۲۱ خرداد ۱۴۰۳، ۲۱:۱۸
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85504749
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سازمان ملل: آماده حمایت از هر قطعنامه صلح و بازسازی غزه هستیم

نیویورک – ایرنا- سخنگوی سازمان ملل در پی اعلام رای گیری برای قطعنامه آمریکا برای آتش بس در غزه اعلام کرد که آماده حمایت از هر قطعنامه و درخواستی برای صلح و بازسازی غزه و عزت مردم فلسطین هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل این مطلب را روز دوشنبه به وقت محلی در پاسخ به این سوال بیان کرد که شورای امنیت سازمان ملل امروز قصر یک قطعنامه پیشنهادی سه مرحله‌ای برای پایان دائمی جنگ در غزه را به رای خواهد گذاشت. آیا دبیرکل سازمان ملل از این قطعنامه حمایت می‌کند و آیا سازمان ملل به هر شکلی در اجرای این قطعنامه نقش خواهد داشت؟

دوجاریک پاسخ داد: دبیرکل سازمان ملل به صورت عمومی حمایت خود را از طرح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا که هفته پیش ارائه شد، اعلام کرد.

سخنگوی سازمان ملل در عین حال گفت: باید اجازه داده شود که اعضای شورای امنیت تصمیم گیری خود را انجام دهند. ما همیشه امیدوار به نیرو و صدای متحد و قوی در شورای امنیت برای دستیابی به صلح هستیم.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: ما آماده حمایت کامل از این قطعنامه و هر درخواستی هستیم تا بتوانیم از صلح و بازسازی غزه و احیای عزت مردم فلسطین حمایت کنیم.

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد آمریکا برای توافق سه مرحله‌ای میان حماس و اسرائیل را پذیرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این اظهارات چند ساعت پیش از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد پیش نویس قطعنامه آمریکا مبنی بر پذیرش این توافق توسط حماس صورت می گیرد.

رابرت وود که در مقر سازمان ملل در نیویورک با خبرنگاران سخن می گفت، افزود: «این پیشنهاد بهترین فرصتی است که در حال حاضر داریم، تا حداقل موقتاً این جنگ را متوقف کنیم تا بتوانیم کمک های بیشتری ارائه کنیم، گروگان ها را آزاد کنیم، و همه موارد دیگر در این پیشنهاد گنجانده شده است. بنابراین ما می خواهیم سخت کار کنیم تا این کار انجام شود.

وی ادامه داد: ما می خواهیم بر حماس فشار بیاوریم تا این توافق را بپذیرد. حماس تا کنون این توافق را نپذیرفته است.»

وود هنگامی که خبرنگاری گفت که اسرائیل به طور رسمی این پیشنهاد را نپذیرفته است، پاسخ داد: «اسرائیل این توافق را پذیرفته است. این حماس است که باید این توافق را بپذیرد.»

پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که برای دیدار با رئیس جمهور مصر عازم قاهره شده است، از رهبران منطقه خواسته است که حماس را تحت فشار قرار دهند تا با پیشنهاد آتش بس اعلام شده از سوی آمریکا موافقت کند.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ادعا کرد که اسرائیل هم‌اکنون با آتش بس سه مرحله ای و تبادل اسرا موافقت کرده و حماس تنها مانع برای نهایی کردن آن است.

با این حال، رهبران اسرائیل، از جمله بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیام‌های متفاوتی در مورد این پیشنهاد داده اند. نتانیاهو گفته است هرگونه توافقی باید همچنان به اسرائیل اجازه دهد تا حماس را ریشه کن کند.

وزیر خارجه دولت جو بایدن در هشتمین سفر خود به منطقه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ ، با بازیگران کلیدی مذاکرات میان اسرائیل و حماس گفتگو کرد.بلینکن در سخنانی قبل از ترک قاهره در مسیر تل آویو گفت که همتایان مصری او "تا چند ساعت پیش با حماس در ارتباط بودند."

او جزئیاتی در مورد اینکه حماس، چه زمانی ممکن است به طور رسمی به پیشنهاد آتش بس که بیش از یک هفته پیش به ارائه شده است پاسخ دهد، ارائه نکرد. بلینکن در پاسخ به سوال شبکه سی ان ان گفت مصر، آمریکا و سایر کشورها بر این باورند که ما باید بتوانیم به موافقت برسیم. در نهایت، هیچ یک از ما نمی توانیم خود را در ذهن حماس یا رهبران آن قرار دهیم، بنابراین نمی دانیم که پاسخ چه خواهد بود. من حرفی در این مورد ندارم.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا که به دلیل حمایت هایش از اسرائیل در جنگ کنونی غزه در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار نهادهای بین المللی و افکار عمومی جهانی است، تصریح کرد: پیشنهاد جدید اسرائیل «نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان ها» است. «می دانم عده ای در اسرائیل با این طرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد. زمان پایان دادن به جنگی است که حماس شروع کرد.»

طرح سه مرحله ای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معرفی کرد، شامل:

مرحله اول: ۶ هفته طول می کشد که شامل «آتش بس کامل»، خروج نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگان های آمریکایی در این مرحله آزاد می شوند.

بقایای اسیران مرده به آغوش خانواده هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانه های خود در محله های غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. کمک های بشردوستانه با ورود ۶۰۰ کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.

مرحله دوم: شامل تبادل همه گروگان‌های زنده باقیمانده، از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.

مرحله سوم: شامل آغاز "طرح بازسازی بزرگ غزه" و بازگرداندن نهایی بقایای اسرا خواهد بود.

کاخ سفید عصر ۱۴ خرداد به وقت محلی (نیویورک) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفتگو کرد. آنها تایید کردند که آتش بس جامع و توافقنامه آزادی گروگانها که اکنون روی میز است، یک نقشه راه مشخص برای پایان دادن به بحران در غزه است.

کاخ سفید افزود: «رئیس جمهور تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل کل توافق تلاش خواهند کرد. وی از امیر تمیم خواست تا از تمام ابزارهای مناسب برای تضمین موافقت حماس با این توافق استفاده کند و تامید کرد که حماس اکنون تنها مانع آتش بس کامل و کمک به مردم غزه است.»

پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از جنگ اسرائیل در غزه و ارائه طرح موسوم به صلح از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ۱۱ خرداد ماه جاری، اکنون پیش نویس قطعنامه واشنگتن روی میز شورای امنیت قرار دارد و دولت بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حال فشار به حماس و اسرائیل برای تصویب این قطعنامه است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا می گوید: از پیشنهاد کنونی مبنی بر پایان دادن به جنگ در غزه از طریق آتش بس و آزادی گروگانها، حمایت می کند.

گرینفیلد که عضو کابینه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است، درباره این طرح می افزاید: رهبران و دولت‌های متعددی از جمله رهبران منطقه ای این طرح را تایید کرده‌اند و ما از شورای امنیت می‌خواهیم که با آنها همراه شود و خواستار اجرای این توافق بدون تاخیر و بدون قید و شرط شود.

سفیر آمریکا در سازمان ملل معتقد است: اجرای سریع این توافق آتش بس فوری، آزادی گروگان ها، خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق مسکونی در مرحله اول، افزایش فوری کمک های بشردوستانه و بازگرداندن خدمات اولیه و بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به شمال غزه را امکان پذیر می کند.

به اعتقاد او، «این قطعنامه همچنین با یک نقشه راه برای پایان دادن به بحران به طور کلی و یک طرح بازسازی چند ساله با حمایت بین المللی همراه است.»

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

بر اساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) به ۳۶ هزار و ۵۸۶ نفر و شمار زخمی ها به ۸۳ هزار و ۷۴ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha