محمد محمدزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بارش باران در بهار امسال به نسبت سال های گذشته مناسب بود و هوای رطوبتی موجب شد تا آفات شیوع بیشتری داشته باشد و از همان ابتدا سمپاشی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: ۳۱ هزار هکتار مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم، حدود ۱۱ هزار هکتار مبارزه با سن مادری و حدود ۱۲ هزار هکتار مبارزه با پوره سن غلات سمپاشی شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین در سطح حدود هفت هزار هکتاراز تاکستان های این استان با بیماری سفیدک داخلی انگور سمپاشی شد.
وی گفت: مابقی سمپاشی ها نیز مربوط به مبارزه با علف های هرز، بیماری های برگی و سایر آفات و بیماری های در بخش های مختلف کشاورزی در کشتزارها و باغ ها است.
محمدزاده افزود: زنگ زرد از جمله بیماری مهلکی است که در سال هایی که بارش باران مناسب باشد و شرایط دمایی خنک در سطح گندمزار ها بروز می کند که شیوع این بیماری نیز همراه باد از منطقه ای به منطقه دیگر سرایت می کند.
وی گفت: این بیماری به صورت جوش یا تاولهایی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی برگهای محصول ظاهر شده سپس تین جوشها به سرعت به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگها در هر ۲ سطح برگ نمایان میکنند که به دنبال آن به کل محصول آسیب میزند.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است و این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می شود.
وی گفت: آفت سن مادر در کمیت مزارع اثر می گذارد اما سن پوره علاوه بر کمیت در کیفیت گندم در آرد نیز موثر است که به اصلاح آرد را تلخ خواهد کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی سطح تاکستان های استان را ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: تاکنون در ۲ مرحله سطح برخی از تاکستان های این استان به ویژه منطقه بدرانلوی بجنورد برای مبارزه با سفیدک داخلی انگور سمپاشی شده است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما