مرکز خانواده مهر یکی از راهبردهای بسیج است که با ارائه طرحهای فرهنگی و مشاورهای و خدماتی با هدف بهبود آسیبهای اجتماعی و استحکام خانوادهها در سراسر کشور در حال راه اندازی است.
سرهنگ محمد شفیعی پنجشنبه شب در آیین افتتاح نخستین دوره «توانمندسازی سرشبکههای پیشگیری از طلاق و واسطهگری خیر» در سپاه صاحب الزمان(عج) اصفهان افزود: تعداد این مراکز در اصفهان تا پایان سال جاری به ۲۰ مرکز افزایش خواهد یافت.
وی افزود: تجرد قطعی، پایین بودن نرخ ازدواج، بالا بودن سن ازدواج و افزایش طلاق، مهمترین آسیب های اجتماعی مرتبط با بنیان خانواده است که باید برای مقابله با آن برنامهریزی کنیم.
سرهنگ شفیعی گفت: در قالب طرح مراکز خانواده مهر، مشاوران مورد اعتماد بصورت فردی و گروهی در میان اقشار مردم حضور پیدا میکنند و در باره مسائل اجتماعی بویژه ازدواج آسان و پیشگیری از طلاق، فرایند آگاهسازی را انجام میدهند.
وی ادامه داد: همچنین مقرر است پایگاه های بسیج و حوزههای مقاومت بصورت محله محور و شبکهای در حوزه ازدواج و پیشگیری از طلاق فعال شوند.
معاون هماهنگ کننده سپاه حضرت صاحب الزمان(عج) نیز در این مراسم گفت: هجمه دشمن در مسائل اجتماعی و فرهنگی جدی است و در این شرایط نمیتوان نسبت به تهدیدها و کاستیها بیتوجه بود.
سرهنگ علی فتحیان افزود: در جنگ سخت و نرم میتوان با کار شبانه روزی، ابتکار و خلاقیت موفق شد که این مهم در کشور ما محقق شده است، اگرچه در حوزه جنگ نرم بخاطر تازگی و ناشناخته بودن سرعت حوادث و چالش ها، نیازمند کار و تلاش بیشتر هستیم.
وی با بیان اینکه دولتها به تنهایی توانایی حل مشکلات جامعه را ندارند، افزود: مشارکت مردم در این زمینه لازم است و وظیفه دولت ها تسهیلگری، پشتیبانی و کمک به ظرفیتهای مردمی است.
به گزارش ایرنا، میانگین سن ازدواج آقایان(زوج) در اصفهان ۲۹ سال و دختران (زوجه) ۲۵ سال است.
میانگین سن طلاق بار اول نیز در مردان ۳۹ و در زنان ۳۵ سال است.
تا دی ۱۴۰۲ در استان اصفهان حدود هفت هزار و ۶۳۶ طلاق رخ داده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در اصفهان سه درصد افزایش داشته است.
جمعیت فعلی استان اصفهان ۵ میلیون و ۳۴۹ هزار و ۸۱۸ نفر و نرخ رشد جمعیت استان اصفهان ۱.۳ است. این عدد در کشور ۱.۶ و جایگاه کشوری اصفهان رتبه ۲۵ است.
نظر شما