رضا امامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: برای اجرای طرح های انجام شده، هشت میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی هزینه شده است.
وی افزود: طرح های مدیریت روانآب تاکنون در سطح پنج هزار و ۲۵۷ هکتار از عرصه های منابع طبیعی خراسان شمالی اجرا شده و به اتمام رسیده است.
رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: اجرای طرحهای مدیریت روان آب با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و تبدیل عرصههای طبیعی به اراضی بیابانی و در نتیجه خسارت به محیط زیست انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی با چالش کمبود منابع آبی روبه رو است بنابراین مدیریت روانآب میتواند به تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و استفاده بهینه از این منابع آبی منجر شود.
امامی گفت: برای مقابله با بیابان زایی اجرای پروژه بیولوژیک، نهال کاری، مدیریت روان اب، مطالعات طرح بیابانی، حفاظت و قرق، تولید نهال و احداث بادشکن انجام شده است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ مساحت هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت منابع طبیعی خراسان شمالی را بیابان تشکیل می دهد که ۱۱۲ هزار هکتار در شهرستان جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.
نظر شما