۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبرنگار: 750
کد خبر: 85504341
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبر: 85504341
شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

شاهرود - ایرنا - حسین نصرتی فرزند عیدمحمد از شهدای دفاع مقدس شهرستان شاهرود دیار دارالمرحمه سمنان است، تعمیرکار ماشین آلات سنگین و از سنگرسازان بی‌سنگر در جبهه‌های حق علیه باطل بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین نصرتی در یکم مهرماه ۱۳۳۶ در روستای حسین آباد پشت بسطام از توابع شهرستان شاهرود در خانواده‌ای متدین به دنیا آمد.

در خانواده‌ای که دارای ۶ پسر و چهار دختر بود، رشد یافت و دوره ابتدایی را در روستای محل زندگی‌اش پشت سرگذاشت. پس از آن به جهت علاقه به کارهای فنی شاگرد مکانیک شد. با هوش و استعدادی که داشت به سرعت به مرحله استادی رسید و در روستای میقان شاهرود با مشارکت یکی از دوستانش تعمیرگاه ماشین‌آلات و آهنگری دایر کرد.

شهید والامقام نصرتی پس از چند سال مکانیک ماشین‌های سنگین و در شرکت راهسازی زیر نظر اداره توسعه راه‌ها مشغول به کار شد. وقتی به جهاد پیوست در عملیات فتح‌المبین در ساختن جاده نقش بسزایی داشت و در عملیات خیبر نیز در ساخت جاده سیدالشهدا(ع) هم زحمت بسیار کشید. با محول شدن ماموریت در جبهه غرب به گردان فنی مهندسی امام حسین(ع) جهادسازندگی شاهرود ملحق شد و به مهاباد عزیمت کرد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

از شهید نصرتی ۲ فرزند به نام‌های سعیده و محمدرضا به یادگار باقی مانده است.

شهید والامقام نصرتی در دوم اسفندماه ۱۳۶۵ در محور سقز بوکان در اثر سانحه رانندگی به شهادت رسید و پس از تشییع با شکوه در زادگاهش به خاک سپرده شد.

فرازی از دست نوشته شهید نصرتی قبل از شهادت: «تا حال مرده بودم و این لحظه آغاز جهاد و شهادت است. احساس تازه متولد شدن و زندگی جاویدان دارم. شهادت انسان را به درجه اعلای ملکوتی می‌رساند. چقدر شهادت در راه خدا زیباست مانند گل محمدی می‌ماند که وارثان خون پاک شهیدان از آن می‌بوییند. خدایا شهادتم را در راه اسلام و قرآن که خاری در چشم دشمنان است، بپذیر.»

شهید والامقام نصرتی در وصیت‌نامه خود نوشته است: «ای مادر مهربان و عزیزم سلام مرا بپذیر و حلالم کن. مبادا در نبود من گریه کنی. در بالای خانه پرچم سبز افراشته و افتخار کن که فرزندت در راه خدا به این مقام بزرگ رسیده است. ای پدر ارجمند مرا حلال کن و با استقامت، صبر و شکیبایی از انقلاب اسلامی دفاع کن. مبادا روحیه خود را ببازی و گریه کنی.‌ چون گریه تو باعث ناراحتی من است. دعای گوی خیل پاسداران، رزمندگان و جهادگران اسلام در هر کجای جهان باش. ای همسر مهربانم مرا حلال کن از تو می‌خواهم که بعد از من راهم را ادامه دهی و از یادگارانمان خوب مراقبت کن.»

«ای امت شهید پرور ایران تنها راه نجات مستضعفان جهان و پیروزی نهایی پشتیبانی قاطع و بی دریغ از دولت جمهوری اسلامی است. از خط امام که همانا خط اصیل اسلام و محمد(ص) است در هر کجا هستید، دفاع کنید تا اسلام را به تمام جهانیان بشناسانید. هیچ وقت امام عزیز رهبر انقلاب را تنها نگذارید.»

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‌گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین نصرتی

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha