به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان عطا حسن پور اظهار کرد: حصار تاریخی ۱۲ برجی خرمآباد پیرامون محل فعلی قلعه فلکالافلاک از ۱۲ برج تشکیل شده بود که به مرور زمان تخریب شده و اثری از آن باقی نمانده است.
وی گفت: اوایل دهه ۹۰ بخشی از دیوار ۱۲ برجی با الهام از تصاویر قدیمی و موازی با خیابان اصلی احداث شد که با برنامهریزی انجام شده، پس از برداشتن نردههای موجود و انجام پیریزی، حصار ۱۲ برجی در امتداد حصار احیا شده در ضلع غربی قلعه شروع شده است.
وی بیان کرد: براساس آخرین نقشههای موجود و در دسترس مربوط به سرهنگ چریکف روسی، محل حصار اصلی و ۱۲ برج مشخص است و بر این مبنا عملیات احیای این دیوار تاریخی با اندکی جابجایی براساس وضع موجود، آغاز شد که پیش بینی میشود تا حدود یک ماه آینده تکمیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: این حصار براساس اسناد و مدارک موجود به عنوان یکی از محلههای قدیمی شهر خرمآباد حدود ۲۰ هکتار از اراضی منطقه شامل تپه باستانی، قلعه فلک الافلاک و محیط پیرامون، محدوده فعلی پادگان سپاه پاسداران، محدوده فعلی باشگاه افسران و سربازخانه، چهار باغ تاریخی و سراب تاریخی گلستان را در برداشته است.
حسن پور با بیان اینکه حصار اصلی ۱۲ برجی در دهههای ۴۰ و ۵۰ با احداث خیابان فعلی ۱۲ برجی از بین رفته و با کمی عقب نشینی، اثری از آن باقی نمانده است افزود: طبق اسناد موجود و گفته پژوهشگران و مورخان، ۱۲ برج حصار پیرامونی قلعه فلکالافلاک، هر کدام یک نام داشته که منطبق با بروج فلکی بوده است.
قلعه تاریخی فلکالافلاک خرمآباد بر روی تپهای در مرکز این شهر و در محوطه باغ تاریخی گلستان از جمله آثار باستای و تاریخی است که سالانه گردشگران داخلی و خارجی از آن بازدید می کنند.
نظر شما