به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، وزارت خارجه روسیه در گزارشی از این دیدار اعلام کرد: در دیدار سرگئی لاوروف و سامح شکری، مسائل خاورمیانه با توجه به تشدید تنش در منطقه و لزوم تقویت تلاشهای بینالمللی در راستای آتشبس فوری در نوار غزه بررسی شد.
بنا بر این گزارش، لزوم ایجاد راههای دسترسی پایدار بشردوستانه به منظور ارائه کمکهای لازم به مردم فلسطین نیز مورد تأکید طرفین قرار گرفت.
در ادامه گزارش وزارت خارجه روسیه از این نشست آمده است: لاوروف و شکری همچنین در مورد مسائل جاری در روند توسعه روابط سنتی دوستانه روسیه و مصر از جمله حفظ گفتگوهای سیاسی و همچنین توسعه روابط تجاری، اقتصادی و بشردوستانه گفتگو کردند.
وزارت امور خارجه مصر نیز در گزارشی از این دیدار اعلام کرد: سامح شکری وزیر امور خارجه مصر با سرگئی لاوروف همتای روس خود راه های حل بحران نوار غزه را بررسی کردند.
در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه مصر آمده است: موضوع اصلی مورد بحث وزرای خارجه مصر و فدراسیون روسیه وضعیت نوار غزه و راه های حل آن بود.
بنا بر این گزارش، شکری در این دیدار گزارشی از تلاشهای میانجیگری قاهره و دوحه به منظور توافق بر سر برقراری آتشبس و مبادله اسیران اسرائیلی و فلسطینی ارائه کرد.
وزیر خارجه مصر از همتای روس خود به دلیل حمایت از احیای مذاکرات صلح بین طرف های درگیر مطابق با قوانین بین المللی تشکر کرد.
شکری همچنین خاطرنشان کرد که مصر به شرکت در رویدادهای گروه بریکس در دوران ریاست روسیه بسیار علاقهمند است و سعی خواهد کرد که در جلساتی در سطوح مختلف شرکت کند.
نشست شورای وزیران امور خارجه گروه بریکس روز دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ با حضور علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیپلماتهای ارشد کشورهای روسیه، چین، برزیل، هند، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی در نیژنی نووگورود روسیه آغاز به کار کرد.
وزیران امور خارجه کشورهای علاقهمند به عضویت یا همکاری با گروه بریکس نیز روز سهشنبه به همتایان خود از ۱۰ کشور عضو کنونی این گروه میپیوندند تا درباره گفتمان این سازوکار همکاری با کشورهای در حال توسعه تبادل نظر کنند.
بنا بر گزارش برخی منابع خبری، علاوه بر ۱۰ کشور عضو بریکس، کشورهای الجزایر، بحرین، بلاروس، کوبا، بنگلادش ، اندونزی، قزاقستان، لائوس، موریتانی، نیجریه، سریلانکا، تایلند، ترکیه، ونزوئلا و ویتنام نیز به این نشست دعوت شدهاند.
به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه و شرپا (فرستاده ویژه ملی) این کشور در گروه بریکس، این رویداد به دلیل مشارکت شرکای غیرعضو گروه بریکس در قالب گسترده برگزار میشود.
پاول کنیازف سوشرپا روسیه برای بریکس گفت: انتظار می رود حدود ۲۰ تا ۲۵ کشور در اجلاس نیژنی نووگورود شرکت کنند.
پیش از گردهم آمدن وزیران امور خارجه گروه بریکس، نشست فرستادگان ویژه (شرپاهای) کشورهای بریکس ١٨ تا ۲۰ خرداد ١۴٠٣ در شهر نیژنی نووگورود روسیه برگزار شد. در این نشست، بیانیه وزرای امور خارجه بریکس و سند مربوط به معیارها، استانداردها و مدلهای مربوط به کشورهای شریک بریکس مورد مذاکره قرار گرفت.
گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ مقارن با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند.
ریاست دوره ای سالانه بریکس در اول ژانویه ۲۰۲۴ (دیماه ۱۴۰۲) به روسیه واگذار شد. در این دوره، مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت قرار داده است.
بیش از ۲۵۰ رویداد بریکس در بیش از ۱۰ شهر روسیه در سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است. رویداد اصلی، اجلاس سران بریکس در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
نظر شما