به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید عربیارمحمدی دوازدهم اسفند ۱۳۴۰ در شهرستان شاهرود در خانوادهای متدین چشم به جهان گشود.
شهید والامقام عرب یارمحمدی تا پایان دوره متوسطه در رشته اقتصاد درس خواند و دیپلم گرفت. پس از فراگیری آموزشهای نظامی به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت.
دهم مهر ۱۳۶۱ در گیلانغرب توسط نیروهای بعثی بر اثر اصابت ترکش شهید شد. پیکر پاک و مطهرش در گلزار شهدای زادگاهش شاهرود به خاک سپرده شد.
در مقابل شهدا احساس شرمندگی می کنم
فرازهایی از وصیتنامه شهید عربیارمحمدی: «شهادت مقامی والا و پر ارج و عظیم است که نصیب هرکس نمـیشـود، شـهیدان دارای مقامی بلند هستند. من هرگز خود را لایق این مقام بزرگ نمیبینم و خـود را خیلی کوچکتر از آن میبینم که شهید شوم.»
« در این موقع احساس شرمندگی و سرافکندگی در برابر شهیدان در خـودم کـردم، نمیتوانم در خانه بمانم و شاهد به خون افتادن برادران خود باشم، پس هجرت نمودم از ایـن دنیای پست مادی و بیبنیاد، از این جهان زودگذر به جهانی ابدی و در راه خدا جهاد کـنم و امیدوارم که جهاد من مورد قبول حق تعالی قرار گیرد.»
شهیدان به گردن من و شما حـق دارنـد
چند نصیحت دارم اگرچه خود را کوچکتر از آن میبینم که به شما برادران و خـواهران ایمانی خودم نصیحت کنم و آن اینکه: «شهیدان به گردن من و شما حـق دارنـد، آنهـا بـرای برپا نگهداشتن اسلام و قرآن در راه خدا جهاد کردند و کشته شدند، پس نگذارید خون آنها خدای نکرده پایمال شود و دیگر اینکه قدر نایـب امـام زمـان (عج) را بدانیـد. ایشان همانند خورشیدی است که تاریکی را به کنار زد و قلبهای تاریک مـا را نـوری تـازه بخشید، او را تنها نگذارید و همیشه پشتیبانش باشید.»
شب شهادتم شـب دامـادی مـن اسـت
«ای مادر! که چقدر شما را دوست داشتم و شما چه رنجها کـه در حق من کشیدی، چه شبهـا و روزهـا که مرا مواظبت نمودی و بزرگم کردی و مرا به این سن رساندی، آنقـدر حـق بـه گـردنم داری که نمیتوانم بیان کنم و چقدر ناراحتم که نمیتوانم این همه حقها را که نسـبت بـه من داری ادا کنم، دیگر دست من از این دنیا کوتاه است، ولی این برای شـما بـاارزش است که پسری بزرگ کردی و در راه خدا دادی، از شما میخواهم که در نبود من گریـه نکنید؛ بلکه مثل مادر شهیدان دیگر صبر نمایید و استقامت ورزید و بـرادران و خـواهرانم را نصیحت کنید که فرزندانشان را درست تربیت کنند تا همه آنها سرباز امام زمان(عج) باشند. وقتـی که خبر شهادت من به شما رسید، فرض کنید شـب دامـادی مـن اسـت و سـردر خانـه را چراغانی کنید.»
« ای پدر! که با چه زحمت و رنج کار ما را بـزرگ کردیـد و در این موقع که وقت پس دادن زحمتهای شـما بـود، مـن را بـه جبهـه فرسـتادید و در یـک انتخاب آگاهانه من را یاری نمودید. در غیاب من صبر و تحمل کنید. امیدوارم اجرش را از خدا بگیرید.»
تأسیس درمانگاه
«سفارشی دارم؛ اینکه مقداری پول در بانک دارم، از شما میخواهم که آن را در تأسیس یک درمانگاه یا بیمارستان اگرچه ناچیز است، به کار برید و تمام کتابها یا لـوازم دیگـرم را به محرومان و درماندگان بدهید.»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما