صورت گرفته در دولت سیزدهم به تعداد نمایش های تولید و اجرا شده اشاره کرد و گفت: در ۲ سال گذشته ۱۶۳ نمایش در استان تولید شده و به اجرا درآمده که از این تعداد، ۸۸ نمایش در سال ۱۴۰۲ و ۷۵ نمایش هم در ۱۴۰۱ بود.

علی رمضانی اضافه کرد: تعداد تماشاگران نمایش در سال ۱۴۰۲ به حدود ۹۰ هزار نفر در آذربایجان غربی رسید که رقمی بی سابقه و قابل توجه بود.

وی افزود: در این ۲ سال همچنین ۱۷۵ اجرای صحنه ای موسیقی در آذربایجان غربی داشتیم که درخصوص ارتقای این شاخص باید گفت که تعداد اجراهای صحنه ای در سال ۱۴۰۲ به حدود سه برابر سال ۱۴۰۱ رسیده است.

وی ادامه داد: ۲۳۸ نمایشگاه هنرهای تجسمی درسال ۱۴۰۲ و ۱۷۷ نمایشگاه درسال ۱۴۰۱ برپا شد.

حضور حدود ۳۷۰ هزار تماشاچی در سینماهای آذربایجان غربی

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی همجنین اظهار کرد: در ۲ سال گذشته حدود ۳۷۰ هزار نفر تماشاچی فیلم های مختلف در سینماهای استان بودند که از این تعداد ۲۷۰ هزار نفر مربوط به سال ۱۴۰۲ بود و افزایش ۲.۸ برابری نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت.

به گزارش ایرنا، محرومیت زدایی و برقراری عدالت فرهنگی، بهره مندساختن مناطق محروم از امکانات فرهنگی برابر، سهیم ساختن آنها در امکانات موجود، بستر سازی برای شکوفایی استعدادهای جوان مناطق محروم ومخنلف کشور، راه اندازی سینما، برگزاری جشنواره و تسهیل جهت شرکت اقشار مختلف مردم دراین جشنواره ها از اقدامات اولویت دار دولت سیزدهم بوده که با جدیت به این مهم پرداخته شده و دوره درخشانی را در این خصوص موجب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha