به گزارش ایرنا، صبر شاید تنها واژه ای است که همواره می توان ساحت مادر شهید را با آن آراست، وقتی جگرگوشه اش را در میان التهاب و امید، بارها از زیر قرآن به سوی جبهه ها بدرقه می کند یا وقتی با هر بار خبر"شهید آورده اند" قلبش از جا کنده می شود یا آنجا که پس از سالها چشم انتظاری سرو رشیدش را که در چند تکه استخوان و یک پلاک کفن شده در آغوش می کشد.
بار صبوری بر شانه های مادر شهید آنجا سنگین تر است که او گمگشته خود را هرگز نیافته و هر سپیده دم را به امید اینکه دلبندش سرزده از راه برسد به شب می رساند.
دریغا؛ که کسی نمی داند روزها و شب های بی خبری چگونه بر مادران شهدای گمنام می گذرد. سالها رنج زیستن در هجوم فراقی که هر بار تازه تر می شود مگر چیز کمی است؟ اینکه ندانی مزار کدام شهید گمنام را به هوای اینکه شاید فرزندت باشد تنگ در آغوش بگیری یا اینکه ندانی دلت برای کدام تابوت از راه رسیده در میان کاروان شهدا بلرزد.
بار دیگر قصه ای به سر آمده است و با تشخیص هویت شهید گمنامی که سالها پیش پیکر او در جوار امامزاده شاه میرحمزه اصفهان به خاک سپرده شده بود؛ چهل سال انتظار طاقت فرسای مادری دیگر از تبار صبر و ایثار پایان یافت.
نام این شهید بهرام رجبی(معروف به آقا یدالله) متولد ۱۳۴۴ در زنجان است.
او عضو سپاه عاشورا و به نقل از همرزمانش از شیر بچه های غواص لشکر مهدی باکری بود که سال ۱۳۶۳ در جزیره مجنون حین عملیات بدر به شهادت می رسد. شهید رجبی در سال ۱۳۶۰ به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
پیکر او در مهرماه سال ۱۴۰۲ در زمره شهدای گمنام در امامزاده شاه میرحمزه اصفهان دفن می شود، تا اینکه چندی پیش با پایان آزمایش DNA و نمونه خونهای دریافت شده از خانواده شهدا، پیکر این شهید شناسایی و خبر آن به مادر و خانواده اش اعلام شد.
او در عملیات بدر که یکی از سخت ترین عملیات دوران دفاع مقدس بود همراه با دیگر همرزمانش حضور فعال داشت.
در ۲۰ اسفند ۱۳۶۳ نیروهای ایرانی در نزدیکی جزایر مجنون توانستند بخشی از بزرگراه شهر قرنه را به تسخیر خود درآورند، که در این زمان با پاتک نیروهای عراقی توسط توپخانه، قوای زرهی و نیروی هوایی مواجه شدند. بدر نخستین عملیاتی بود که نیروهای ویژه گارد ریاست جمهوری عراق به عنوان نیروی ذخیره در آن شرکت نمودند. در ابتدای عملیات، ایرانیها با اصل غافلگیری به سمت نیروهای ارتش عراق یورش بردند و جبههای به طول ۱۲ کیلومتر در برابر لشکر چهار عراق گشودند. سرانجام در ۲۳ اسفند با فشار بیش از حد، نیروهای مسلح ایران توانستند با شکستن خطوط دفاعی ارتش عراق، از شمال قرنه به داخل خطوط عراقیها نفوذ نمایند.
پس از ۲ روز نبرد، نیروهای سپاه پاسداران با پشتیبانی تانک و توپخانه، ۱۶ کیلومتر به داخل خطوط ارتش عراق نفوذ کردند. در همان شب ۳۰ هزار نفر از نیروهای مسلح ایرانی خود را به رودخانه دجله رساندند. آنها با استفاده از سه پل شناور که یکی از آنها توانایی عبور خودروهای سنگین را داشت، از عرض رودخانه عبور کرده و با پیشروی، ساحل مقابل بزرگراه را به اشغال خود درآوردند.
پاسخ صدام حسین به این عملیات اما استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه نیروهای مستقر در آن و نیز آغاز دور دوم بمباران و موشکباران ۲۲ شهر ایران از جمله تهران، تبریز، اصفهان و شیراز بود.
عراقیها از پیش توپخانه خود را بر روی مواضع اطراف بزرگراه هدفگیری نموده بودند. هنگامی که ایرانیها به اهداف خود در تسخیر بزرگراه رسیدند، نیروهای عراقی، پاتک خود را آغاز کردند.
نیروهای ایرانی در پیشروی اولیه از جزایر مجنون موفق به گرفتن پاسگاه ترابه و تسخیر بخشی از بزرگراه بغداد-بصره شدند. با این حال پاتک عراقیها نیروهای ایرانی را به عقب راند.
در این عملیات شمار بالایی از نیروهای عراقی کشته شدند. آمار شهدای رزمندگان ایرانی نیز بسیار بالا بود. مهدی باکری فرمانده لشگر ۳۱ عاشورا و عباس کریمی؛ فرمانده لشگر ۲۷ محمد رسول الله نیز در این عملیات به شهادت رسیدند.
مادر شهید رجبی، رزمنده جبهه های دفاع مقدس که هویتش بتازگی مشخص شده موافقت کرده است که پیکر فرزندش در همان امامزاده و در خاک اصفهان باقی بماند و فقط سنگ مزارش تغییر کند که اینکار از سوی بنیاد شهید استان زنجان انجام شد.
به گزارش ایرنا، شهید رجبی در شرق دجله در عملیات بدر به شهادت رسید که تاکنون جاویدالاثر و به عنوان شهید گمنام در امامزاده شاه میرحمزه(ع) اصفهان دفن شده بود.
تعداد شهدای گمنام در طول هشت سال دفاع مقدس ۱۳ هزار شهید است که تاکنون بیش از ۱۱ هزار شهید تفحص و هویت برخی از آنها شناسایی شده اند.
نظر شما