به گزارش خبرنگار ایرنا، صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت سیزدهم در دست اجرا است.
نگاهی گذرا به سه هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ مازندران نشانگر نقش آفرینی تولید این استان در چهار دهه گذشته ایران است و به جرات میتوان گفت که بسیاری از این صنایع از نظر دانش فنی و ظرفیتهای تولید نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه کم نظیرند.
به باور صاحبنظران حوزه اقتصادی تشدید تحریمها و همچنین کاغذبازیهای اداری و تاخیر در تعیین تکلیف ۳۹۰ واحد تولیدی راکد در استان در سالهای گذشته باعث شد که بسیاری از واحدهای اشتغال آفرین تولیدی مازندران به تدریج در سراشیبی تعطیلی و رکود و اخراج نیروی کار قرار گیرند.
با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، احیا و رونق تولید بسیاری از این واحدهای صنعتی در دستور کار قرار گرفت و بعد از گذشت کمتر از سه سال از عمر این دولت مردمی تمامی این واحدهای صنعتی به چرخه تولید برگشتند که رهارود آن ایجاد اشتغال پایدار برای افزون بر چهار هزار نفر بوده است.
احیای ۳۹۵ واحد تولیدی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: احیای ۳۹۵ واحد تولیدی راکد در دولت سیزدهم سبب اشتغال بیش از چهار هزار نفر شده است.
فرج الله فتح پور در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان با بیان اینکه با توسعه مطلوب فاصله داریم و باید با تلاش به آن دستیابیم گفت: نرخ بیکاری استان به ۶.۳ درصد کاهش پیدا کرد که کمترین میزان در طی سالهای اخیر است.
وی با بیان اینکه مازندران سال قبل در پاییز کمترین نرخ بیکاری را در کشور کسب کرده بود، افزود: سال قبل تحقق اشتغال استان ۱۲۸ درصد بوده است.
این مقام مسوول، خالص اشتغال ایجاد شده در سال قبل را ۲۹ هزار و ۵۰۰ نفر ذکر کرد و گفت: در سه سال اخیر رشد اقتصاد استان محسوس بوده است.
فتح الله پور، میانگین رشد اقتصادی استان را چهار درصد ذکر کرد و گفت: پایداری در رشد اقتصادی نیز از دیگر برنامههایی بود که دولت آن را اجرا کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با اشاره به نزولی شدن روند تورم گفت: طبق آخرین آمار تورم استان در اردیبهشت ماه سال جاری ۳۵ درصد بوده است.
فتح الله پور احیای واحدهای راکد تولیدی را از دیگر دستاوردهای دولت بیان کرد و گفت: طی سه سال اخیر ۳۹۵ واحد راکد تولیدی در استان احیا و به مدار تولید برگشت و برای چهار هزار و ۱۸۸ نفر شغل ایجاد کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران با بیان این که بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای راکد تولیدی در استان سرمایهگذاری شد، گفت: در زمینه صادرات نیز میزان ۲۷۸ میلیون دلار به ۳۱۸ میلیون دلار در سال قبل رسید و از نظر ارزشی ۱۴ درصد و از نظر وزن ۵۲ درصدی داشته است.
وی، میزان صادرات مرکبات در استان را ۷۸ هزار تن ذکر کرد و گفت: میزان صادرات ۳۷۲ هزار تنی سیمان به یک میلیون تومان افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم یکی از برنامه ها و اولویت های کاری خود را شفاف سازی و پایش کارخانهها و واحدهای تولیدی راکد یا تعطیل کشور اعلام کرده و با دستور رئیس جمهوری تلاش بر این است تا ظرفیت بلا استفاده حدود ۴۰ درصدی بخش تولید و صنعت احیاء شود.
رئیس جمهور شهید هفتم شهریورماه ۱۴۰۰ در جلسه هیات دولت با اشاره به اینکه براساس گزارشهای موجود حدود ۴۰ درصد از ظرفیت بخش تولید و صنعت معطل و بلا استفاده است، تاکید کرده بود: باید کارگروهی با حضور وزارتخانههای مربوطه اعم از صمت و اقتصاد ایجاد شود که ضمن پایش کارخانجات و کارگاههای تولیدی و شهرکهای صنعتی، ظرفیتهای موجود اما تعطیل یا نیمه تعطیل را شناسایی و مشکلات موجود را برطرف کند و اینگونه اقدامات میتواند ضمن ایجاد اشتغال رونق تولید را نیز به همراه داشته باشد.
نظر شما